Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Πρωτοχρονιάτικος μποναμάς προσλήψεων στην ΕΡΤ. (Xωρίς σχόλια)!


Παρά τις υποσχέσεις του Σίμου Κεδίκογλου πως θα γίνει προσπάθεια να ανανεωθούν οι συμβάσεις των παλιών εργαζομένων στην κρατική ραδιοτηλεόραση, προετοιμάζεται η είσοδος της νέας γενιάς συμβασιούχων. 


Η διοίκηση της ΕΡΤ έχει ήδη ζητήσει την έγκριση για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας 280 συμβασιούχων. Εσωτερικά στο Ραδιομέγαρο τα στελέχη ενημερώνουν πως είναι αδύνατον να ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων που έχουν ήδη δύο συνεχόμενες. Πολλοί εξ αυτών δουλεύουν 10 και 15 χρόνια στην ΕΡΤ.

Το «δώρο» που τους προσφέρουν είναι η υπόσχεση πως ορισμένοι από αυτούς και όσοι κριθούν «απαραίτητοι» θα συνεχίσουν να εργάζονται στις εκπομπές με δελτίο παροχής υπηρεσιών σε εξωτερικές ή μικτές τηλεοπτικές παραγωγές. Η υπόσχεση αυτή παραπέμπει στην τροπολογία που προωθεί η κυβέρνηση για την κατάργηση της διάταξης Ραγκούση περί των συμβάσεων έργου στο Δημόσιο και επαναφέρει στις ΔΕΚΟ και στην κρατική τηλεόραση το αμαρτωλό κομματικό καθεστώς των δελτίων παροχής.

Η διοίκηση της ΕΡΤ, όπως προκύπτει από τα έγγραφα, εκτός από την πρόσληψη των 280 συμβασιούχων εργασίας για ένα έτος, ζητεί έγκριση και για την πρόσληψη ακόμη 14 ατόμων με σύμβαση Προσωπικού Ειδικών Θέσεων. Έτσι, στις 7 Φεβρουαρίου οδεύουν προς απόλυση 350 συμβασιούχοι και αδειάζουν 280 νέες θέσεις εργασίας, για τις οποίες αναμένεται να γίνει πολιτική σφαγή από τους ενδιαφερόμενους δημοσιογράφους που συνωστίζονται στα προαύλια των τριών πολιτικών κομμάτων της συγκυβέρνησης.
http://www.zougla.gr/media/article/protoxroniatikos-mponamas-proslipseon-stin-ert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου