Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΤΡΙΜΕΡΕΣ ΣΥΜΦΩΝΟ "ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ" ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΤΩΝ ΗΠΑ!

ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ!
Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΗΠΑ!
Συνεχίζοντας απρόσκοπτα στο δρόμοδορυφοριοποίησης στο Ισραήλ, οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου καθ’ υπόδειξη των ΗΠΑ, φέρονται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έτοιμες να προβούν στην υπογραφή τριμερούς ενεργειακού και όχι μόνο συμφώνουμε το πρώτο.
Ωστόσο, το γεγονός πως η αποδοχή μιας τέτοιας συμφωνίας αποτέλεσε, σύμφωνα με δημοσιεύματα,προαπαιτούμενο για να γίνει δεκτός ο Α. Σαμαράς, από τον αμερικανό πρόεδρο, Μπ. Ομπάμα, δίνει νέα διάσταση στα πράγματα, με την Ελλάδα να παραχωρεί στις ΗΠΑ την εξωτερική της πολιτική κατά τον ίδιο τρόπο που έχει ήδη εκχωρήσει την οικονομική της πολιτική στα χέρια της Α. Μέρκελ.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι έτοιμος για μία ακόμη φορά να προσφέρει γη και ύδωρ για πρόσκαιρες φιλοφρονήσεις, επαιτώντας μια αναφορά του Μπ. Οπάμα για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, ζήτημα που ο ίδιος ούτε τολμά να θέσει για να μην κακοκαρδίσει την Α. Μέρκελ.
Τέτοιοι κοντόφθαλμοι τακτικισμοί είναι όχι μόνο θνησιγενείς και αναποτελεσματικοί, αλλά απαξιώνουν περαιτέρω τη διεθνή θέση της χώρας, την οποία ο πρωθυπουργός οδηγεί σε έναν ιδιότυπο ενδοϊμπεριαλιστικό προκρούστη με τη Γερμανία να τραβά από τη μία και τις ΗΠΑ από την άλλη,ξεχειλώνοντας κάθε έννοια ανεξαρτησίας και κυριαρχίας της χώρας μας.
Κι όλα αυτά την ίδια στιγμή που η περαιτέρω εμβάθυνση της δορυφοριοποίησης της χώρας στο άρμα του Ισραήλ αποφέρει για την Ελλάδα χωρίς κέρδος κέρατα, τοποθετώντας την στο επίκεντρο των γεωπολιτικών και άλλων ανταγωνισμών στην πυριτιδαποθήκη της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Μια Ελλάδα μάλιστα με διαρκώς συρρικνούμενη πολιτική και επιχειρησιακή αποτρεπτική και αμυντική ικανότητα, απόρροια από τη μια της μνημονιακής αποψίλωσης μιας σειράς κρίσιμων για τηνεθνική άμυνα τομέων και από την άλλη της διεθνούς της ανυποληψίας, την οποία συνεπάγεται ηαποικιοποίηση και η υποβάθμιση της σε κράτος παρία του παγκόσμιου και ευρωπαϊκού γίγνεσθαι.
Όπως σχολίαζαν στην Ίσκρα έμπειροι αναλυτές, τα αδιέξοδα της κυβέρνησης Σαμαρά, τα οποία βυθίζουν τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια, οφείλουν να γίνουν μαθήματα και για τα κομμάτια εκείνα της Αριστεράς που εξακολουθούν να τρέφουν ψευδαισθήσεις αμερικανικής στήριξης σε ενδεχόμενη ρήξη με την πολιτική Μέρκελ.
Χωρίς μία σύγχρονη, ριζοσπαστική, πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και χωρίς εθνικό σχέδιο, μακριά από προσδέσεις στη Γερμανία ή τις ΗΠΑ και φυσικά το Ισραήλ, είναι αδύνατη η χάραξη μιας προοδευτικής οικονομικής πολιτικής διεξόδου και η προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων σε μια ιδιαίτερα απικίνδυνη περίοδο σαν αυτή που διανύουμε. 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΝΤΖΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου