Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

«Το πιο άδικο νομοθέτημα των τελευταίων ετών το φορολογικό»


Ως «το πιο άδικο και ταξικό νομοθέτημα των τελευταίων ετών» χαρακτηρίζει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο η ΑΔΕΔΥ καλώντας την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ψήφιση του.


«Αυτό το νομοσχέδιο έχει χαρακτήρα αποκλειστικά φοροεισπρακτικό. Δεν διευρύνει τη φορολογική βάση, δεν πατάσσει τη φοροδιαφυγή αλλά οδηγεί στην απόγνωση, ιδιαίτερα τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της.

Όπως αναφέρει, οι μισθωτοί καλούνται να πληρώσουν έως και πολλαπλάσιους φόρους για τα εισοδήματα που θα αποκτήσουν την νέα χρονιά, ενώ την ίδια στιγμή η συνολική φορολογική επιβάρυνση των κερδών των Ανωνύμων Εταιριών θα περιοριστεί από το 40% που είναι σήμερα στο 33%.

Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει παράλληλα τη μεγάλη φορολογική ελάφρυνση των μεγάλων εισοδημάτων, καθώς όπως σημειώνει «μειώνονται οι φορολογικοί συντελεστές με αποτέλεσμα να ωφελούνται οι μεγάλοι εισοδηματίες και να επιβαρύνονται τα θεωρούμενα μεσαία αλλά ουσιαστικά χαμηλά εισοδήματα».

Χαρακτηρίζει τέλος «μεγάλο σκάνδαλο» τη ρύθμιση για «τον αναβαλλόμενο φόρο για τις τράπεζες, μέσω της οποίας γίνεται συμψηφισμός των ζημιών του PSI, με μελλοντικά κέρδη σε βάθος χρόνου 30 ετών, με αποτέλεσμα οι τράπεζες να κερδίζουν δισεκατομμύρια με αυτόν το συμψηφισμό και με δεδομένο ότι οι ζημιές του PSI έχουν καλυφθεί από την ανακεφαλαίωση, σε βάρος του ελληνικού λαού».
http://www.zougla.gr/greece/article/to-pio-adiko-nomo8etima-ton-telefteon-eton-to-forologiko

2 σχόλια:

  1. Σκλάβος είναι αυτός που περιμένει να έρθει κάποιος να τον ελευθερώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σχετικά μέ τό άδικο νομοθέτημα μπορή νά υποθή τό εξής γιά τούς νομοθέτουντες
    καί οχί υπέρ τούς. Ο ανώτερος άνθρωπος σκέφτεται μόνο τη δικαιοσύνη. Ο κατώτερος άνθρωπος σκέφτεται μόνο τα συμφέροντά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή