Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σηκώνει το γάντι

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σηκώνει το γάντι
 Μαζική πολιτική εκδήλωση στον Ακάδηµο, πρώτα ονόµατα για το ευρωψηφοδέλτιο
του Μάκη Γεωργιάδη
Με µια µαζική πολιτική εκδήλωση στο Θέατρο Ακάδηµος τη ∆ευτέρα 7 Απριλίου ξεκίνησε και «επίσηµα» η µεγάλη πολιτική εξόρµηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη µάχη ευρωεκλογών και τοπικών εκλογών. Με αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση και ενωτικό πνεύµα, οι δυνάµεις της Αντικαπιταλιστικής Αριστερής Συνεργασίας για την Ανατροπή ξανοίγονται στο λαό, γνωρίζοντας πως εκεί βρίσκεται το… αιώνιο ελιξίριο της επαναστατικής Αριστεράς. «Σήµερα στο 2014, έπειτα από όλους αυτούς τους αγώνες που ζήσαµε όλοι µαζί, σε αυτές τις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης και της βάρβαρης κανιβαλικής επίθεσης για να την ξεπεράσουν ισοπεδώνοντας τους εργαζόµενους και τα δικαιώµατα τους, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ µαζί µε όλο το αντικαπιταλιστικό δυναµικό που παλεύει µαζί της στο κίνηµα, στις γειτονιές και στα πολιτικά µέτωπα, αναλαµβάνει την ευθύνη να σηκώσει το γάντι.
Ό,τι δηλαδή έπρεπε να κάνει όλη η Αριστερά και δεν το κάνει. Απέναντι στα διλήµµατα που βάζει το αστικό πολιτικό σύστηµα, “ευρώ και ΕΕ ή καταστροφή”, απέναντι στα αστικά τροµοκρατικά σχέδια που ξετυλίγονται από την αντιµετώπιση του κινήµατος µέχρι το ανώτερο επίπεδο της κυβερνητικής εξουσίας µε την οργανική σύµπλευση δεξιάς – ακροδεξιάς – φασιστών και των πιο βάρβαρων µηχανισµών αυτού του κράτους, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σηκώνει το γάντι και αναµετριέται!» τόνισε ο Άγγελος Χάγιος, µέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και υποψήφιος ευρωβουλευτής. «Βγαίνουµε ανοιχτά στους εργαζόµενους και στο λαό, πρώτα απ’ όλα στον κόσµο του κινήµατος και λέµε ρητά και κατηγορηµατικά ότι µπορούµε να ζήσουµε, µπορούµε να κατακτήσουµε ξανά τις κατακτήσεις που µας παίρνουν πίσω. Αυτό µπορεί να γίνει µόνο στο δρόµο του αγώνα για έξοδο από το ευρώ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, έξω από τη δικτατορία της αστικής πολιτικής, δηλαδή των Μνηµονίων, του χρέους, της εκµετάλλευσης και αυτής της υποσχόµενης ανάπτυξης, που είναι η πιο βάρβαρη εκµετάλλευση» συµπλήρωσε ο Άγγ. Χάγιος.
«Ούτως ή άλλως η επιστροφή στις αγορές, όπως αυτοί την ονοµάζουν, για την κοινωνία σηµαίνει ισόβια κάθειρξη στη φυλακή της λιτότητας και της εξαθλίωσης» τόνισε η ∆έσποινα Κουτσούµπα. «Είναι γελασµένος όποιος πιστεύει ότι έχει ξεµπερδέψει µε τις δυναµικές του λαϊκού ξεσηκωµού. Ακόµη κι αν σε χώρους υπάρχει πραγµατική κούραση από τέσσερα χρόνια βαρβαρότητας, ακόµη κι αν οι καθεστωτικές δυνάµεις ελπίζουν στη δική µας αποκαρδίωση, στην ταπείνωση και την ηττοπάθεια των δυνάµεων του αγώνα, στην πραγµατικότητα –και το ζούµε όλοι– µέσα στην κοινωνία περισσεύει η οργή, η αγανάκτηση και η αποφασιστικότητα. Θα µας βρουν µπροστά τους!» συµπλήρωσε η υποψήφια της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής για την Περιφέρεια Αττικής.

«Φτάσαµε στο σηµείο η κρίση να είναι τόσο βαθιά και οι ηγεσίες της παραδοσιακής Αριστεράς να φοβούνται πως το σύστηµα βαδίζει σε κατεύθυνση αστάθειας. Η Αυγή κατηγορεί τον Σαµαρά ότι φέρνει… αστάθεια. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ λέει ότι η αστάθεια είναι καλοδεχούµενη. Για την αστάθεια του συστήµατος µαχόµαστε. Είµαστε η µαχόµενη Αριστερά που έχει σαν προµετωπίδα της την ανατροπή. ∆εν φοβάται τις ανατροπές. Τις διεκδικεί και τις επιδιώκει» είπε ο Πάνος Γκαργκάνας, µέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και υποψήφιος ευρωβουλευτής. «Σε αυτή τη συγκυρία, όταν η κρίση παίρνει τέτοιες διαστάσεις και οι ηγεσίες της παραδοσιακής Αριστεράς αρνούνται να βάλουν και τα στοιχειώδη πολιτικά και οικονοµικά αιτήµατα, η παρουσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία» συµπλήρωσε ο Π. Γκαργκάνας.
Της εκδήλωσης είχε προηγηθεί συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάστηκε η ∆ιακήρυξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις ευρωεκλογές και δόθηκαν στη δηµοσιότητα τα πρώτα ονόµατα για το ευρωψηφοδέλτιο. Σε αυτό περιλαµβάνονται αγωνιστές και αγωνίστριες του εργατικού κινήµατος, όπως ο Αντώνης Σταµατόπουλος, πρόεδρος του Σωµατείου Εργαζοµένων στο Μετρό, η Ειρήνη Φωτέλλη, συνδικαλίστρια της ΕΡΤ, η Σύλβια Κοιλάκου, µέλος ∆Σ του Σωµατείου Μισθωτών Τεχνικών, η Γιώτα Σταθά, αντιπρόεδρος του Συλλόγου ∆ιπλωµατούχων Μηχανικών της ∆ΕΗ, ο Σπύρος ∆ρίτσας, πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικευόµενων Γιατρών στον Ευαγγελισµό, ο Χρήστος Αργύρης, γιατρός και µέλος διοίκησης ΟΕΝΓΕ, ο Σπύρος Κοντοµάρης, µέλος ∆Σ Σωµατείου Εργαζοµένων στο Φυσικό Αέριο, ο Κώστας Παπαδάκης, µαχόµενος δικηγόρος µέλος της ΚΕ∆∆Ε. Επίσης, αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς όπως οι Άγγελος Χάγιος, Χρίστος Μπίστης, Γιάννης Φελέκης, Παναγιώτης Σωτήρης, Πάνος Γκαργκάνας, Αντώνης ∆ραγανίγος, Παναγιώτης Μαυροειδής, ∆ηµήτρης Μπλάνας, ∆ηµήτρης Σαραφιανός, αλλά και διανοούµενοι, όπως ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, αναπληρωτής καθηγητής Αιµατολογίας στο Πανεπιστήµιο «Pierre et Marie Curie» (Paris 6), και δηµοσιογράφοι, όπως οι Γιώργος ∆ελαστίκ, Πέτρος Παπακωνσταντίνου και Αθηνά Μος.
http://prin.gr/?p=3302


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου