Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

(Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος - πιστό μαντρόσκυλο του συστήματος - χύνει το αντιλαϊκό προπαγανδιστικό φαρμάκι του)! Σοκ από τον θάνατο του 18χρονου



Δεν φαίνεται να κοπάζουν οι αντιδράσεις - τόσο σε κοινωνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο - από τον θάνατο του 18χρονου που έχασε την ζωή του πηδώντας από τρόλεϊ το βράδυ της Τετάρτης κατά την διάρκεια ελέγχου εισιτηρίων.



Συγκεκριμένα, επιθέσεις σε οδηγούς τρόλεϊ στη γραμμή 12 Ζάππειο–Περιστέρι σημειώθηκαν χθες το βράδυ, μετά το τραγικό περιστατικό του θανάτου του 18χρονου, που πήδηξε από το όχημα εν κινήσει επειδή δεν είχε εισιτήριο, κατήγγειλε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΗΛΠΑΠ, Νίκος Ξυδάκης. Οι επιθέσεις ανάγκασαν τον ΗΛΠΑΠ να διακόψει προσωρινά την λειτουργία της γραμμής. 

Ο κ. Ξυδάκης αναφέρθηκε στις επιθέσεις που δέχονται μέσω των ΜΜΕ ο ελεγκτής και ο οδηγός του τρόλεϊ στο οποίο είχε επιβιβαστεί ο 18χρονος, αναφέροντας ότι «κανάλια και site έχουν πέσει σε δυο ανθρώπους που δεν ξέρουμε αν είναι φταίχτες, ένας σίγουρα δεν είναι (σ.σ ο οδηγός) αν κηρυχθούν αθώοι ποιος θα τους δικαιώσει;» .
Ο πρόεδρος των συνδικαλιστών στον ΗΛΠΑΠ τόνισε ότι κατά τη γνώμη του, ο άνεργος δεν μπορεί να πληρώνει εισιτήριο, καθώς οι συγκοινωνίες είναι δημόσιες. «Εύχομαι να μην ξεχαστεί το περιστατικό να γίνει παράδειγμα για να δούμε τι μπορεί να γίνει καλύτερο», σημείωσε κλείνοντας. 

Για κανιβαλική συμπεριφορά των ΜΜΕ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έκανε λόγο από την πλευρά του, ο γ.γ. Μεταφορών, Νίκος Σταθόπουλος. «Πρέπει να βρούμε τη χρυσή τομή ανάμεσα στην υπερβολική αυστηρότητα και την χαλαρότητα στον έλεγχο των εισιτηρίων. Και οι έλεγχοι πρέπει να γίνονται, και οι ελεγκτές πρέπει να σέβονται την προσωπικότητα του καθενός. Δεν δικάζουμε κανέναν», σημείωσε. Ο κ. Σταθόπουλος διευκρίνισε ότι οι ελεγκτές παίρνουν ποσοστό επί του προστίμου, και πάντα στο πλαίσιο που επιβάλει το ενιαίο μισθολόγιο. «Από ένα ποσοστό και μετά οι άνθρωποι δεν αμείβονται παραπάνω» διευκρίνισε. 

Ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες αφέθηκαν στο μεταξύ μετά την εμφάνισή τους ενώπιον του εισαγγελέα ο οδηγός και ο ελεγκτής του τρόλεϊ.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η κηδεία του νεαρού θα γίνει αύριο στις 17.00 το απόγευμα στο νεκροταφείο Περιστερίου. 
Τι δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΥ 
«Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας και της δικαιοσύνης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες), Γιάννης Οικονόμου.

«Υπάρχουν καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίες αποτυπώνουν τα πραγματικά γεγονότα», προσέθεσε ο κ. Οικονόμου, συμπληρώνοντας πως δεν επιθυμεί να προκαταβάλει την έρευνα. «Έχουμε σχηματίσει εικόνα για το θλιβερό συμβάν, αλλά σεβόμαστε τη δικαιοσύνη και την οικογένεια του νεκρού, στην οποία εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια», κατέληξε ο επικεφαλής της ΟΣΥ.

Αλλαγές στον τρόπο ελέγχου των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς εξετάζει το υπουργείο Υποδομών, ανεξάρτητα από τον τραγικό θάνατο του 19χρονου, δήλωσε στο μεταξύ ο αρμόδιος υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος.


Τατσόπουλος-Χωμενίδης υπερασπίζονται τις δηλώσεις Διβάνη
Το σχόλιο της συγγραφέως, Λένας Διβάνη, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα social media είναι το εξής, όπως αυτό αναρτήθηκε στο λογαριασμό της στο facebook: 

«Συμπέρασμα: οι ελεγκτές δεν πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους γιατί κάποιος τζαμπατζής μπορεί να πηδήξει έξω από το όχημα. Λογικό». Κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν για το ότι η Διβάνη αποκάλεσε ένα νεκρό παιδί «τζαμπατζή» ενώ άλλοι εξεπλάγησαν με τη δημόσια στάση ενός πνευματικού ανθρώπου.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος, συγγραφέας-βουλευτής, έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook: «Η Λένα Διβάνη χρησιμοποίησε μια λάθος λέξη τη λάθος στιγμή. Οι αγαπημένοι μας συμπολίτες, που δεν κάνουν ποτέ λάθος, άτεγκτοι και αψεγάδιαστοι, έσπευσαν να την λυντσάρουν. Εδώ και μερικές ώρες δεν είναι ούτε συγγραφέας, ούτε πανεπιστημιακός, ούτε τίποτε. Είναι η «Λάθος Λέξη». Ελλάδα 2013. Το πανηγύρι της μοχθηρίας». 

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Χωμενίδης δεν παρέλειψε να συμμεριστεί τις θέσεις της καλής του φίλης κάνοντας «like» και δηλώνοντας ότι είναι κάθετος στο «ανθρωποφαγικό λυντσάρισμα». Γι’ αυτό και συμφώνησε απόλυτα με την Διβάνη σχολιάζοντας: «Μια φράση που έλεγε ότι το τραγικό ατύχημα δεν σημαίνει ότι είναι ρουφιανιά το επάγγελμα του ελεγκτή δεν είναι δυνατόν να καταλήγει σε τέτοιο παραλήρημα μίσους».


Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής


http://www.zougla.gr/greece/article/sok-apo-ton-8anato-tou-18xronou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου