Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Μπαλτάκος: Είχαν και άλλοι επαφές με τους χρυσαυγίτες


Ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος, που παραιτήθηκε μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο με τις φιλικές συνομιλίες με τον Ηλία Κασιδιάρη, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος. Ημερομηνία ορόσημο οι ευρωεκλογές. Για τις επαφές με τους νεοναζί βουλευτές σημείωσε πως «Δεν είχα μόνο εγώ επαφή με την Χρυσή Αυγή. Ήταν και άλλοι. Ο καθένας είχε το ρόλο του».


Μιλώντας στη Real News ανέφερε μεταξύ άλλων πως τον προσέγγισε «κόμμα της Δεξιάς» ζητώντας του να είναι υποψήφιος. Ο ίδιος δηλώνει εν νέου πως «είναι ΝΔ», ωστόσο αναφέρει πως πολλοί του ζητούν να κάνει κόμμα.

«Και υπουργοί και βουλευτές. Δεν θα αναφέρω ονόματα. Ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Κυριαζίδης το είπε και δημόσια», δήλωσε. «Αν μετά τις ευρωεκλογές συνεχίσει η στροφή της Ν.Δ. προς ένα κεντρώο κόμμα, που θα σημάνει και τον αποκλεισμό μου από μια τέτοια Ν.Δ., τότε θα τα σκεφτώ όλα», σημειώνει, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να ηγηθεί ενός κόμματος με δεξιά και ακροδεξιά χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τις επαφές με τους βουλευτές της νεοναζιστικής οργάνωσης και τους ισχυρισμούς του πως σκοπός του ήταν να μάθει πράγματα για αυτούς, ο Τάκης Μπαλτάκος ανέφερε πως από τους ίδιους τους χρυσαυγίτες έμαθε πως δεν είχαν σχέση με τον χριστιανισμό και την Ορθοδοξιά «ωστόσο ξεκίνησαν τις επισκέψεις σε μοναστήρια για να ακυρώσουν τη δική μας στρατηγική ταύτισης με την Εκκλησία». 

http://tvxs.gr/news/ellada/dimioyrgia-neoy-kommatos-skeftetai-o-mpaltakos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου