Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Oι δήθεν πατριώτες της Χρυσής Αυγής υποβάλλουν πρώτοι νομοσχέδιο για ΑΟΖ…!


Ο Τσεκουράτος
Μετά τα αστρόπλοια που έφεραν τα τρία τρίς απο το Σείριο και τη πώληση των πνευματικών δικαιωμάτων μιας πατέντας (ποιά είναι) του Σώρα στις ΗΠΑ, που λύνει το πρόβλημα της ενέργειας (αυτό είναι κατά των Ελληνικών συμφερόντων αφού τότε το φυσικό αέριο δεν θα χρειάζεται, θα πέσουν οι τιμές του διεθνώς και φυσικά και τα κοιτάσματα του φυσικού αερίου της Ελλάδας δεν θα έχουν καμμία αξία), έχουμε και την Χρυσή Αυγή που πέραν του ότι υποτιμά το θεσμό της Βουλής επιτρέποντας στους βουλευτές της να πηγαίνουν με φόρμα στις συνεδριάσεις της, υπέβαλε και για ψήφιση νομοσχέδιο για την ανακήρυξη της ΑΟΖ!!! Εκανε και η μύγα κώλο και έχεσε το κόσμο όλο.
Δεν είμαι κατά της ανακήρυξης της ΑΟΖ (έπρεπε να είχε γίνει πρίν τα μνημόνια). Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει τώρα παρουσία μνημονίων, Αγγλικού Δικαίου και επερχομένης της ίδρυσης των ΕΟΖ (Ειδικών Οικονομικών Ζωνών). Επίσης, θεωρώ ανάρμοστο στην άτυπη έστω επιτροπή για την ΑΟΖ που συμβουλεύει τον Πρωθυπουργό να υπάρχουν μέσα μέλη (π.χ. Καρυώτης και Λυγερός), τα οποία έχουν εμπλακεί στη Μετοχή τής Τράπεζας της Ανατολής και στην υπόθεση των 600 δις, του δανείου της END, που διαφαίνονταν απο την αρχή ότι ήταν φούσκες.

Η ανακήρυξη της ΑΟΖ αν ποτέ γίνει, πρέπει να γίνει με απόφαση της κυβέρνησης που θα κατατεθεί στο υπάρχον αρμόδιο Γραφείο το ΟΗΕ, μαζί με το χάρτη της ταυτοχρόνως. Ετσι γίνεται στα κράτη που λειτουργούν σαν ελεύθερες Δημοκρατίες.
Η Χρυσή Αυγή στο νομοσχέδιο που υπέβαλε πρός ψήφιση, προτείνει την ανακήρυξη της ΑΟΖ χωρίς χάρτη. Αυτό είναι λάθος, διότι
  1. ο Νόμος της Θάλασσας για την ΑΟΖ του ΟΗΕ υπάρχει, δεν χρειάζεται να περιγραφεί ξανά με νέο Ελληνικό Νομοσχέδιο και έχει ήδη επικυρωθεί απο την Ελληνική Βουλή στις 11 Ιουνίου του 2008. Κάθε προσθήκη ή παραλλαγή  σε αυτόν  είτε απο τη ΧΑ είτε απο άλλο κόμμα παραχαράσσει τον Νόμο αυτό και του δίνει άλλα χαρακτηριστικά. Αυτά δεν πρέπει να τα ακουμπάει κανένας γιατί ανοίγει κερκόπορτες.
  2. βάσει του νόμου της Θάλασσας ο χάρτης πρέπει να προσαρτηθεί ταυτόχρονα με την ανακήρυξη της ΑΟΖ. Επειδή κάποιοι δεν θέλουν να γίνει αυτό γιατί …, μερικά κόμματα της Βουλής θέλουν να υποβάλλουν για ψήφιση νομοσχέδια που δεν χρειάζονται. Η Χρυσή Αυγή, οι “πατριώτες…” στο νόμο που συνέταξαν, προτείνουν την ανακήρυξη της ΑΟΖ και στη συνέχεια μετά από συμφωνίες με τα κράτη της περιοχής, στη χαρτογράφηση της ΑΟΖ κομμάτι-κομμάτι και την δημοσιοποίηση της με υπουργική απόφαση, μόλις υπογράφεται η κάθε συμφωνία.
Η ανακήρυξη της ΑΟΖ είναι κάτι  πολιτικά ανώδυνο για τη Τουρκία και όπως πάνε να το κάνουν είναι ένα πολιτικό πυροτέχνημα με ελάχιστη πρακτική αξία.
Στην υπογραφή των συνόρων της ΑΟΖ με τη Τουρκία, θα έχουμε νέα μνημόνια παραχώρησης κράτους.
Η Χρυσή Αυγή δεν είναι τόσο πατριωτική όσο δείχνει ή όσο το παίζει ότι είναι και δημιουργήθηκε από την ανάγκη του Ελληνικού λαού να αντιδράσει σε όσα υφίσταται. Τα ποσοστά της θα ανεβαίνουν και αυτό είναι το χειρότερο της υπόθεσης, διότι λόγω των τακτικών που ακολουθεί θα δημιουργηθεί ταχύτερα το περιβάλλον για να ξεκινήσει μια λαική εξέγερση κατά των κυβερνώντων, των διεθνιστών της Ρωσίας και των παγκοσμιοποιητών των τραπεζών.
Η χρονική στιγμή κατά την οποία θα συμβεί η λαική εξέγερση θα προκύψει απο τη παρατήρηση  του ποσοστού ανεργίας. Κρίσιμη τιμή θεωρώ το 30%. Το πότε  χρονικά θα συμβεί αυτό είναι  πλέον προβλέψιμο… Oταν η ανεργία πλησιάσει αυτό το ποσοστό. Αυτή τη στιγμή η ανεργία έχει φτάσει το 20-25%. Μη περιμένετε απο αυτή τη κυβέρνηση να μάθετε το αληθινό ποσοστό…
Εκτός από τη ΧΑ, στην ανάγκη νέου νομοσχεδίου για ΑΟΖ με ανάλογο περιεχόμενο έχει συμφωνήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ.
Είναι δυστυχία για ένα λαό να κυβερνάται απο ένα τέτοιο πολιτικό σύστημα. Η Γερμανία πρίν επιβάλλει τη δημοσιονομική πολιτική της στην Ελλάδα θα έπρεπε να εκδιώξει κλωτσηδόν όλο αυτό το γυφταριό, που κυβερνά. Ανάπτυξη δεν μπορεί να προκύψει με τέτοια διακυβέρνηση και ότι λεφτά πάρει ως δάνεια η Ελλάδα θα καταναλωθούν σε τσέπες ημετέρων, σε αντιπαραγωγικές επενδύσεις και σε αντιπαραγωγικούς διορισμούς απο τη πίσω πόρτα ή κάτω απο το χαλί στο δημόσιο, τις ΜΚΟ και τα ΜΜΕ.
Η Ελλάδα οδεύει προς διάλυση.
Η ανάπτυξη χρειάζεται παράλληλα με τη διόρθωση των δημοσιονομικών αλλά με αυτό το καρακιτσαριό που κυβερνά ότι και να γίνει, είτε μέσα στην ευρωζώνη είτε έξω απο αυτή δεν θα γίνει τίποτα.

http://www.zcode-gr.blogspot.gr/2012/10/o.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου