Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Στον εισαγγελέα οι κάτοικοι Χάκλοβας για το "περιβαλλοντικό έγκλημα"


Παράσταση και ενημέρωση στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας έκαναν οι κάτοικοι της Χάλκοβας μαζί με τον δικηγόρο τους, προκειμένου να ενημερώσουν από την πλευρά τους για το τι επικρατεί με το νέο οικόπεδο που ετοιμάζει προς εναπόθεση σκουπιδιών ο δήμος Πύργου.
Ο δικηγόρος των κατοίκων Ανδρέας Νικολακόπουλος, μιλώντας για το θέμα τόνισε πως πρόκειται για μια νέα και πρόχειρη προσπάθεια από την πλευρά του δήμου.
«Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει αυτό το πράγμα και είμαστε σίγουροι πως δεν θα γίνει. Είναι μια παράνομη δραστηριότητα που επιχειρείται ξανά και αυτή τη φορά έχει πολλά περισσότερα εμπόδια από την προηγούμενη φορά. Ούτε ο ιδιοκτήτης του αγροτεμαχίου των τριών στρεμμάτων θα το επιτρέψει να γίνει εναπόθεση σκουπιδιών, ούτε οι γείτονες θα επιτρέψουν στα απορριμματοφόρα τη διέλευση από τις εκτάσεις τους, αλλά ούτε και οι κάτοικοι θα επιτρέψουν να δημιουργηθεί ένας παράνομος καινούργιος σκουπιδότοπος» εξήγησε.
Ο κ. Νικολακόπουλος τόνισε πως η υπουργική απόφαση που αναφέρεται σε εναπόθεση απορριμμάτων στη Φυλή είναι σε εφαρμογή και θα πρέπει να εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν αυτό το χώρο οι αρμόδιοι. «Οι κάτοικοι της Χάλκοβας δεν θα επιτρέψουν να τοποθετηθούν πάλι σκουπίδια. Αυτό που έγινε στο παρελθόν με μια προσωρινή διαταγή και το οποίο με απόφαση δικαστηρίου έληξε, δεν θα ξαναγίνει».
Ο δικηγόρος των κατοίκων τόνισε πως ο ιδιοκτήτης της επίμαχης έκτασης δεν γνώριζε ότι εκεί θα γινόταν εναπόθεση σκουπιδιών. «Δεν εμφανίστηκε ο δήμος για να αγοράσει και δεν αγόρασε. Εμφανίστηκε κάποιος ιδιώτης και έκανε ένα προσύμφωνο συμβολαιογραφικό με έναν άλλο ιδιώτη, χωρίς ποτέ να ενημερώσει πως αυτό προορίζεται για τη χρήση χώρου απορριμμάτων. Αν το γνώριζε ο ιδιοκτήτης δεν θα το έκανε ποτέ αυτό. Και προφανώς τώρα που το έχει πληροφορηθεί αυτό διαφωνεί και δεν πρόκειται ποτέ να συμβληθεί σε οριστικό συμβόλαιο» κατέληξε ο κ. Νικολακόπουλος.
Πηγή: ilialive.gr

http://news247.gr/eidiseis/ston_eisaggelea_oi_katoikoi_xaklovas_gia_to_perivallontiko_egklhma.2736562.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου