Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Ανάληψη ευθύνης για επίθεση σε αυτοκίνητο δεσμοφύλακα


Η οργάνωση «Μηδενιστές - Συμμορίες Εκδίκησης» ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση με χειροβομβίδα στο αυτοκίνητο δεσμοφύλακα, προειδοποιώντας παράλληλα ότι οι δεσμοφύλακες που συμμετείχαν στον «βασανισμό του Ιλί Καρέλι είναι επικυρηγμένοι».

Στο κείμενο ανάληψης ευθύνη, που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα indymedia, αναφέρεται ότι «την Τρίτη 8 Απριλίου χτυπήθηκε με χειροβομβίδα, το αυτοκίνητο γνωστού δεσμοφύλακα, στο Αιγάλεω», ενώ προστίθεται ότι «η επίθεση αυτή, είναι μια ελάχιστη πράξη μνήμης για την δολοφονία του κρατούμενου Ιλιρ Καρέλι».
Επιπλέον ακολουθούν απειλές ότι «οι δολοφόνοι σωφρωνιστικοί, όσο κι αν προσπάθησαν να καθαρίσουν με χλωρίνη το αίμα του νεκρού στο κελί της απομόνωσης δεν τα κατάφεραν. Έμεινε εκεί, σημάδι στον τοίχο για να θυμίζει... πως το αίμα καθαρίζει μόνο με αίμα. Τώρα είναι η σειρά μας...».
«Όλοι εσείς που κάνατε την βία επάγγελμα, απέναντι σε κλειδωμένους ανθρώπους, τώρα θα πληρώσετε με το ίδιο νόμισμα...», αναφέρουν και προειδοποιούν ότι «όλοι οι δεσμοφύλακες που συμμετείχαν στον ομαδικό βασανισμό/δολοφονία του Καρέλι, θεωρούνται από σήμερα ΕΠΙΚΥΡΗΓΜΕΝΟΙ».    
Στο κείμενο αναφέρεται επίσης: «Ενημερώνουμε αυτούς που δεν προφυλακίστηκαν, ότι τα ονόματά τους - είναι ήδη γνωστά μέσα από την δικογραφία αλλά και τους κύκλους των κρατουμένων - βρίσκονται σε λίστα οριστικής “διαγραφής”. […] Όλοι οι κρατούμενοι είναι ενημερωμένοι κι έχουμε φίλους παντού. Οι μέρες τους είναι μετρημένες... (και δύσκολες...)».

http://tvxs.gr/news/ellada/analipsi-eythynis-gia-epithesi-se-aytokinito-desmofylaka

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου