Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Η Ιαπωνέζικη ΑΟΖ και τα Ιαπωνέζικα νησάκια Senkaku


Ιαπωνέζικη ΑΟΖ
Η Ιαπωνία, η Ελλάδα και το Ισραήλ έχουν τη Κίνα/Kορέα, τη Τουρκία και το Ιράν τους. Οι ΗΠΑ δημιουργούν ή επιττρέπουν να εξελίσσονται τα conflicts είτε για να ξεπεράσουν τα δικά τους προβλήματα είτε για να ξεπεραστούν τα προβλήματα άλλων είτε για να πουλήσουν όπλα κλπ. Η γνωστή συνταγή.
Στη φωτογραφία αριστερά φαίνεται η Ιαπωνική ΑΟΖ (κόκκινη συνεχής γραμμή). Προσέξτε, ότι στην Ιαπωνική ΑΟΖ τα 200 ν.μ. λαμβάνονται υπόψη από την εξωτερική οριογραμμή των νησιών τους, όπως θα πρέπει να γίνει και με τα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου.
Ο τρόπος που προκύπτουν τα όρια της Ιαπωνικής ΑΟΖ μπορεί να γίνει αντιληπτός εύκολα με τη χρήση της μεθόδου των διχοτόμων, την οποία έχω αναπτύξει στο τέλος αυτού του άρθρου. Σας υπενθυμίζω, ότι η ΑΟΖ της Νότιας και της Βόρειας Κορέας υποτίθεται ως διαφορετική. Παρατηρείστε τη θέση μερικών πορτοκαλί γραμμών που έχω χαράξει. Οπως βλέπετε η θέση της Ιαπωνικής ΑΟΖ είναι κάπου στη μέση και αρκετά δίκαια χαραγμένη. Δεν υπάρχουν περίεργα “δόντια” να εμφανίζονται στο χάρτη από το πουθενά (βλέπετε τη σχετική συζήτησηεδώ). Οι κύκλοι στο χάρτη έχουν ακτίνα 200 μιλίων.

Στο σημείο D υπάρχουν πέντε μικρά Ιαπωνικά νησιά, τα νησιά Senkaku, τα οποία έχουν παραδοθεί μετά τον πόλεμο απο τις ΗΠΑ στην Ιαπωνία με τη συνθήκη ειρήνης USA - Japan του San Fransisco. Με αυτά τα νησιά η Ιαπωνία αποκτά ισχυρά δικαιώματα σε ένα μέρος της περιοχής Α, στην οποία οι Κινέζοι πιστεύουν ότι υπάρχει φυσικό αέριο.
Η Κίνα για το λόγο αυτό αλλά και για εσωτερικούς λόγους (στα κομμουνιστικά καθεστώτα δεν υπάρχει αντιπολίτευση, έτσι ένας εξωτερικός εχθρός χρειάζεται…) αμφισβητεί κατά περιόδους τη κυριότητα των Ιαπωνέζικων νησιών Senkaku ενώ συχνά δημιουργούνται επεισόδια με ψαροκάικα ανάμεσα στις δύο χώρες. Aυτό που συμβαίνει τώρα δεν είναι η πρώτη φορά.
Οι περιοχές Β, περιοχές στις οποίες υπάρχει επικάλυψη των ΑΟΖ Ιαπωνίας και Nότιας Κορέας, αποτελούν περιοχές στις οποίες η Ιαπωνία αφήνει τη Νότια Κορέα να ψαρεύει και δεν έχει καμμία σχέση με συνεκμετάλλευση του υπεδάφους ή με τα όρια της ΑΟΖ της Ιαπωνίας στις εν λόγω περιοχές. Η περιοχή C είναι Διεθνής Βυθός.
Ο χάρτης της ΑΟΖ διδάσκεται στο δημοτικό στην Ιαπωνία.
Στην Ελλάδα, τη χώρα των κατεβασμένων και άπλυτων εσωρούχων, στην οποία τροποποιούνται κατόπιν εντολών και συμφωνιών η γλώσσα, η ιστορία και τα θαλάσσια σύνορα, τη χώρα στην οποία το εμπόριο ναρκωτικών, η πορνεία και οι παράνομοι μετανάστες είναι επιδοτούμενο και προστατευόμενο είδος από τους Ελληνες πολιτικούς (με το αζημίωτο), η ΑΟΖ έγινε καυτή πατάτα για όποιον την πιάνει στο στόμα του λόγω των αντισυνταγματικών μνημονίων που οι προδότες αυτής της περιόδου υπέγραψαν.
ΑΟΖ Ιαπωνίας, Βόρειας και Νότιας Κορέας, Κίνας και ΤαιβάνΘέσεις πιθανών κοιτασμάτων κοντά στα νησιά Senkaku
Στον χάρτη αριστερά είναι ένας βελτιωμένος χάρτης της Ιαπωνικής ΑΟΖ. Το μοτέλο μου των διχοτόμων θεωρεί ως αποδεκτή ΑΟΖ για την Ιαπωνία τη φωτογραφία αριστερά.
Στην περιοχή 4 είναι τα νησιά Senkaku (μέσα στο πράσινο κύκλο) με την ΑΟΖ που τους αναλογεί. Στις περιοχές 2 και 3 οι Ιαπωνέζοι επιτρέπουν στους Νότιο Κορεάτες, όπως προανέφερα, να ψαρεύουν για να μη “κλαίνε…”. Η περιοχή 1, την οποία έχω με γκρίζο χρώμα, είναι μια περιοχή που θα ανήκε στην ΑΟΖ της Ιαπωνίας ΑΝ οι Ρώσσοι επέστρεφαν όπως θα έπρεπε τα νησιά που είναι μέσα στους Ιαπωνέζους. Τα νησιά αυτά, όπως και η μισή νήσος Σαχαλίνη πρίν το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ανήκαν στην Ιαπωνία. Η Ρωσία δεν είναι τόσο “αγαθή” και  τόσο “έντιμη” όσο την παρουσιάζουν μερικά αντιμνημονιακά ΜΜΕ στην Ελλάδα. Εχει τα συμφέροντά της ανα τον κόσμο, τα οποία διαχειρίζεται επι το πλείστον κατά το δοκούν. 
Στον χάρτη δεξιά φαίνεται μια λεπτομέρεια του χάρτη αριστερά. Είναι η περιοχή γύρω απο τα νησιά Senkaku (τα νησάκια είναι μέσα στον πράσινο κύκλο), στην οποία έχω σημειώσει τις περιοχές που – κατά την άποψή μου – έχουν μεγάλη πιθανότητα να έχουν κοιτάσματα υδρογονανθράκων.
Ακόμη και να είχαν τα νησιά Senkaku οι Κινέζοι, πρόσβαση στα κοιτάσματα δεν θα μπορούσαν να έχουν είτε επειδή αυτά είναι πλησιέστερα σε άλλα Ιαπωνικά νησιά είτε επειδή δεν έχουν την τεχνολογία να τα αντλήσουν.
Η Ιαπωνία μπορεί να αντλήσει αυτού του είδους τα κοιτάσματα ακόμη και μέσα απο τα χωρικά της ύδατα, αφού αναπτύσσει τεχνολογία για να φτάνει σέ άντληση μέχρι το μανδύα της γής. Για μαλακή περιοχή ψάχνει. Μετά όλα τελείωσαν για όλους… Αυτά τα έχω αφήσει στο “τραπέζι” της συζήτησης για το φυσικό αέριο από το 2009 (διαβάστε τι είχα γράψει εδώ). Να διαβάζετε με προσοχή ότι γράφω γιατί μερικά δεν τα τονίζω.  Ετσι είμαι εγώ…
Διερωτάσθε γιατί τώρα φιλονικούν Κίνα και Ιαπωνία. Η Κινα έχει εσωτερικά προβλήματα παρά πόδα. Οι ΕΟΖ της κλείνουν, τα κεφάλαια φεύγουν και τα Ιαπωνέζικα εργοστάσια επίσης. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα επιβίωσης στο κομμουνιστικό καθεστώς. Οι φτωχοί Κινέζοι μόνο ποδάρια απο τραπέζια δεν τρώνε για να ζήσουν.
Σημειώστε πάντως, ότι
  • Η Κίνα και η Ιαπωνία εισάγουν πετρέλαιο από το Ιράν. Η Ιαπωνία θα αυξήσει τις αγορές υδρογονανθράκων απο τη Ρωσία.
  • Η Ιαπωνία κάνει χρήση της πυρηνικής ενέργειας από χρόνια. Παρότι την αποποιείται σιγά-σιγά, όταν δεν μπορεί να κάνει αλλοιώς θα συνεχίσει να τη χρησιμοποιεί και να έχει ενεργειακή επάρκεια.
  • Η Ιαπωνία έχει βρεί μεγάλα αποθέματα σπανίων γαιών μέσα στην ΑΟΖ της. Αυτό ανακοινώθηκε πρόσφατα. Πέστε το στους Ασιανολόγους, που κάνουν τον έξυπνο…
Σήμερα, η Κινεζική Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών ζήτησε με emails και τηλεφωνικά μηνύματα να σταματήσουν οι διαδηλώσεις έξω απο τα Ιαπωνέζικου ενδιαφέροντος κτίρια στην Κίνα,
Την “βλέπω” την Ιαπωνέζικη πολιτική. Ας τη δούν και άλλοι στην Ελλάδα να πάρουν μαθήματα.
ΥΓ. Στις 26 Σεπτ. ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Νόντα θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με θέματα που αφορούν το Δικαστήριο της Χάγης. Οι Οθωμανοί του υπ. Εξωτερικών να είναι εκεί.

http://www.zcode-gr.blogspot.gr/2012/09/blog-post_20.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου