Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Εγκρίθηκε η διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές

Η διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές εγκρίθηκε, με μεγάλη πλειοψηφία, από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, ενώ αργά απόψε, αναμένεται η ολοκλήρωση των εργασιών, με την έγκριση περίπου 30 υποψηφίων για το ευρωψηφοδέλτιο.

Εγκρίθηκε η διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές
Δύο τροπολογίες που κατέθεσε η Αριστερή Πλατφόρμα δεν έγιναν δεκτές και μετά την απόρριψή τους, η Πλατφόρμα ψήφισε λευκό. Ωστόσο ενστάσεις έχουν διατυπωθεί,ως προς τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο και κυρίως αφορούν συνεργαζόμενους και όχι κομματικά στελέχη. Η ολοκλήρωση της συγκρότησης του ψηφοδελτίου αναμένεται να γίνει την προσεχή Τετάρτη.

Τις βασικές ενστάσεις και τον προβληματισμό του για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι πιέσεις που θα εκδηλωθούν από το εξωτερικό, ενόψει των Ευρωεκλογών, διατύπωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης παρεμβαίνοντας στην Κεντρική Επιτροπή.
Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι είναι αναγκαίο «... να διαπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ ένα νέο κύμα ριζοσπαστικοποίησης σε όλους τους τομείς, στον ιδεολογικό, στον πολιτικό, στον προγραμματικό, στον κινηματικό» και πρόσθεσε ότι απαιτείται «...μια ριζοσπαστικοποίηση, η οποία θα πρέπει να συντελεστεί με κοινωνικούς, εργατικούς και λαϊκούς όρους και όρους συνεκτικής εναλλακτικής απάντησης στην τρόικα, τα μνημόνια, το νεοφιλελευθερισμό και τελικά στον ίδιο τον καπιταλισμό».
Ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι: «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειπε τον ριζοσπαστισμό του τότε θα έχανε την ορμή του και σε τελευταία ανάλυση τη δυνατότητα του να κατακτήσει την κυβερνητική εξουσία.» Επίσης , υπογράμμισε ότι «αν μια Κυβέρνηση της Αριστεράς εκβιαστεί από το ευρωπαϊκό κατεστημένο, όπως η Κύπρος, τότε δεν θα πρέπει να εγκαταλείψει το προοδευτικό πρόγραμμά της, αλλά να είναι έτοιμη, σε κάθε περίπτωση, να το εφαρμόσει ακόμα και εκτός ευρωζώνης».
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63992080

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου