Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Εκτός παιδικών σταθμών 31.000 νήπια


Στον «αέρα» βρίσκονται περισσότερα από 31.000 παιδιά, που δικαιούνται δωρεάν φιλοξενία σε Παιδικούς Σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, καθώς τα κονδύλια που έχουν εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ για τον συγκεκριμένο σκοπό δεν επαρκούν για να καλύψουν τη μεγάλη ζήτηση!


Πρόκειται για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», που εξασφαλίζει δωρεάν φιλοξενία σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθώς και στα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών για το έτος 2013 – 2014, στο οποίο θα εντάσσονταν συνολικά 91.153 παιδιά που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Για το σκοπό αυτό διατίθενται από το ΕΣΠΑ 150 εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό το οποίο είναι ικανό να καλύψει τις ανάγκες 60.000 παιδιών και όχι περισσότερων, με αποτέλεσμα τα 31.153 παιδιά να είναι στον… αέρα.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, αν δεν παρέμβουν άμεσα οι αρμόδιοι υπουργοί, μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου οπότε και ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, ώστε να εξασφαλιστούν τα επιπλέον 75 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για να εξυπηρετηθούν όλα τα παιδιά, τότε θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα. Παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν αποστείλει ήδη διαβήματα σε υπουργούς καθώς και στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για να επιληφθούν του προβλήματος.

Όπως αναφέρουν, από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ παραμένουν αδιάθετα 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ και αρκεί ένα πολύ μικρό ποσοστό από αυτά για να επιλυθεί το πρόβλημα και να δοθεί έτσι μια μεγάλη οικονομική «ανάσα» σε χιλιάδες ελληνικές οικογένειες.

Δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουν οι οικογένειες των οποίων το εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ ετησίως και δεν εργάζονται στο δημόσιο.

http://www.zougla.gr/greece/article/xoris-pedikous-sta8mous-31000-pedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου