Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

ΗΛΘΕ, «ΣΤΗΡΙΞΕ» ΚΑΙ ΑΠΗΛΘΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΠΑΘΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ «ΑΠΟΙΚΙΑ»!

(Σάββ. 12/04/14 - 16:53)
Όπως έγραψε με ωμή ειλικρίνεια η γερμανική εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung “μέχρι τιςευρωεκλογές θα πρέπει να δίνεται ηαίσθηση ότι όλα βελτιώνονται στην Ελλάδα”.
Σε αυτή την κακόγουστη μακιαβελική τακτική διάσωσης του παραπαίοντοςκυβερνητικού συνασπισμούεντάσσονταν τόσο η πανάκριβη, σχεδόν ληστρική έξοδος της χώρας μας στις αγορές όσο και ηέλευση της Μέρκελ στην έρημη αποκλεισμένη από αστυνομικές δυνάμεις Αθήνα, στην οποία μόνο οι διαδηλωτές έδιναν το παρόν στους δρόμους με κλειστά καταστήματα.

Μόνο μια ενορχηστρωμένη, καλά συντονισμένη και μονότονη απ’ όλα τα μέσα ενημέρωσηςπροπαγάνδα θα μπορούσε να εμφανίσει ως επιτυχία και θετικό γεγονός για τη χώρας μας μια ανούσια επίσκεψη που δεν άφησε τίποτα άλλο πίσω της παρά μόνο «κατσίκι και συμπάθεια», κενές υποσχέσεις για το μέλλον και πολύ χειρότερα κομψοδιατυπωμένες παροτρύνσεις για αδιάκοπη συνέχιση της λιτότητας και των απορρυθμίσεων στο μέλλον.

Η Μέρκελ δεν δέχθηκε να συναντηθεί με την επιτροπή για τις Γερμανικές αποζημιώσεις, το οποίο αγνόησε επιδεικτικά η κυβέρνηση και φυσικά δεν ζήτησε για ευνόητους λόγους να συναντηθεί με τηναξιωματική αντιπολίτευση.
Όσον αφορά το θέμα του χρέους είναι τραγικό ότι από κοινού Σαμαράς-Βενιζέλος-Μέρκελ το έκριναν ως βιώσιμο, ενώ την όποια ρύθμιση του (για «κούρεμα» ούτε συζήτηση) η Μέρκελ την παρέπεμψε ωμά στο Φθινόπωρο και βάλε.
Την ίδια ώρα, όμως, που τα «καλά λόγια» έκρυβαν κάτω από το χαλί τη σκληρή πραγματικότητα, η κυβέρνηση κατέθετε στη Βουλή ένα νέο νομοσχέδιο περίπου 400 σελίδων με αρκετά δώρα στασυμφέροντα αλλά και απολύσεις, για να συζητηθεί, ως προαπαιτούμενο και αυτό των δόσεων, άρον – άρον Πασχαλιάτικα!!!
Την όμορφη αλλά αρκετά συγκαταβατική και ειρωνικά επαγγελματική, ατμόσφαιρα μεταξύ Σαμαρά και Μέρκελ χάλασαν κάπως οι «προσγειωμένες» δηλώσεις του επικεφαλής του ΓιούρογκρουπΓερούν Ντάϊσελμπλουμ ο οποίος την άλλη μέρα στη συνέντευξή του στο Reuters τόνισε ότι «η έξοδος στις αγορές δεν είναι το τέλος του ελληνικού προβλήματος. Δεν είναι. Η Ελλάδα έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει», ενώ το ΔΝΤ δια του διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος Ρέζα Μογκαντάμ, υπογράμμισε ότι οι «χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας μεσοπρόθεσμα είναι μεγάλες και ενδεχομένως να απαιτηθεί πρόσθετη χρηματοδοτική στήριξη», πράγμα που σημαίνει νέο μνημόνιο.
Βεβαίως να μην παραλείψουμε ότι την επομένη της αναχώρησης της Μέρκελ από τη συμπαθή ελληνική «αποικία» και μεθεπομένη της εξόδου στις αγορές τα επιτόκια του ελληνικού πενταετούςομολόγου εκτινάχθηκαν στο 5,13% και του δεκαετούς στο 6,24%!!!
Ψήφο στη Μέρκελ και στους Μερκελιστές συντηρητικούς και σοσιαλδημοκράτες για να διαλύσουν μια ώρα αρχύτερα ότι κοινωνικό έχει απομείνει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΓΕΜΕΛΟΣ
Σάββατο 14 Απριλίου 2014

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=16000:-lr-lr&catid=86:expolitiki&Itemid=268

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου