Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Σε κίνδυνο οι νεφροπαθείς και στην Αρκαδία

Σε κίνδυνο οι νεφροπαθείς και στην Αρκαδία

Η προμήθεια φίλτρων αιμοκάθαρσης με μόνο κριτήριο την χαμηλότερη τιμή, μετά από διαγωνισμό, μπορεί να αποβεί μοιραία για τον ασθενή.


Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Νεφροπαθών Αρκαδίας επισημαίνοντας τους κινδύνους από την απόφαση αυτή του υπουργείου, η οποία έχει προκαλέσει αναστάτωση σε στους νεφροπαθείς, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, δεδομένου ότι το φίλτρο αιμοκάθαρσης είναι ο κεντρικός πυλώνας της διαδικασίας αιμοκάθαρσης, που κρατά στη ζωή τον ασθενή και μέσω αυτού φιλτράρεται το αίμα, απομακρύνοντας όλες τις τοξικές ουσίες του μεταβολισμού από τον οργανισμό.

Καμία εξοικονόμηση χρημάτων δεν δικαιολογεί την έκθεση σε κίνδυνο των ασθενών. Εκτός αν στο μυαλό του Υπουργείου Υγείας, τονίζεται στην ανακοίνωση, υπάρχει σχέδιο εξοικονόμησης πόρων μέσω της εξαφάνισης των νεφροπαθών. Γι9 αυτό και οι νεφροπαθείς ζητούν το άμεσο σταμάτημα της διαδικασίας προμήθειας με μόνο κριτήριο την χαμηλότερη τιμή και την επανάληψή της με άλλη, όπου οι προδιαγραφές των φίλτρων θα είναι σαφώς καθορισμένες από τους θεράποντες γιατρούς.

ΠΗΓΗ: arkadiapress.gr


http://www.zougla.gr/greece/article/se-kindino-i-nefropa8is-ke-stin-arkadia


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου