Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

ΚΕΡΚΥΡΑ: «Προβοκάτσια» στον Ερημίτη: Τι φοβάται το ΤΑΙΠΕΔ!

Σχόλιο αναγνώστη που ζει στην Κέρκυρα: «Λοιπόν, για να πάω στη Κερασιά Κέρκυρας σήμερα για σέρβις σε πελάτη, πέρασα από μπλόκο των ΜΑΤ και, αφού μου πήραν αριθμό κυκλοφορίας και στοιχεία ταυτότητας, με πήραν…

συνοδεία περιπολικού μέχρι τη στροφή στην παραλία. Για να πας στις Σινιές σήμερα (περιοχή της Κέρκυρας κοντά στον Ερημίτη) θέλεις ταυτότητα ή διαβατήριο. Αύριο ίσως να χρειάζεσαι για όλη τη Κέρκυρα. Με τις υγείες μας.»

«Προβοκάτσια» στον Ερημίτη: Τι φοβάται το ΤΑΙΠΕΔ

Δεν αργεί να έρθει η ώρα που το ΤΑΙΠΕΔ θα κηρυχτεί παράνομο και οι προσπάθειες ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας και των οικοσυστημάτων θα πέσουν ολοκληρωτικά στο κενό. Αυτό που πολύ «φοβάται», το ΤΑΙΠΕΔ και το Υπουργείο Οικονομικών, είναι η κατάργηση του λεγόμενου «Φαστ Τρακ». Μετά και την υπερψήφισή της τροπολογίας Κρ. Αρσένη, από την Ολομέλεια της Ε.Ε. πριν περίπου ένα μήνα, η κατάργηση του φαστ τρακ αποτελεί πια υποχρέωση όλων των κρατών της Ε.Ε.

Αυτός είναι και ο λόγος που «πανικοβλήθηκε» το ΤΑΙΠΕΔ και έσπευσε να «πατήσει πόδι» στον Ερημίτη. Κατελήφθη από .«στρες» ότι δεν θα προλάβει να ολοκληρώσει την ιδιωτικοποίησή του, ΠΡΙΝ εφαρμοστεί η νέα νομοθεσία και «έτρεξε» να στείλει Μεγαλοβδομαδιάτικα, το τρυπάνι της στα ακριτικά χώματα της Νήσου των Φαιάκων.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ερημίτης αποτελεί «Πιλοτική Απόπειρα οικοπεδοποίησης των οικοσυστημάτων» σε πανελλήνιο επίπεδο. Αφού «πάρει» τον Ερημίτη, το ΤΑΙΠΕΔ αισιοδοξεί να ανοίξει από εκεί την Κερκόπορτα για την ιδιωτικοποίηση και τον επομένων «στόχων» του, την Κορισσίων και κατόπιν δεκάδες άλλες περιοχές Νατούρα της χώρας μας.

Και εκεί είναι που «κολλάνε», με την κατάργηση του Φαστ Τρακ. Δηλαδή, αν δεν προλάβουν με τον Ερημίτη, θα ισχύσει η κατάργηση του Φαστ Τρακ και θα «χάσουν» και τα υπόλοιπα οικοσυστήματα.

Ένα «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου» που εκ κατασκευής του ΔΕΝ σέβεται το Περιβάλλον και την αναγκαιότητα διατήρησης των ελαχίστων απομεινάντων πράσινων παρθένων περιοχών, (όπως αυτές του, άλλοτε, καταπράσινου νησιού μας) δεν μας προκαλεί εντύπωση που τελικά έδειξαν ότι δεν σέβεται ούτε και το κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης των ημερών.

Μεγάλη Τετάρτη, που η Κέρκυρα είναι ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο, πιστούς που ήλθαν να προσευχηθούν μαζί μας για τα πάθη του Χριστού την Μεγάλη Εβδομάδα και να εορτάσουν μαζί μας την Ανάσταση και το Πάσχα διότι το Καλό πάντα στο τέλος νικάει!

Όμως, το .«Ταμείο Αξιοποίησης», μας υπενθυμίζει ότι:

Τα «οικονομοτεχνικά σχέδιά τους» τα βάζουν πάνω από όλα:

-Πάνω από την Νομιμότητα. (διεθνείς συνθήκες που εναρμονίστηκαν)

-Πάνω από το Περιβάλλον. (προκηρύσσουν Ερημίτη, Κορισσίων κλπ οικοσυστήματα)

-Και τώρα, πάνω ακόμη και από το δικαίωμα του πολίτη να Θρησκεύεται ανενόχλητος.

Η συμπεριφορά του Υπουργείου Οικονομικών είναι άκρως προκλητική και μας προσβάλλει σαν Έλληνες. Η απάντηση πρέπει να δοθεί από όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς διότι αφορά όλους, ανεξάρτητα, τους Έλληνες.

Το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να καταργηθεί. Σε ένα με δύο χρόνια το αργότερο από σήμερα, προβλέπουμε ότι το ΤΑΙΠΕΔ ΔΕΝ θα υπάρχει.

Θα αγωνιστούμε για την οριστική κατάργησή του, παράλληλα με την εφαρμογή της κατάργησης του Φαστ Τρακ. Διότι θα αποδειχθεί ότι οι μεθοδολογίες τους ήταν παράνομες και καταχρηστικές και ήταν σε βάρος του Περιβάλλοντος και του Δημοσίου Συμφέροντος.

Ο σημαντικότερος λόγος άλλωστε, για τον οποίο το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε την κατάργησή του Φάστ Τρακ, ήταν γιατί αποδείχτηκε ότι Κυβερνήσεις όπως αυτή της χώρας μας, το χρησιμοποιούσαν για να καταπατήσουν το περιβάλλον παρακάμπτοντας την απαγορευτική αυστηρότητα των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Συμπέρασμα:

Μια «τρύπα στο κενό», ήταν αυτή που έκανε το τρυπάνι του ΤΑΙΠΕΔ, στον Ερημίτη.

Τίποτε περισσότερο.

Το Δ.Σ. της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Κέρκυρας

Ο πρόεδρος ο γ.γ.

Δημήτρης Φαναριώτης Δημήτρης Τσέφλικας



pitsirikos

http://paganeli.wordpress.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου