Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Μια «Παντιέρα» εναλλακτικής αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

Μια «Παντιέρα» εναλλακτικής αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης
Ανεμίζει εδώ και λίγες βδομάδες η Παντιέρα στο διαδίκτυο, στην ηλεκτρονική διέυθυνσηwww.pandiera.gr.  Ο νέος αυτός ιστότοπος ξεκίνησε με τη φιλοδοξία και όλες τις προϋποθέσεις  ώστε να γίνει κόμβος εναλλακτικής αντικαπιταλιστικής πληροφόρησης κόντρα στο μαύρο της  καθεστωτικής προπαγάνδας,  αλλά ταυτόχρονα και  ως  εγχείρημα υπέρβασης της  χαοτικής διάστασης του διαδικτύου.
 Έτσι  στην Παντιέρα φιλοξενούνται αναλύσεις, άρθρα, ειδήσεις, ρεπορτάζ, δραστηριότητες και  ανακοινώσεις  συλλογικοτήτων, κινημάτων, δημοτικών σχημάτων και φορέων της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και του νεολαιίστικου κινήματος που  έχουν φυσικά ως αναφορά τη χειραφέτηση και την κομμουνιστική απελευθέρωση. Παράλληλα ο ιστότοπος φιλοδοξεί να συγκεντρώνει, να αναδημοσιεύει, να  προβάλλει και να αξιοποιεί  την πολιτική, δημοσιογραφική, θεωρητική και πολιτιστική δουλειά  η οποία παράγεται από κάθε είδους συλλογικότητα ή μεμονωμένους αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων.
Είναι προφανές πως η Παντιέρα όπως  αναφέρει και στην πρόσκληση της για συμβολή και συνεισφορά όλων των ανωτέρω σε αυτήν την προσπάθεια  έχει την πολιτική ταυτότητα της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς αλλά δεν έχει  κομματική εξάρτηση και πρόσδεση και δεν έρχεται να λειτουργήσει ως όργανο κάποιου από τα υπάρχοντα  κόμματα ή φορείς του χώρου. «Δεν θέλουμε να αποτελεί η παντιέρα “όργανο” κανενός πολιτικού χώρου. Θεωρούμε όμως ότι είναι αναγκαίο για την αντικαπιταλιστική αριστερά σήμερα ένα site αναφοράς, κινηματικής ενημέρωσης, αντιπληροφόρησης. Σ” αυτό το πλαίσιο, θέλουμε να στελεχωθεί από όλο εκείνο τον κόσμο της αντικαπιταλιστικής αναφοράς που αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός τέτοιου ιστοτόπου και την προσφορά του, και διατίθεται να συνεισφέρει, λιγότερο ή περισσότερο ανάλογα με τις δυνατότητές του, στη λειτουργία του»,  αναφέρεται χαρακτηριστικά. Η στελέχωση της παντιέρας  σε όλους τους τομείς είναι απαραίτητη  και όσοι  διατίθενται να συνεισφέρουν μπορούν να επικοινωνούν μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@pandiera.gr. Εμείς να σημειώσουμε ότι η Παντιέρα ξεχωρίζει ήδη για την καλαισθησία του στησίματος και την πληθώρα των κατηγοριών και  να της ευχηθούμε  καλή επιτυχία!
Μ.Γ
http://mao.gr/pandiera/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου