Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

55η ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ! ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΣΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑΣ!

ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΤ.ΚΑΨΗ
Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ "ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΩΝ" ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ (6/8)
Συνεχίζεται απτόητος ο αγώνας εργαζομένων της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο, ο οποίος έχει προσλάβει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά πρωτοφανούς διάρκειας αλλά καιηρωϊκής επιμονής, ειδικά από ορισμένους εργαζόμενους και αλληλέγγυους.
Τη Δευτέρα (6/8) το βράδυ θα εμφανισθεί προς τιμήν του και φυσικά αφιλοκερδώς, στο Ραδιομέγαρο ο αγαπητότατος στον ελληνικό λαό Χρήστος Νικολόπουλος με την ορχήστρα του, σε μια αγωνιστική μουσική λαϊκή βραδιά.
Στο μεταξύ από το πρωί με δηλώσεις του στο Mega ο υφυπουργός για τη λεγόμενη Δημόσια Τηλεόραση, Παντ. Καψής συνέχισε τις υποσχέσεις, τα ψέμματα , τους εκβιασμούς και τις , δήθεν,"προσφορές" εξαγοράς και εξευτελισμού των εργαζομένων της ΕΡΤ, προκειμένου να τους εξωθήσει να υπογράψουν αιτήσεις για να εργασθούν με δίμηνες συμβάσεις ταπείνωσης στον παράνομο ενδιάμεσο φορέα μιας μίζερης και υποβαθμισμένης, δήθεν, δημόσιας τηλεόρασης, η οποία θα είναι κυβερνητικό παράρτημα και εργαλείο πολιτιστικής αποχαύνωσης.
Στο μεταξύ ο Παντ. Καψής και ο υπουργός επικρατείας Δημ. Σταμάτης ανακοίνωσαν την πρότασή τους για τη σύνθεση του Εποπτικού Συμβουλίου της "Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Internet και Τηλεόρασης" (ΝΕΡΙΤ). Απορεί κανείς που βρέθηκαν πρόσωπα να παίξουν το ρόλο των "ανδρεικέλων"της τροϊκανής κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, με μόνο στόχο να στήσουν ένα τηλεοπτικό τερατούργημα , προκειμένου να ενταφιαστεί η ΕΡΤ! ( Βλέπε παρακάτω ρεπορτάζ με τη σύνθεση του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ).
Στη συνέχεια η Iskra δημοσιεύει ρεπορτάζ με τις δηλώσεις Παντ. Καψή ,τη σύνθεση του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ καθώς και την Εκδήλωση Συμπαράστασης για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ στη Λευκωσία (6/8) από διάφορες ιστοσελίδες.
ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΠΑΝΤ.ΚΑΨΗ
Εντός του Αυγούστου αναμένεται να εκπέμψει ενημερωτικό πρόγραμμα ο ενδιάμεσος φορέας της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, εκτίμησε αρμόδιος ο υφυπουργός για τη Δημόσια Τηλεόραση, Παντελής Καψής.
Σε σημερινές του δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο Π.Καψής επεσήμανε ότι η διαδικασία έχεικλείσει, θα γίνει η αξιολόγηση και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι προσλήψεις για τη "νέα ΕΡΤ".
«Οι προσλήψεις θα γίνουν με την μοριοδότηση, ουσιαστικά πριμοδοτούνται οι παλαιοί εργαζόμενοι στηνΕΡΤ, αυτό έχει συμφωνηθεί, θυμίζω η συμφωνία μεταξύ Βενιζέλου - Σαμαρά ήταν 2.000 εργαζόμενοιαπό την πρώην ΕΡΤ στο μεταβατικό διάστημα έως ότου δημιουργηθεί ο νέος φορέας», τόνισε ο Π.Καψής, ενώ πρόσθεσε ότι σε ορισμένες θέσεις θα γίνει απευθείας επιλογή, παραδείγματος χάριν σε ό,τι αφορά τοChampions League που απαιτούνται ειδικότητες με συγκεκριμένη τεχνογνωσία.
«Είναι υπόθεση 1-2 εβδομάδων. Επειδή είναι με την διαδικασία του επείγοντως δε νομίζω ότι προβλέπεται διαδικασία ενστάσεων. Γίνονται ενστάσεις αλλά είναι διαδικασίες επείγοντως αυτές", τόνισε.
Σημείωσε ότι έχουν γίνει μέχρι στιγμής πάνω από 8.000 αιτήσεις ενώ πάνω από 1.000 εξ αυτών προέρχονται από την πρώην ΕΡΤ και συνεχίζονται καθώς όπως είπε έχουν προκηρυχθεί άλλες 1.400 θέσεις, με τον υφυπουργό να υπολογίζει ότι στο τέλος και της δεύτερης προκήρυξης οι αιτήσεις από την πρώην ΕΡΤ θα έχουν πλησιάσει τις 2.000.
«Σας θυμίζω ότι οι τεχνικοί ουσιαστικά συμφώνησαν μια μέρα πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία. Άρα, οιτεχνικοί νομίζω ότι θα πάρουν μέρος τώρα», εξήγησε.
Οπως είπε ο υφυπουργός, ο ενδιάμεσος φορέας αναμένεται να εκπέμψει δελτίο ειδήσεων μέσα στονΑύγουστο από την Κατεχάκη, εφόσον γίνουν οι απαιτούμενες τεχνικές αναβαθμίσεις.
Σημείωσε δε, ότι όταν ανοίξει το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, θα γίνουν και οι προσλήψεις. «Περιμένουμε από τους εργαζόμενους να πάρουν τις αποφάσεις τους», είπε ο Π.Καψής.
Ο υφυπουργός τόνισε ότι στον ενδιάμεσο φορέα το 80% των υπαλλήλων θα είναι από την παλιά ΕΡΤ και στελέχη της θα αποτελέσουν και το διευθυντήριό του. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι με το νέο νόμογια τη νέα μορφή της δημόσιας τηλεόρασης ο υπουργός δεν θα έχει καμία παρέμβαση.
«Έχουμε δεσμευτεί και για το θέμα του ταμείου ανεργίας όσων προσληφθούν στον ενδιάμεσο φορέα».
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΟΠΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ"
Την πρότασή τους σε ότι αφορά τη συγκρότηση του Εποπτικού Συμβουλίου της «Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Ίντερνετ & Τηλεόρασης» ανακοίνωσαν ο υφυπουργός για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, Παντελής Καψής και ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης.
Συγκεκριμένα, η πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο, για τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου, είναι η ακόλουθη: 'Αννα Δαμιανίδη, Ανδρέας Ζούλας, Τατιάνα Καραπαναγιώτη, Λουκάς Καρυτινός, Σίμος Σιμόπουλος, Θεόδωρος Φορτσάκης και Χρήστος Χωμενίδης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η συγκρότηση του Εποπτικού Συμβουλίου της «Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Ίντερνετ & Τηλεόρασης» αποτελεί το πρώτο μεγάλο βήμα για την εφαρμογή του νόμου που πρόσφατα ψηφίστηκε για τη Νέα Δημόσια Ραδιοτηλεόραση».

Επιπλέον, σημειώνεται ότι ο «βασικός στόχος είναι η θεσμική κατοχύρωση της ανεξαρτησίας της και η αναδιάρθρωσή της με βάση την αξιοκρατία και τη διαφάνεια ώστε να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη δημόσια αποστολή της».

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ (6/8)
Εκδήλωση συμπαράστασης στον αγώνα των απολυμένων της ΕΡΤ, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Αυγούστου στη Λευκωσία. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Ελληνοκυπριακή οργάνωση Ε.Ρ.Α.Σ. Λευκωσίας (Επιτροπή για μια Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση), η Τουρκοκυπριακή Συντεχνία των Εργατών Τύπου (BasinSen) και η συντεχνία των Τουρκοκύπριων Δασκάλων (ΚΤΟS).
Σε ανακοίνωσή τους οι συνδιοργανωτές τονίζουν: «Η στόχευση και το τελικό κλείσιμο της ΕΡΤ δεν είναι μια οποιαδήποτε κίνηση μέσα στα πλαίσια της επίθεσης του Ελληνικού αλλά και Ευρωπαϊκού κεφαλαίου ενάντια στο εργατικό κίνημα της Ελλάδας και της Ευρώπης. Είναι μια επιλεγμένη κίνηση που μεταφέρει το κύριο πολιτικό μήνυμα ότι, «δεν σταματούμε μπροστά σε τίποτε».
Αυτό κάνει τον αγώνα της ΕΡΤ, περισσότερο ίσως από κάθε άλλο αγώνα των εργαζομένων σε όλη την Ευρώπη, αγώνα των εργαζομένων στην Κύπρο αλλά και στην Τουρκία. Η ανελέητη ταξική σύγκρουση που σήμερα εξελίσσεται στην Ελλάδα και που τόσο ξεκάθαρα βγάζει στην επιφάνεια της προθέσεις του κεφαλαίου, δεν είναι παρά το προοίμιο αυτού που θα εξελιχθεί σε ολόκληρη την Κύπρο, στην Τουρκία και σε όλο τον κόσμο όταν η παγκόσμια οικονομική κρίση εκδηλωθεί παντού στα μεγέθη που σήμερα έχει στην Ελληνική κοινωνία.
Η ποιότητα των προγραμμάτων της αυτοδιαχειριζόμενης εδώ  και δυο μήνες ΕΡΤ, από τους απολυμένους πρώην εργαζόμενους σε αυτήν, αποτελούν παρακαταθήκη του επιπέδου διαχείρισης από τους εργαζόμενους  σε ένα άλλο κόσμο,  που έχει γίνει πια στόχος μέσα από το σύνθημα που ακούγεται πια σε κάθε γωνιά του πλανήτη, «Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός» (another world is possible).
Το εργατικό κίνημα στην Κύπρο, Ελληνοκυπριακό και Τουρκοκυπριακό, πρέπει να συμπαρασταθούν με κάθε δυνατό τρόπο, αλλά και να βρουν σημεία σύνδεσης με τον αγώνα των απολυμένων της ΕΡΤ, αλλά και ολόκληρου του Ελληνικού εργατικού κινήματος».
Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου