Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Πορείες στη μνήμη του Π. Φύσσα: Αντιφασιστικό στα Προπύλαια, κλείνει το μετρό Πανεπιστήμιο



Ξεκινούν από το απόγευμα της Τρίτης οι πορείες και οι κινητοποιήσεις στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του.
Στις 6 το απόγευμα της Τρίτης διοργανώνεται αντιφασιστικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου.

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. κλείνει το μετρό στον σταθμό του Πανεπιστημίου στις 5 το απόγευμα.
Οι κύριες συγκεντρώσεις θα λάβουν χώρα την Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία κλείνει ένας χρόνος από τη δολοφονία.
Συμμετέχουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ και καλούν τους εργαζομένους να λάβουν μέρος στις ειρηνικές εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα.
Αναλυτικά:
Την Πέμπτη, στο σημείο της δολοφονίας του, στο Κερατσίνι, στη λεωφόρο Παναγή Τσαλδάρη, θα γίνουν στις 3 το μεσημέρι τα αποκαλυπτήρια μνημείου του, ενώ το απόγευμα ο "Αντιφασιστικός Συντονισμός Συλλογικοτήτων" θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους του Κερατσινίου.
Την Παρασκευή θα γίνει συναυλία των "Φίλων του Π. Φύσσα" στο Σύνταγμα στις 17.00.
Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ σημειώνει πως "ενώνει τη φωνή της με όλους εκείνους που έχουν ξεκάθαρη και κατηγορηματική θέση κατά του φασισμού και των φαινομένων βίας από όπου κι αν προέρχονται".
Προσθέτει πως ο φασισμός, ο ρατσισμός, η βία, η καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να εξαλειφθούν και η Πολιτεία είναι υπεύθυνη να αναλάβει πρωτοβουλίες για το σκοπό αυτό.
Σε ανάλογο μήκος κύματος και η ΑΔΕΔΥ σημειώνει πως "στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι, αποκορύφωμα της δράσης του νέο-ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, με τις τραμπούκικες επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες και σε αγωνιστές".
"Ένα χρόνο μετά, το μήνυμα που στέλνουν οι μεγάλες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις παραμένει το ίδιο: "Ποτέ ξανά Φασισμός" τονίζει η ΑΔΕΔΥ, προσθέτοντας πως την απάντηση στους νεοναζί μπορεί να δώσει η λαϊκή κινητοποίηση και το αντιφασιστικό κίνημα.
 
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/poreies_sth_mnhmh_fussa_antifasistiko_thn_trith_sta_propulaia_kleinei_to_metro_panepisthmio.3029661.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου