Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Η ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΓΚΑΟΥΛΑΪΤΕΡ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΟ «ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ» ΤΗΣ!


(Πεμ. 10/4/14 - 16:35)

Η ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ΜΕΡΚΕΛ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΜΕΝΟΥΣ «ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ» ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑ «ΘΑΥΜΑΣΕΙ» ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΗΣ (ΤΟΥΣ)!

ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΣTHN ΑΘΗΝΑ, ΠΑΡΑ ΤΗ «ΧΟΥΝΤΙΚΗ» ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ


Λίγες μόλις ημέρες μετά την επικύρωση της συμφωνίας κυβέρνησης και τρόικας από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, η οποία ανοίγει ένα νέο γύρο αντιλαϊκών ανατροπών στα εναπομείναντα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, το μεγαλοαστικό γερμανικό κατεστημένο σπεύδει να εκφράσει τη στήριξή του στην «υποτελή» κυβέρνηση Σαμαρά.


Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ καταφτάνει αύριο Παρασκευή (11/4) στην Αθήνα, προκειμένου να δώσει προεκλογική «χείρα βοηθείας» στην κυβέρνηση, η οποία αναζητεί εναγωνίως να αλλάξει την πολιτική ατζέντα, με τη λαϊκή δυσφορία από τα βάρβαρα μέτρα να φουντώνει και τα σύννεφα της υπόθεσης «Μπαλτάκος-γκέϊτ» να πυκνώνουν από πάνω της.

Η κυβέρνηση, επικουρούμενη από τα κατεστημένα ΜΜΕ, έχει επιδοθεί σε μια νέα επικοινωνιακή σταυροφορία, επιχειρώντας να παρουσιάσει ως σήμα εξόδου από την οικονομική κρίση, την ικανοποίηση που εκφράζει η καγκελαρία για την προώθηση των βάρβαρων πολιτικών.

Οι όποιες δηλώσεις στήριξης της Α. Μέρκελ, σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζεται η κυβερνητική προπαγάνδα, δεν θα σημάνουν σε καμία περίπτωση την ανακούφιση των εργαζομένων. Αντίθετα, η στήριξη της Μέρκελ προς την κυβέρνηση, θα δώσει το πράσινο φως στους «υπαλλήλους» των Αθηνών, να συνεχίσουν την αντιλαϊκή πολιτική τους δια πυρός και σιδήρου.

ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ

Η παραδομένη κυβέρνηση Σαμαρά, φοβούμενη τη λαϊκή κατακραυγή, έχει δώσει εντολή στην αστυνομία να «στεγανοποιήσει» το κέντρο της Αθήνας και να επιβάλει «σιγή νεκροταφείου» στην πρωτεύουσα, απαγορεύοντας τις υπαίθριες συναντήσεις και πορείες κατά τη διάρκεια της παραμονής της Μέρκελ στην Αθήνα. Υπενθυμίζεται ότι η «πρόβα στρατιωτικού νόμου», με απαγορεύσεις  συγκεντρώσεων - τα τελευταία χρόνια -  στο κέντρο της Αθήνας, έγινε παραμονές της επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελαρίου, τον Οκτώβριο του 2012.

Ακολουθώντας το μοντέλο του «αποκλεισμού της πόλης» και αυτή τη φορά η ΓΑΔΑ επικαλούμενη την «ανάγκη προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας» της Γερμανίδας Καγκελαρίου και της συνοδείας της, αλλά και τον «κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια», απαγορεύει από τις 11.30 αύριο το πρωί ως τις 9.30 το βράδυ «κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία» όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε ένα μεγάλο κομμάτι της πόλης που εκτείνεται από το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος μέχρι τη λεωφόρο Καλλιρόης.



O ΣΥΡΙΖΑ, σωματεία εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και μαζικοί φορείς καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 5:00 μμ. Στον ίδιο σημείο, μισή ώρα αργότερα καλεί σε συγκέντρωση και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 

Η επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για το ελληνικό λαό, που πλήττεται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που προωθεί η γερμανική κυβέρνηση και υλοποιούν στο σύνολό τους οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή η πρόκληση πρέπει να λάβει τη μορφή παλλαϊκής καταδίκης των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών και να αποτελέσει εφαλτήριο νέων αγώνων για να πέσει η λαομίσητη κυβέρνηση Σαμαρά και να ανοίξει ο δρόμος της προοδευτικής εξόδου από την κρίση και τη σοσιαλιστική προοπτική.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ Α. ΜΕΡΚΕΛ ΖΗΤΕΙ Η ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Αίτημα για συνάντηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Α. Μέρκελ, στο πλαίσιο της αυριανής επίσκεψής της στην χώρα, θα καταθέσει η νεοσύστατη Διακομματική Επιτροπή για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων. Ωστόσο παραμένει αβέβαιο αν τελικά ικανοποιηθεί το αίτημα της Επιτροπής.

Από την πλευρά του, ο Μανώλης Γλέζος υπογράμμισε κατά τη συζήτηση στη Βουλή ότι, στη διάρκεια της επίσκεψης του Γ. Γκάουκ στην Ελλάδα, ο Γερμανός Πρόεδρος δεν είχε φέρει αντίρρηση για την συνάντηση και πρόσθεσε ότι "αν δεν μας δεχτεί η Α. Μέρκελ θα την καταγγείλουμε".


Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=15972:persona-non-grata-merkel&catid=81:kivernisi&Itemid=198

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου