Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Πίσω απ' τις κάμερες

► Οι συχνότητες είναι δημόσια περιουσία. Σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας, οι επιχειρηματίες που σήμερα ελέγχουν την τηλεόραση πραγματοποιούν για συνεχόμενα έτη κατάληψη στο φάσμα των συχνοτήτων παραβιάζοντας το Σύνταγμα. Αυτό έχει και άλλες συνεπαγωγές. Το ΚΚΕ, όταν αποφάσισε να πουλήσει τη Ραδιοτηλεοπτική, δεν έδωσε... άγνωστους την εταιρεία αλλά αυτό το δικαίωμα κατάληψης. Επέλεξε να το κάνει συναλλασσόμενο με τον Φίλιππο Βρυώνη, απορρίπτοντας κάθε πρόταση από τα αριστερά.

► Σήμερα στο Ε-TV (που κατέλαβε τη συχνότητα του πρώην 902), αλλά και στο Έξτχρα, που ανήκει στον κύκλο συμφερόντων του ίδιου επιχειρηματία, φιλοξενούνται καθημερινά οι χρυσαυγίτες. Με τη μέθοδο των οφ σορ το ΚΚΕ δεν χρεώθηκε ποτέ αυτή την ανίερη συναλλαγή. Το μέλλον θα δείξει ποιος ήταν πραγματικά ο στόχος της μεταβίβασης αυτής.

► Εκτός από τον Γιώργο Τράγκα, ο οποίος...
όπου κι αν πάει φιλοξενεί νυχθημερόν τους εκφραστές των νεοναζιστικών αντιλήψεων, υπάρχουν η Ζούγκλα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και λοιπές ομοειδείς εκπομπές και ιστοσελίδες όπου προωθούνται με κάθε τρόπο, οι χρυσαυγίτες. Με συνεντεύξεις Κασιδιάρη, με τοποθετήσεις «έγκριτων νομικών», με δημοσκοπήσεις του διαδικτύου... Η ΧΑ έχει μια εξαιρετική πρόσβαση στα ΜΜΕ, παρά ης περί του αντίθετου διακηρύξεις της για «αντισυστημικότητα» και αντιπαλότητά της με τους «μεγαλοδημοσιογράφους».

► Το σημείο καμπής είναι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί, ταυτιζόμενοι με την κυβερνητική γραμμή, δεν μπορούσαν πλέον να προβάλουν και με όρους λάιφ στάιλ (Μάλέλης στο Σταρ) τους αιματοβαμμένους οπαδούς του Χίτλερ. Η δουλειά βέβαια είχε γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια με το Τηλεάστυ του Καρατζαφέρη και το Τηλετώρα του Μιχαλόπουλου, που εξέπεμπαν με άδειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

► Ο Στέφανος Κασιμάτης της Καθημερινής, πριν από τη δολοφονία Φύοσα, σης 16 Σεπτεμβρίου 2012 δήλωνε εξαρχής πως «όσοι πιστεύουμε στη δημοκρατία οφείλουμε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στη Χρυσή Αυγή - και σοβαρολογώ απολύτως» [...] Είναι η ευκαιρία που δίνεται στη νομιμότητα να αναμετρηθεί επιτέλους με την οιονεί νομιμοποιημένη βία της Αριστεράς» εξηγούσε.
Ακολούθησε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου: «Ο σημερινός χώρος των εθνικιστών και άλλων πολιτών που αναδεικνύουν δημοσκοπικά τη ΧΑ σε ρυθμιστικό παράγοντα εύκολα θα συμπαραταχθεί σε μια συντηρητική συμμαχία, εγκαταλείποντας ορισμένες ακραία αποτρόπαιες συμιιεριφορές». Από τηλεόρασης μίλησε για μια «σοβαρή Χρυσή Αυγή».

Πηγή:  Εφημερίδα "Πριν" 13/4/2014


http://greki-gr.blogspot.gr/2014/04/blog-post_379.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου