Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Κρανι(διώτ)ου Τόπος !!! (Eξαιρετικό)!


Αν ήμουν Ινδιάνος και εσύ Εφοπλιστής…

Διαβάζοντας το άρθρο του Φαήλου Κρανιδιώτη ,‘’Ακριβοί στα Πίτουρα’’, οφείλω να ομολογήσω πως μερικές από τις υποθέσεις που έκανε, σε σχέση με το πώς ερμηνεύει την πολιτική φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ , μου προξένησαν ιδιαίτερη εντύπωση. Ενδεικτικά και μόνο παρατίθεται μια από αυτές :

‘’ Άμα είσαι Έλληνας, χριστιανός, ορθόδοξος, ανήκεις στην συντριπτική πλειονότητα που θέλει ,φευ, τάξη και ασφάλεια ή νόμιμος μετανάστης που σέβεται την χώρα που τον φιλοξενεί, οικογενειάρχης και δουλευτής, που δεν κλέβεις, δεν πουλάς πρέζα, γυναίκες, λαθραία, που δεν διακινείς, απαγάγεις και εκβιάζεις συμπατριώτες σου, τότε δεν…έχεις τύχη.’’

 Του Γιώργου Σπυρόπουλου

Χωρίς να θέλω επ’ ουδενί να σχολιάσω το περιεχόμενο της παραπάνω τοποθέτησης, επιτρέψτε μου να ακολουθήσω την ίδια μεθοδολογία βάζοντας διαδοχικά ‘’ΑΝ’’ στην σειρά, από μια διαφορετική σκοπιά.

Σε τούτη την κοινωνία της παρατεταμένης κρίσης και ανεξέλεγκτης φτώχειας, αν έχεις στην κατοχή σου πισίνες, ελικόπτερα, κότερα και πολυτελείς κούρσες το κράτος σου ανοίγει την αγκαλιά του και  σε απαλλάσσει από κάθε έκτακτη φορολογική εισφορά (βλ. προϋπολογισμό 2013). Αν είσαι  μεγάλο-ιδιοκτήτης ακινήτων, πληρώνεις ως και 60% μειωμένο χαράτσι. Αν το σπίτι σου τυχαίνει να είναι πάνω από 800 τετραγωνικά μέτρα, τυχαίνει επίσης να είναι δηλωμένο σε μια από τις χιλιάδες αφορολόγητες offshore επιχειρήσεις που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στην χώρα. Αν το εισόδημα σου ανέρχεται στα 100.000 ευρώ, το κράτος σε διευκολύνει με φορολογικά νομοσχέδια και σε καλεί να πληρώσεις ως και κατά 3000 ευρώ μειωμένο φόρο (βλ. νέο φορολογικό νομοσχέδιο).

Αν είσαι βιομήχανος με αμύθητα πλούτη στα χέρια σου, το κράτος ανέχεται από σένα να δηλώνεις ατομικό εισόδημα 30.000 ευρώ, θα στείλει τα ΜΑΤ να δείρουν τους εργαζόμενους σου που παλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί και μετά σε αφήνει να στείλεις στον εφιάλτη της ανεργίας όποιον δεν χρειάζεσαι πια.

Όμως δεν πρέπει να υπερβάλλουμε. Κατά καιρούς δείχνεις την μεγαλοψυχία σου κιόλας. Γιατί όταν σου ζητήσει η χρυσή αυγή να απολύσεις τους μετανάστες που εργάζονται περίπου τζάμπα για σένα, εσύ θα κάνεις ένα βήμα πίσω και θα προσλάβεις έλληνες να δουλέψουν δωρεάν για την αφεντιά σου.

Αν είσαι εφοπλιστής το κράτος σε γεμίζει με φοροαπαλλαγές, σου παρέχει το πιο φτηνό και εξαθλιωμένο εργατικό δυναμικό και στο τέλος σου φτιάχνει  πλωτά μουσεία για να μπορέσει η αυταρέσκεια σου να μείνει στην ιστορία (βλ. πλωτό μουσείο Λάτση). Είσαι τυχερός κιόλας, γιατί το μουσείο σου μπορείς να το δηλώσεις στο Λιχτενστάιν, εκεί όπου έχουν καταλάβει πως ζορίζεσαι πραγματικά να πληρώσεις τα εξωφρενικά ποσά που πληρώνεις στην Ελλάδα. Δεν θα χαλάσεις όμως και την καρδία σου με το κράτος, αυτό έχει να παίρνει περισσότερα από τις πράσινες κάρτες των μεταναστών.

Αν είσαι τραπεζίτης σου χαρίζονται εκατοντάδες δις σε ρευστό και εγγυήσεις, δεν χρειάζεται να λογοδοτήσεις πουθενά, είσαι σίγουρος πως ότι και να γίνει το μαγαζί σου θα μείνει όρθιο (το πολύ να συγχωνευτεί),  έχεις να λαμβάνεις τα καλά κομμάτια της Αγροτικής και τις ζημίες τις πληρώνει απλόχερα αυτός που έχει ήδη αποθηκεύσει το σπίτι του, στην τράπεζα που μόλις αγόρασες σε τιμή ευκαιρίας.

Αν είσαι μεγάλο-εργολάβος το κράτος  σου επιτρέπει να λεηλατήσεις τον φυσικό πλούτο της χώρας για να βγάλεις όσο χρυσό χρειάζεται το αχόρταγο στομάχι σου.  Σου φτιάχνει Ειδικές Οικονομικές Ζώνες χωρίς να χρειάζεται να του πληρώνεις δεκάρα τσακιστή.

Μπορείς ακόμη και να παίρνεις υπό την σκέπη σου, σύγχρονους σκλάβους από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών (και ας είναι παράνομοι Φαήλο, δεν πειράζει, είμαι σίγουρος πως έτσι αποδεικνύουν τον σεβασμό τους στην χώρα που τους φιλοξενεί. Βλ. νόμο 3907/2011 άρθρο.37-5). Γνωρίζεις επίσης πως η ζωή που έχουν τα κατοικίδια σου σε ένα από τα πολλά ευρύχωρα σπίτια που ζεις , είναι κατά πολύ καλύτερη από τους μετανάστες που εργάζονται για σένα στις ΕΟΖ. Θα βρεις πολλούς συμμάχους, με πρώτο από όλους τον νεοναζισμό της εποχής μας.

Αν είσαι μεγαλοκαναλάρχης θα μπορείς άφοβα να σπέρνεις τον σκοταδισμό στην κοινωνία και να κάνεις το ψέμα αλήθεια, αρκεί να είσαι και εσύ ανταποδοτικός σε αυτούς που παλεύουν να σε ευεργετήσουν. Και αν χρωστάς κάτι εκατομμύρια ευρώ στο κράτος δεν έγινε τίποτα, στις ίδιες αγέλες συνωστίζεστε θα τα κανονίσετε κάποια στιγμή.

Σε αυτή την κοινωνία της εξαθλίωσης, αν βρεθούν κάποιες εκατοντάδες δις στον λογαριασμό σου σε φορολογικούς παραδείσους του εξωτερικού, η κυβέρνηση  κάνει πως δεν βλέπει.

Κρύβει τα στοιχεία για χρόνια μέσα στα υπουργικά της συρτάρια,  μιλάει για το ελληνικό σοβιετικό κράτος παροχών, και την ίδια στιγμή φαίνεται να αλλοιώνει ό,τι ένδειξη έχει απομείνει προκειμένου για άλλη μια φορά να μην πληρώσεις ούτε ένα ευρώ.

Και ποιος ξέρει; Κάποια μέρα ίσως ψηφιστούν και νομοσχέδια σαν αυτό της περαίωσης όπου θα ικετεύουν για το μαύρο χρήμα σου και εσύ θα επιστρέψεις για ακόμη μια φορά ως ευεργέτης, ως νικητής.

Είμαι σίγουρος πως ο Κρανιδιώτης δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με τις παραπάνω υποθέσεις. Είναι όλες βγαλμένες από την κυβέρνηση και το παρακράτος που τον έχει αγκαλιάσει και αναθρέψει.

Όμως Φαήλο, αν η αυτορυθμιζόμενη αγορά σας, δεν έχει προικίσει κάποιον με την παραπάνω οικονομική επιφάνεια η τύχη του είναι εντελώς διαφορετική. Για την ακρίβεια δεν έχει καμία τύχη.

Στην ίδια θαυμαστή καινούργια κοινωνία, αν είσαι νέος και  τα πιο παραγωγικά χρόνια της ζωής σου έχουν αλυσοδεθεί στο κελί της ανεργίας, καλείσαι να πληρώσεις φόρο για το πενιχρό επίδομα που λαμβάνεις (αν το παίρνεις και αυτό), βλέπεις όλους τους φίλους σου στην ίδια κατάσταση απόγνωσης, αναγκάζεσαι να γίνεις  οικονομικός μετανάστης σε χώρες όπου ο ναζισμός της περιοχής έχει στοχεύσει αυτή την φορά εσένα.

Αν βρεθείς μπροστά σε τύχη βουνό και εργάζεσαι κάπου, σε ονομάζουν ενοικιαζόμενο εργαζόμενο, δουλεύεις 13 ώρες την ημέρα ακόμη και την Κυριακή αν χρειαστεί. Παίρνεις απλόχερα 400 ευρώ το μήνα,  ξεσπούν τα πάντα πάνω σου αναλόγως με τα άγχη της εργοδοσίας, σε χαρακτηρίζουν άχρηστο και ανίκανο για τα πάντα  και εσύ δεν έχεις δικαίωμα να βγάλεις άχνα. Η επιχείρηση που δουλεύεις στο λέει ξεκάθαρα πως δεν βγαίνει, γι αυτό και σε πληρώνει με εκπτωτικά κουπόνια. Το μόνο που σε αφήνουν να πάρεις, είναι μια βαθιά ανάσα.

Απολύεσαι επειδή γράφτηκες στο σωματείο της ΜΕΤΚΑ ή επειδή αρνήθηκες να υπογράψεις ατομική σύμβαση εργασίας στα ΙΚΕΑ. Για συναπτά έτη δεν θα πληρώνεσαι τίποτα, επειδή δήθεν δεν εργάζεσαι αλλά σε καταρτίζουν μέχρι να μάθεις να δουλεύεις. Στο μεταξύ έχεις ξεκινήσει ήδη να παραμιλάς από την κούραση.

Αν μετά από χρόνια σκληρής εργασίας έχεις στην κατοχή σου ένα μικρό σπίτι, καλείσαι να πληρώσεις χαράτσι ως και 500 ευρώ, σου κόβουν το ρεύμα αν δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις στην φοροληστεία, και αν τα καταφέρεις βλέπεις τα τιμολόγια της ΔΕΗ αυξημένα κατά 20%. Παγώνεις από το κρύο επειδή δεν μπορείς να αγοράσεις ούτε ένα κιλό πετρέλαιο. Αν έχεις κάνει παιδιά με τον άνθρωπο που έχεις ερωτευτεί, το κράτος τα χαρακτηρίζει ως τεκμήρια και  πληρώνεις για αυτό. Αν αδυνατείς να αποπληρώσεις το στεγαστικό σου δάνειο επειδή ξαφνικά απολύονται όλοι στην οικογένεια σου, το κράτος σε χρήζει άπορο ή άστεγο.

Αν αναζητήσεις τις υπηρεσίες του κοινωνικού κράτους, βρίσκεις μπροστά σου επιχειρήσεις που διψάνε αποκλειστικά για κέρδος, πληρώνεις ταρίφα 5 ευρώ για να σε δει ένας γιατρός στα εξωτερικά ιατρεία, δίνεις ένα σωρό λεφτά για τις μορφωτικές ανάγκες του παιδιού σου, και αν δεν τα έχεις το στοιβάζεις στον σωρό του σύγχρονου αναλφαβητισμού.

Δουλεύεις μέχρι να πεθάνεις γιατί το κράτος φρόντισε να ξοδέψεις όλη την εργατική σου δύναμη όντας απροστάτευτος και ανασφάλιστος. Και αν κάποιος μετά από τα 67 έτη του καταφέρει το ακατόρθωτο, τότε η σύνταξη του δεν θα έχει πρόσβαση ούτε στα απαραίτητα φάρμακα που έχει ανάγκη ένας ηλικιωμένος άνθρωπος.

Και τέλος ΑΝ μετά από όλα αυτά αγανακτήσεις και βγεις στον δρόμο να διεκδικήσεις κάτι διαφορετικό στην ζωή σου, το κράτος καταστολής σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε χημικό πόλεμο, σε προσαγάγει επειδή δεν του αρέσει η φάτσα σου, σε βασανίζει στα κελιά της ΓΑΔΑ επειδή εναντιώνεσαι στον φασισμό, σε κτυπάει ολόπλευρα έτσι ώστε να νιώσεις ότι αυτοί που κατεβαίνουν στις πορείες είναι είτε φορείς ανομίας, είτε κουκουλοφόροι-μπαχαλάκηδες,  είτε μαφιόζοι που αποσταθεροποιούν την κοινωνία των νοικοκυραίων για να πουλάνε την πρέζα τους ελεύθερα. Σημασία έχει πως ό,τι και να γίνει, εμείς πρέπει να είμαστε έντιμοι, φιλήσυχοι και υπάκουοι πολίτες.

Ξέρω Φαήλο. Είμαστε όλοι τρελοί…

http://paganeli.wordpress.com/2013/01/11/%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%82/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου