Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ Νέα «καμπάνα» από το Εφετείο στον χρυσαυγίτη γιατρό

«Καμπάνα» με πενταετή κάθειρξη για παράνομη συνταγογράφηση ναρκωτικών χαπιών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης στον 57χρονο χρυσαυγίτη γιατρό που είχε καταδικαστεί τον περασμένο Μάρτιο για ρατσιστική συμπεριφορά.

Νέα «καμπάνα» από το Εφετείο στον χρυσαυγίτη γιατρό
Ο νευρολόγος είχε αναρτήσει στο ιατρείο του ΕΟΠΥΥ στον Δήμο Θερμαϊκού, όπου υπηρετούσε, επιγραφή με τη φράση «Οι Εβραίοι είναι ανεπιθύμητοι εδώ» γραμμένη στα γερμανικά και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν υλικό της Χρυσής Αυγής και της χούντας, ρούχα και σημαίες με ναζιστικά σύμβολα, μαχαίρια και ξιφίδια.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε τότε σε φυλάκιση 16 μηνών με τριετή αναστολή για παράβαση του νόμου περί φυλετικών διακρίσεων. Χθες ο γιατρός κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, μαζί με έναν πρώην τοξικομανή, κατηγορούμενος για παράνομη συνταγογράφηση ναρκωτικών χαπιών.
Κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση ιδιότητας γιατρού και το δικαστήριο τον καταδίκασε σε κάθειρξη πέντε ετών, αναγνωρίζοντάς του ωστόσο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση που ασκήθηκε, υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης 5.000 ευρώ, κι έτσι ο 57χρονος αφέθηκε ελεύθερος

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64065719

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου