Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Τσίπρας: «Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με την κ. Μέρκελ»



«Η κυρία Μέρκελ έρχεται να κάνει προεκλογική εκστρατεία για τον εκλεκτό της στην Ευρώπη και τον προστατευόμενο της στην Ελλάδα», γράφει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών με τίτλο «Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με την κ. Μέρκελ», αναφερόμενος στην επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα.

Επισημαίνει ότι έχουμε μια «Ευρώπη κάστρο της κ. Μέρκελ, που λειτουργεί ως χορηγός του ευρωσκεπτικισμού και της νεοναζιστικής απειλής», και θέτει το διακύβευμα για τις ευρωεκλογές: «Όποιος πιστεύει ότι η καγκελάριος έχει κάνει ορθές επιλογές κατά τη διάρκεια της κρίσης μπορεί να ψηφίσει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου. Όποιος πιστεύει ότι αυτή η πολιτική είναι καταστροφική θα συνταχθεί με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος θεωρεί ότι μπορεί να συνεχιστεί αυτή η πολιτική απάτη των στημένων εξόδων στις αγορές μπορεί να στηρίξει τον κ. Σαμαρά και τους προστάτες του. Οι υπόλοιποι έχουν μόνο μία επιλογή που είναι πραγματικά αντισυστημική και ριζοσπαστική. ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς σε όλη την Ευρώπη».
Στο άρθρο του ακόμη ζητά κούρεμα του χρέους και αποπληρωμή του υπόλοιπου με ρήτρα ανάπτυξης. Ακόμη θέτει το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου το οποίο «ο πρωθυπουργός δε θα θέσει στο τραπέζι».

http://tvxs.gr/news/ellada/tsipras-syriza-kai-eyropaiki-aristera-apantisi-stin-merkel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου