Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Τσίπρας: Στόχος μας οι πόροι για την Αυτοδιοίκηση να φτάσουν τους μέσους ευρωπαϊκούς


«Στόχος μας οι πόροι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση να φτάσει τους Ευρωπαϊκούς μέσους όρους», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα σχετική ερώτηση που δέχθηκε. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης καυτηρίασε το γεγονός ότι στην Αυτοδιοίκηση μεταφέρθηκαν αρμοδιότητες, χωρίς όμως αυτές να συνοδεύονται από τους απαραίτητους πόρους. Ως αποτέλεσμα «αποξενώνονται οι πολίτες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση», όπως είπε.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Αυτοδιοίκηση, είπε: «Τα έσοδα των Δήμων και των Περιφερειών θα προέρχονται από τα φορολογικά έσοδα, μέσω από ένα Ειδικό Ταμείο Σύγκλισης, ώστε οι πόροι αυτοί να διανέμονται σωστά, βάσει της οικονομικής κατάστασης του Δήμου ή της Περιφέρειας. Δεν είναι δυνατό ένας πλούσιος Δήμος να παίρνει περισσότερα χρήματα, από έναν φτωχότερο».
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στο ρόλο των πολιτών, κατά τη διαδικασία εκλογής αιρετών, κάνοντας λόγο για «μελετημένη και προσεγμένη ψήφο» τους. «Πιστεύουμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αλλάζουμε το καθεστώς της ετεροδιοίκησης», τόνισε ολοκληρώνοντας την απάντησή του.

http://www.aftodioikisi.gr/proto-thema/tsipras-stoxos-mas-oi-poroi-gia-tin-aftodioikisi-na-ftasoun-tous-mesous-evropaikous

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου