Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΑΓΡΙΑ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΕ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ €400 ΜΙΣΘΟΥ
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΣΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ-ΑΚΙΝΗΤΑ
Δραστικές αλλαγές με ανατροπές σε εισφορές, συντάξεις, επικουρικά, εφάπαξ καθώς κι μαζικές συγχωνεύσεις Ταμείων σχεδιάζει η Κυβέρνηση με ορίζοντα, το φθινόπωρο.

Οι παρεμβάσεις που ζητά η τρόικα και πρόκειται να υλοποιήσει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ , σύμφωνα με πληροφορίες από ρεπορτάζ του ημερησίου τύπου, συμπληρώνονται και από τις γνωστές απαιτήσεις γιαμείωση του ποσοστού αναπλήρωσης στις επικουρικές συντάξεις, αλλά και νέα ψαλίδια στα εφάπαξ που μπορεί να φτάσουν κατά μέσο όρο το 25%.
Προπομπός των νέων αντιλαϊκών μέτρων διάλυσης του ασφαλιστικού και περαιτέρω φτωχοποίησης του κόσμου της εργασίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στάθηκαν οιδηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Γιάννη Βρούτση, ο οποίος δήλωσε προ ημερών πως το ασφαλιστικό σύστημα με την παρούσα λειτουργία του "δεν είναι βιώσιμο".
Η ατζέντα των αντιλαϊκών ανατροπών στο ασφαλιστικό , όπως αναφέρεται σε σειρά από ρεπορτάζ του ημερήσιου τύπου ,θα καθοριστεί από το υπουργείο Εργασίας με την έναρξη ενός νέου κύκλου επεξεργασίας προτάσεων.
Στις σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις, όπως αποκαλύπτεται στα ρεπορτάζ, βρίσκεται ακόμη η κατάργηση των ασφαλιστικών εργοδοτικών εισφορών μέχρι ενός ορίου μισθού. Στόχος να επιτευχθεί η μείωση των εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες ως το 2016, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου 2014.
Συγκεκριμένα, στο σχέδιο αυτό, προτείνεται να καταργηθούν οι ασφαλιστικές εργοδοτικές εισφορέςμέχρι του τμήματος του μισθού ως τα 200 ή τα 400 ευρώ και να διατηρηθεί η υποχρέωση πληρωμής εισφορών για το τμήμα του μισθού άνω των 200 ή 400 ευρώ!!!
Η «βόμβα» όμως είναι ότι προτείνεται να καλυφθεί η απώλεια των εσόδων για το ασφαλιστικό σύστημα με αύξηση της φορολογίας(!), είτε στα εισοδήματα, είτε στην ακίνητη περιουσία!!! Τις απώλειες, λοιπόν, θα κληθούν να πληρώσουν οι εργαζόμενοι με αύξηση της φορολογίας στην ακίνητη περιουσία ή τους έμμεσους φόρους.
Η πρόταση αναφέρει ότι αυτό το μέτρο μπορεί να ισχύει από τις αρχές του 2014 και μέχρι το 2016.
Η πρόταση αυτή είχε γίνει τον Αύγουστο του 2011 από ειδικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Υποθέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) που είχε έρθει στην Αθήνακαι συναντήθηκε με κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές, εκπροσώπους τραπεζών, επαγγελματικούς φορείς, "εμπειρογνώμονες", αλλά και υπηρεσιακά στελέχη υπουργείων (και του Εργασίας), τα οποία μάλιστα κατονομάζονται σε κείμενο που έχουν στα χέρια τους οι γράφοντες τα ρεπορτάζ.
Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου