Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙO Συνελήφθησαν ιδιοκτήτες γνωστών εστιατορίων

Συνελήφθησαν ιδιοκτήτες γνωστών εστιατορίων

Χειροπέδες σε ιδιοκτήτες πασίγνωστων εστιατορίων της Αττικής πέρασε η αστυνομία, καθώς οι οφειλές τους προς το Δημόσιο ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Πρόκειται για τον κάτοχο της γνωστής αλυσίδας ιταλικών ρεστοράν «Pasta e pizza di Vincenzo» και τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Μαϊστράλι» στην περιοχή της Βουλιαγμένης.
Οσον αφορά την πρώτη περίπτωση, από την έρευνα της ΔΟΥ Γλυφάδας προέκυψε ότι ο ιδιοκτήτης της διάσημης αλυσίδας με έδρα τη Γλυφάδα χρωστά στην εφορία ποσό που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ασφάλειας Αττικής και ειδικότερα του Τμήματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος που χειρίστηκε την υπόθεση, είχε καθυστερήσει να πληρώσει στην εφορία βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 1.008,422 ευρώ. Παράλληλα κατηγορείται για μη απόδοση ΦΠΑ, ύψους 72.051,31 ευρώ.
Το επίσημο έγγραφο με τις οφειλές στάλθηκε από τον αρμόδιο της ΔΟΥ Γλυφάδας στον εισαγγελέα που χειρίζεται τις εκκρεμείς οικονομικές υποθέσεις, με αποτέλεσμα να εκδώσει ένταλμα σύλληψης εις βάρος του ιδιοκτήτη της αλυσίδας ιταλικού φαγητού. Αμέσως αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής πήγαν στο κεντρικό εστιατόριο της επιχείρησης στη Γλυφάδα και αναζήτησαν τον ιδιοκτήτη, ο οποίος βρισκόταν στο γραφείο του. Στη συνέχεια τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στη ΓΑΔΑ και μετά στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για οφειλές προς το Δημόσιο. Ωστόσο ο ιδιοκτήτης της γνωστής αλυσίδας εστιατορίων θα προβεί σε διακανονισμό των οφειλών για τη σταδιακή τους αποπληρωμή και δεν θα περάσει τελικά τις πύλες των φυλακών.
Ο δεύτερος επιχειρηματίας από τον χώρο της εστίασης που συνελήφθη είναι ο ιδιοκτήτης του γνωστού κοσμοπολίτικου ρεστοράν «Μαϊστράλι» στη Βουλιαγμένη, του οποίου θαμώνες είναι κατά καιρούς γνωστά ονόματα της πολιτικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου που θέλουν να γευτούν τα εδέσματα, κυρίως θαλασσινά, της κουζίνας του. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και στη συνέχεια προέβη σε διακανονισμό των χρεών του προς την εφορία.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=112974870

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου