Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

(Εξαιρετικό)! Γιατί ρε παιδιά;;;


Οι περισσότεροι από εμάς, κύριε Νίκο Τσώνη, δεν γνωρίζουμε την φυσιογνωμία σας. Όλοι, όμως, ξέρουμε καλά την φωνή σας. Αυτή την ραδιοφωνική ευχάριστη φωνή, με την οποία επί  τόσα πολλά χρόνια, μας μεταδώσατε σπουδαία αθλητικά γεγονότα, Ολυμπιάδες, Παγκόσμια, Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα στίβου. Αυτή τη φωνή, και κυρίως όλη αυτή την γνώση, με την οποία ‘ντύσατε’ τόσο ευχάριστα, τις σπουδαιότερες στιγμές του κλασικού αθλητισμού. Στιγμές, όπου μεγάλοι αθλητές απ’ όλον τον κόσμο αλλά και δικοί μας, έλληνες πρωταθλητές, έσπασαν ρεκόρ, έκαναν εκπλήξεις, θριάμβευσαν ή απέτυχαν. Στιγμές που έκλαψαν την ώρα του εθνικού τους ύμνου. Στιγμές που σκόνταψαν στο τελευταίο εμπόδιο. Στιγμές, που μαζί τους, συνδέσαμε αναμφίβολα και την δική σας παρουσία.

Όλα αυτά, κύριε Τσώνη, μέσα απ’ την συχνότητα και την εικόνα της ΕΡΤ.

Αντίθετα, εσάς, κυρία Μαρία Πολύζου, οι περισσότεροι έλληνες, γνωρίζουμε και τους άθλους σας και την φυσιογνωμία σας. Το αξίζετε. Το αξίζετε για τις προσπάθειές σας στον Μαραθώνιο τόσα χρόνια. Για τις προσπάθειές σας γενικότερα για την προβολή του τιτάνιου αγωνίσματος. Για τα ακόμη άπιαστα ρεκόρ σας. Για τις νίκες σας. Για την δόξα με την οποία στολίσατε τον αθλητισμό της μικρής μας χώρας. Με την φωνή σας δεν ήμαστε εξοικειωμένοι φυσικά. Την προσέξαμετώρα. Στην μετάδοση των αγωνισμάτων, απ’ το Παγκόσμιο της Μόσχας.

Δυστυχώς απ’ την συχνότητα της ΔΤ, του κυρίου Καψή.

Γιατί όμως, ρε παιδιά;

Γιατί ένας δημοσιογράφος τόσο συνδεδεμένος με την ‘μαύρη’ ΕΡΤ; Γιατί μια δόξα του ελληνικού αθλητισμού; Γιατί δέχεστε να ‘ντύσετε’, ο ένας με το πασίγνωστό αθλητικό του κύρος, η άλλη με την αναμφίβολη πανελλήνια λάμψη της; Γιατί δέχεστε να ‘νομιμοποιήσετε’ αυτό που όλος ο ελληνικός λαός απεχθάνεται; Γιατί δέχεστε να χαρίσετε το κύρος και την αίγλη σας, σε κάτι που είναι τουλάχιστον ύποπτοακόμη και νομικά; Πώς δέχεστε τόσο εύκολα, να σας χρησιμοποιήσει ο υπουργός, που αναγγέλλει σήμερα, πως επιλέχτηκαν οι πρώτοι που θα ‘διοριστούν’ στην παράνομη και αντισυνταγματική ‘ΝΕΡΙΤ’, από ‘ιδιωτική εταιρεία’ με ..κοινωνικά κριτήρια; Που παραδέχεται πως ‘εξαιρέθηκαν’ (γιατί τάχα;) απ’ την διαδικασία της επιλογής είκοσι άτομα που ‘χρειάζονται για το Τσάμπιονς Λιγκ’ και ‘ένας’, λόγω του Παγκόσμιου της Μόσχας; Πώς δεχθήκατε εσείς κύριε Τσώνη μας, να είστε –προφανώς- αυτός ο ένας;; Κι εσείς, κυρία Πολύζου, δεν παραείναι πολλές οι προσπάθειές σας, τόσα χρόνια στα στάδια; Δεν παραείναι πολλές, τόσα χρόνια –όλη σας την ζωή- οι μοναχικές σας, για χιλιάδες χιλιομέτρων, προπονήσεις, για να τις αμαυρώσετε τώρα, τόσο μα τόσο εύκολα;;..

Λυπάμαι και απορώ.


Ειλικρινά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου