Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Όλα τα καλόπαιδα ν-αζί στο ΣΚΑΪ: Είσοδος Μελισσανίδη στον (υπό κατάρρευση;) όμιλο του Αλαφούζου

Συνέταιρος με τον Γιάννη Αλαφούζο του ΣΚΑΪ και του Παναθηναϊκού θα γίνει ο "μικρο"(?)μέτοχος του ΟΠΑΠ και αόρατος πρόεδρος της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης. Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες της στήλης, οι δύο άνδρες βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις και δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.
Ουσιαστικά, αυτή η εξέλιξη έρχεται μετά τις ουκ ολίγες μυστικές συναντήσεις μεταξύ του «Τίγρη» και του αφεντικού του καναλιού του Νέου Φαλήρου, ανάμεσα στις οποίες και εκείνη που σας είχε αποκαλύψει πριν από καιρό το parapolitika.gr, στο σκάφος του πρώτου στον Φλοίσβο.

Εκτός από την εμπλοκή τους σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, αντίστοιχα, την οποία αμφότεροι προσπαθούν (όπως φαίνεται εκ των πραγμάτων) να κάνουν όσο το δυνατόν λιγότερο «αιματηρή» για τα οικονομικά τους, Μελισσανίδης και Αλαφούζος συνδέονται και για το ενδιαφέρον τους αναφορικά με την αύξηση της επιρροής τους σε όλα τα επίπεδα εξουσίας. Ετσι, αποφάσισαν να συμπορευτούν, ωστόσο καθένας εξ αυτών έχει και τους δικούς του σχεδιασμούς. Ο μεν πρώτος θα προσπαθήσει να συνδέσει την επιχειρηματική του ανάμειξη με τον ΟΠΑΠ με τη δημιουργία ακόμα μίας απόλυτα ελεγχόμενης από τον ίδιο δεξαμενής χορηγιών του Οργανισμού (στην προκειμένη περίπτωση σε ΜΜΕ όπου εισέρχεται ως επενδυτής). Εξάλλου, η διάσταση αυτή δεν είναι διόλου άσχετη και με το ενδιαφέρον που επέδειξε γενικότερα για την αγορά των media, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον «Δημοκρατικό Τύπο» του Γιάννη Φιλιππάκη. Από την άλλη, μέσω αυτής κιτρινοπράσινης απόχρωσης συμμαχίας, ο Γιάννης Αλαφούζος ελπίζει ότι θα λύσει ένα μέρος των οικονομικών προβλημάτων του μαγαζιού του, που τον έφεραν ένα βήμα πριν από το λουκέτο.

Οσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο αναφέρουν ότι για πρώτη φορά το αφεντικό του ΣΚΑΪ βρίσκεται σε τόσο δυσχερή οικονομική θέση. Μάλιστα, οι τράπεζες στις οποίες έχει απευθυνθεί ο Αλαφούζος προκειμένου να αναχρηματοδοτήσει τις μιντιακές επιχειρήσεις του δείχνουν απροθυμία. Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές των πιστωτικών ιδρυμάτων κρίνουν ως άκρως επισφαλή τα δάνεια που έχει πάρει ήδη ο Αλαφούζος, ενεχυριάζοντας περιουσιακά στοιχεία των οποίων η αξία υποτιμάται σχεδόν καθημερινά. Ως γνωστόν, ο Αλαφούζος έχει υποθηκεύσει το σκάφος, τα σπίτια όπου διαμένει και όποιο άλλο περιουσιακό στοιχείο διαθέτει. Επομένως, ο δρόμος της εισόδου στρατηγικού επενδυτή στον ΣΚΑΪ φαντάζει (πλέον) μονόδρομος. Κάπως έτσι, λοιπόν, προέκυψε η συμμαχία με τον μικρομέτοχο του ΟΠΑΠ, Δημήτρη Μελισσανίδη. Οι πληροφορίες για την είσοδο του τελευταίου στο ραδιοτηλεοπτικό συγκρότημα του Φαλήρου έχουν προκαλέσει ενδοοικογενειακές κόντρες, αφού ο Θέμης Αλαφούζος εκτιμά ότι η συγκεκριμένη συμμαχία μπορεί να απαξιώσει συνολικά τον Ομιλο. «Θα επηρεάσει και την “Καθημερινή”», αναφέρει χαρακτηριστικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το επιχειρηματικό status του «Τίγρη» δεν ταιριάζει με το κύρος που έχει ανάγκη η ναυαρχίδα του Φαλήρου.


Ο Γιάννης Αλαφούζος, ευρισκόμενος στο χείλος της οικονομικής καταστροφής και αδυνατώντας να εξασφαλίσει εκ νέου δάνεια, δείχνει να αδιαφορεί για τις συνέπειες της επιλογής του. Σε αυτό το σκηνικό έρχεται να προστεθεί μία πληροφορία, που φέρνει σε ακόμη δυσκολότερη θέση το αφεντικό του ΣΚΑΪ. Οπως προκύπτει από αξιόπιστες πηγές, ο πατριάρχης της οικογένειας, Αριστείδης Αλαφούζος, δείχνει να έχει καταλήξει στην απόφαση για τη δημιουργία ιδρύματος το οποίο θα κληθεί να διαχειριστεί το σύνολο της περιουσίας του. Αυτό σημαίνει ότι οι φόβοι που υπήρχαν στο Φάληρο έρχονται να επιβεβαιωθούν με τον χειρότερο τρόπο, με τον Γιάννη Αλαφούζο να χάνει και την τελευταία ελπίδα που είχε να κρατήσει ζωντανό τον ΣΚΑΪ. Μάλιστα, ο πρεσβύτερος Αλαφούζος φαίνεται να έχει επιλέξει και τον άνθρωπο που θα αναλάβει την προεδρία του ιδρύματος. Πρόκειται για τον έμπειρο μάνατζερ Τάκη Αθανασόπουλο, ο οποίος κρατούσε τα ηνία της ΔΕΗ επί των ημερών της κυβέρνησης Καραμανλή. Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επισημαίνουν ότι το τελευταίο διάστημα ο Γιάννης Αλαφούζος έχει επιστρέψει στις δύσκολες ψυχολογικά μέρες του, εξέλιξη που δεν τον βοηθά να λαμβάνει σωστές αποφάσεις.



ΥΓ: Οι τράπεζες δεν εμπιστεύονται τις εγγυήσεις του μεγαλομετόχου του ΣΚΑΪ.



Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2014/09/blog-post_638.html#ixzz3DVKl5CyR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου