Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Και... μπίζνες και τρομοκρατία από Παναγιώταρο

Ακόμη μία απίστευτη αποκάλυψη που αναδεικνύει την υποκριτική στάση της Χρυσής Αυγής, αλλά εγείρει και σοβαρά ερωτηματικά για τις σκοπιμότητες που ενδεχομένως κρύβουν μία σειρά από «δράσεις» της ήρθε χθες στο φως της δημοσιότητας.

Και... μπίζνες και τρομοκρατία από Παναγιώταρο
Oπως αποκαλύφθηκε χθες στη Βουλή, ο Ηλίας Παναγιώταρος προμήθευε αναλώσιμα υλικά προσωπικής υγιεινής, μέσω εταιρείας του, την οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου», στα γραφεία της οποίας στο Πέραμα μόλις προχθές χρυσαυγίτες πραγματοποίησαν παρέλαση εκφοβισμού, τρομοκρατώντας μεταξύ άλλων μικρά παιδιά προσφύγων και όχι μόνο.

Από τη μία, δηλαδή, ο βουλευτής πουλά προϊόντα σε μία οργάνωση (έναν οργανισμό), οι δραστηριότητες της οποίας δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην περίθαλψη αλλοδαπών, ενώ από την άλλη οι χρυσαυγίτες επιτίθενται στην ίδια οργάνωση και υποστηρίζουν μάλιστα ανταγωνιστικές (όσο και εφιαλτικές) «δράσεις μόνο για Ελληνες».
Αίσθηση και σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί επίσης το γεγονός ότι η εν λόγω προμήθεια έγινε στο πλαίσιο σχεδίου που υλοποιήθηκε με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων (εποπτευόμενου οργανισμού από το υπ. Υγείας).
Ο Β. Κεγκέρογλου κατέθεσε στη Βουλή τα τιμολόγια και την εντολή πληρωμής προς τον Ηλ. Παναγιώταρο για την προμήθεια αναλώσιμων υλικών προσωπικής υγιεινής, στην οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου»
Ο Β. Κεγκέρογλου κατέθεσε στη Βουλή τα τιμολόγια και την εντολή πληρωμής προς τον Ηλ. Παναγιώταρο για την προμήθεια αναλώσιμων υλικών προσωπικής υγιεινής, στην οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου»
Επιπλέον, απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι τα αναλώσιμα είδη που προμήθευε ο χρυσαυγίτης βουλευτής τους «Γιατρούς του Κόσμου», όπως οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, σαμπουάν, αντισηπτικά και αφρόλουτρα, δεν... συμβαδίζουν με τα είδη που φαίνεται να εμπορεύεται ο Ηλ. Παναγιώταρος στην επιχείρησή του -με την εντυπωσιακή όσο και? ενδεικτική επωνυμία «Φάλαγγα»-, η οποία έχει σχέση με τον ρουχισμό.
Γι' αυτόν τον λόγο, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου που έφερε χθες το θέμα στη Βουλή, διενεργείται έρευνα από τις αρμόδιες αρχές σχετικά με τα προϊόντα που εμπορεύεται η επιχείρηση του Ηλ. Παναγιώταρου.
Και... μπίζνες και τρομοκρατία από Παναγιώταρο
Ο κ. Κεγκέρογλου χαρακτήρισε το κομματικό μόρφωμα της Χρ. Αυγής «εγκληματική οργάνωση» που λειτουργεί παράλληλα και ως «μπίζνα»: «Η επιχείρηση Χρυσή Αυγή εμπαίζει ακόμη και αυτούς που την πιστεύουν. Την ίδια ώρα που δίνεται εντολή για επίθεση στα γραφεία των ?Γιατρών του Κόσμου?, βουλευτής της Χρυσής Αυγής, που είναι επιχειρηματίας, είναι και προμηθευτής των ?Γιατρών του Κόσμου?», ανέφερε ο υπουργός κάνοντας λόγο για υποκρισία εκ μέρους των χρυσαυγιτών. Η προμήθεια των υλικών έγινε στις 30 Ιουλίου του 2012, ενώ τα έγγραφα που κατέθεσε χθες ο υφυπουργός στη Βουλή είναι τα εξής:
  • Το τιμολόγιο παραγγελίας (30/7/2012), κόστους 24.969 ευρώ, το οποίο αναλύεται σε:
  • 2.400 οδοντόβουρτσες με κόστος 4.680 ευρώ,
  • 3.600 οδοντόκρεμες κόστους 5.040 ευρώ,
  • 3.910 σαμπουάν έναντι 6.420 ευρώ,
  • 3.800 αντισηπτικά κόστους 2.660 ευρώ
  • 750 αφρόλουτρα έναντι 1.500 ευρώ.
  • Τα στοιχεία για τη διενέργεια ελέγχου, από την οποία προέκυψε ότι τα αναλώσιμα που πούλησε ο Ηλίας Παναγιώταρος στους ?Γιατρούς του Κόσμου? δεν συνάδουν με τη σφραγίδα της επιχείρησης. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο συγκεκριμένο έγγραφο, «από τον έλεγχο που διενήργησε ανεξάρτητη εταιρεία ορκωτών λογιστών για λογαριασμό της Υπηρεσίας μας, προέκυψε ότι τα είδη που αναφέρονται στο τιμολόγιο (σ.σ.: οδοντόβουρτσες κ.ά.) δεν συνάδουν με τη δραστηριότητα του συγκεκριμένου προμηθευτή...».
  • Την εντολή πληρωμής στις 3/8/2012 του προμηθευτή από την εταιρεία λίγες μέρες αφότου κόπηκε το τιμολόγιο.
Γιώργος Πίκουλας
Ο πρόεδρος των «Γιατρών του Κόσμου», Ν. Κανάκης
Ο πρόεδρος των «Γιατρών του Κόσμου», Ν. Κανάκης
Οι «Γιατροί του Κόσμου» εξηγούν πώς έγινε η συνεργασία
Αγνοούσαν τον προμηθευτή
Την αδιάλειπτη δράση τους για την περίθαλψη θυμάτων ρατσιστικής βίας, ενίοτε από επιθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής, προτάσσουν ως απάντηση στις καταγγελίες που δημοσιοποιήθηκαν χθες οι «Γιατροί του Κόσμου». Οι υπεύθυνοι της οργάνωσης επισημαίνουν πως αγνοούσαν το γεγονός ότι ο προμηθευτής Ηλίας Παναγιώταρος με τον οποίο συνεργάστηκαν το 2012 ήταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής...
Ο πρόεδρος των «Γιατρών του Κόσμου», κ. Ν. Κανάκης, δήλωνε χθες έκπληκτος με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και σημείωνε πως ενημερώθηκε για το θέμα ενώ κατέθετε στο αστυνομικό τμήμα σχετικά με τις επιθετικές ενέργειες μελών της Χρυσής Αυγής κατά του πολυϊατρείου που λειτουργεί η οργάνωση στο Πέραμα. «Αν ο κ. Παναγιώταρος έχει κάνει κάτι που δεν είναι νόμιμο να ελεγχθεί και αν στη Χρυσή Αυγή είναι φαρισαίοι πρέπει οι ίδιοι να απαντήσουν», έλεγε.
Ο ίδιος εξήγησε στο «Εθνος» ότι η υπόθεση έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 2012, όταν στο πλαίσιο επειγόντων μέτρων για τους πρόσφυγες ?ενέργειες που εντάσσονται σε σχετικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα? η οργάνωση διενήργησε άμεσο διαγωνισμό για την προμήθεια ειδών προσωπικής υγιεινής, όπως σαμπουάν, οδοντόβουρτσες και αφρόλουτρα.
Ο διαγωνισμός
«Είχαμε αναθέσει σε ενεργό εθελοντή της οργάνωσης να συγκεντρώσει προσφορές. Εκείνος μας τις έφερε και κατόπιν εξετάσεώς τους από ειδικό κλιμάκιο επελέγη η χαμηλότερη», σημείωσε από την πλευρά της η διευθύντρια των «Γιατρών του Κόσμου», κ. Ευγενία Θάνου. Ηταν η μοναδική συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών. «Το αποκλειστικό κριτήριο για την επιλογή ήταν το κόστος. Εμείς σε αυτή τη φάση είδαμε ονόματα εταιρειών και από κάτω το όνομα του ανθρώπου που αντιπροσωπεύει τις εταιρείες. Ουδείς από εμάς γνώριζε τότε τον Ηλία Παναγιώταρο, ο οποίος έγινε στη συνέχεια γνωστός για τη δράση του», συμπληρώνει δηλώνοντας εμφατικά πως σε αντίθετη περίπτωση η οργάνωση δεν θα συνεργαζόταν μαζί του.
«Γνωρίζετε πολύ καλά τη δράση των "Γιατρών του Κόσμου", τα επανειλημμένα προγράμματά μας με τα οποία περιθάλπουμε θύματα ρατσιστικής βίας, ανθρώπους που έχουν υποστεί επιθέσεις και έχουν κακοποιηθεί από τη Χρυσή Αυγή».
Ο κ. Κανάκης προσθέτει πως «ίσως είμαστε κι εμείς αφελείς, όμως δεν γνώριζα τον Ηλία Παναγιώταρο, πού να φανταστεί κανείς ότι επρόκειτο για τον συγκεκριμένο άνθρωπο; Αλλωστε τίθεται ένα ακόμη θέμα που επισημάναμε στο υπουργείο. Οταν μια εταιρεία δίνει πολύ χαμηλότερη προσφορά από τις άλλες σε έναν διαγωνισμό, τι μπορεί να γίνει; Σε αυτή την περίπτωση μας κατηγορούν για την επιλογή, σε αντίθεση περίπτωση θα μας κατηγορούσαν ότι δεν επιλέξαμε τη φθηνότερη προσφορά».
Αξιοσημείωτο είναι ότι χθες η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση για τα γεγονότα του Περάματος κάνοντας λόγο για «Γιατρούς σε Παράκρουση»...
Κατερίνα Ροββά
Επίθεση στο Πέραμα
Η πιο πρόσφατη προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης των «Γιατρών του Κόσμου» και μεταναστών ασθενών από τη Χρυσή Αυγή σημειώθηκε μόλις προχθές στο πολυϊατρείο του Περάματος. Περίπου τριάντα άνδρες ντυμένοι με τα γνωστά διακριτικά συγκεντρώθηκαν έξω από το πολυϊατρείο φωνάζοντας απειλητικά ρατσιστικά συνθήματα, ενώ μέσα βρίσκονταν πολλά μικρά παιδιά, τα οποία τρομοκρατήθηκαν. Οσοι υπερασπίζονται το δικαίωμα στην υγεία χωρίς διακρίσεις έχουν βρεθεί αρκετές φορές στο στόχαστρο της νεοναζιστικής οργάνωσης.
«Ελληνες γιατροί»
Μπορεί ο Παναγιώταρος να βγάζει χρήματα προμηθεύοντας τους «Γιατρούς του Κόσμου», ο ίδιος, όμως, μαζί με τα στελέχη του κόμματος διακηρύσσουν την εχθρότητα για τη δραστηριότητα αντίστοιχων οργανώσεων. Η Χρυσή Αυγή, μάλιστα,διαφημίζει το ρατσιστικών ελατηρίων πρόγραμμα «Ελληνες γιατροί», μόνο σε Ελληνες ασθενείς...
message
AΠΟ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ ΡΟΥΜΠΑΝΗ
Ουαί υμίν
Ο ευαγγελικός αφορισμός των ημερών, το «ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί», έχει πλήρη εφαρμογή στο στελεχικό δυναμικό της Χρυσής Αυγής και ειδικά στον επιχειρηματικότατο Ηλία Παναγιώταρο. Από τη μία καταφέρονται με σφοδρότητα εναντίον οργανώσεων όπως οι «Γιατροί του Κόσμου», από την άλλη είναι προμηθευτές τους. Από τη μία καταγγέλλουν φορολογικές κομπίνες, από την άλλη εκδίδουν παραπλανητικά τιμολόγια για την κερδοφόρα διάθεση άσχετων εμπορευμάτων. Η διερεύνηση του θέματος θα είχε ενδιαφέρον. Συνήθως μέσα σε κάθε ψευτοπαλικαρά κρύβεται ένας κοινός απατεωνίσκος.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63991688

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου