Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

O Διώτης "έδωσε" τον Βενιζέλο. (Κορόιδο χοντρέ, στην έφερε το γαπ-άκι)!!!

Με υπόμνημα, μέσω του δικηγόρου του, κατέθεσε σήμερα στους οικονομικούς εισαγγελείς ο πρώην προϊστάμενος του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και πρώην εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης.


Στις εξηγήσεις που κλήθηκε να δώσει «κάρφωσε» τόσο τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, καθώς -όπως είπε- δεν τον είχε ενημερώσει πως στο USB περιλαμβανόταν η λίστα Λαγκάρντ, όσο και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, διότι δεν του έδωσε εντολές για έλεγχο.

Ο ίδιος αρνείται ότι αλλοίωσε και ότι κράτησε το USB. Παραδέχεται, ωστόσο, ότι αντέγραψε το υλικό από το στικάκι, προκειμένου -όπως υποστήριξε- να έχει μία εικόνα για το περιεχόμενό του, θεωρώντας επίσης σωστό να ενημερώσει τον τότε υπουργό Ευάγγελο Βενιζέλο.

Λόγω της ελλιπούς γνώσης του για τους υπολογιστές όμως, δεν θέλησε να διακινδυνεύσει κάποια ζημιά από τυχόν κακό χειρισμό του κατά την επισκόπηση του περιεχόμενου από το συγκεκριμένο USB.


(O δικηγόρος του Νίκος Λίβος)

Για αυτόν τον λόγο υποστηρίζει ότι κάλεσε τη δικηγόρο Γαλάτια Μανέ, η οποία μόλις είχε διοριστεί ως ειδική συνεργάτις του, για να τον βοηθήσει στη μεταγραφή σε άλλο USB, ώστε να επισκοπήσει το περιεχόμενο σε στικάκι-αντίγραφο. Την παρακάλεσε -αναφέρει- να πάει η ίδια να αγοράσει στικάκι και να γίνει η αντιγραφή.

Για να διαπιστώσει περί τίνος πρόκειται, άνοιξε ο ίδιος το αντιγραμμένο στικάκι και σε μία στοιχειώδη επισκόπησή του διαπίστωσε ότι περιείχε πολλά αρχεία excel με ονόματα Ελλήνων πολιτών και διάφορα ποσά σε δολάρια, χωρίς ωστόσο να γίνεται μνεία στην προέλευσή τους.

Κατά την επισκόπηση κρατούσε σημειώσεις για τα πρόσωπα που είχαν ενεργούς λογαριασμούς, ώστε να δώσει μία πρώτη εικόνα στον υπουργό. «Μετά την επισκόπηση, τοποθέτησα σε φάκελο το ένα USB, ζήτησα από τη συνεργάτιδά μου (κα Μανέ) για το πώς γίνεται η παντελής διαγραφή του περιεχομένου του άλλου USB, στην οποία προέβην αμέσως, διότι δεν ήθελα, προτού αποφασίσει ο υπουργός, να προχωρήσω σε κάποια ενέργεια» ανέφερε.

Κατά τα άλλα, επιμένει ότι το παρέδωσε τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου (πρώτη συνάντηση) στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Όπως τόνισε, ανέμενε εντολές για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης. Ο τρόπος παράδοσης του υλικού έγινε δίχως συνοδευτικά έγγραφα (ατύπως), χωρίς να του αναφέρουν ότι υπήρχε cd. Καθιστούσε επιβεβλημένο -όπως είπε- να λάβει πολιτικές οδηγίες από τον νέο πολιτικό του προϊστάμενο.

«Είχα την εντύπωση ότι ήταν προϊόν δράσης μυστικών υπηρεσιών» δήλωσε. 

Επιπλέον, ζητεί διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, για να καταγραφεί κατά πόσο το περιεχόμενο έχει υποστεί αλλοιώσεις ή μεταβολές.

«Δεν είμαι πλαστογράφος και ψεύτης. Ήμουν πάντα απέναντι στο έγκλημα και όχι εγκληματίας» δήλωσε. 
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μάλιστα, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, ο ίδιος προέτρεψε τον κ. Βενιζέλο να παραδώσει το στικάκι στον πρωθυπουργό.
http://www.zougla.gr/politiki/article/o-diotis-edose-ton-venizelo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου