Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

(Ο υμνητής του ελεύθερου ... γλαστράτου ... παιδαγωγικού μπάφου) Πέτρος Τατούλης: «Επιμένω να φύγουν οι καταυλισμοί Ρομά από την Πελοπόννησο»


Το 2013 θα είναι εξαιρετικά πιο δύσκολος χρόνος, εκτίμησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, σε συνέντευξη τύπου, που έδωσε το μεσημέρι, με αφορμή την συμπλήρωση δύο ετών στην περιφέρεια Πελοποννήσου και για να τον αντιμετωπίσουμε είπε, θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε περισσότερες δυνάμεις.


Για την περιφέρεια Πελοποννήσου όμως, είπε, πως το 2013, ξεκινά με τις καλύτερες των προϋποθέσεων, αφού έχουν εξασφαλισθεί χρήματα αρκετών εκατομμυρίων ευρώ από διάφορα προγράμματα κι εξέφρασε την ικανοποίησή του, γιατί όπως ανέφερε, «έχουμε υλοποιήσει το σύνολο των υποσχέσεων που είχαμε πει προεκλογικά».

Ο Πέτρος Τατούλης για το θέμα διάλυσης καταυλισμών των Ρομά, που έχει ζητήσει από την αστυνομία επεσήμανε ότι, «επιμένω σε αυτό που είπα και μάλιστα με βαθιά γνώση του ζητήματος». Πρόσθεσε ότι, «είμαι απέναντι στη λογική των γκέτο και των καταυλισμών. Πάντα διαφωνούσα με αυτή τη λογική. Η χώρα απουσιάζει παντελώς από την υποβολή και πρόταση προγραμμάτων. Η έννοια των ντεπό ανθρώπινων ψυχών είναι μακριά από τη δική μας αντίληψη. Εμείς υποστηρίζουμε πολιτικές σύγχρονες για την ενσωμάτωση τους στην κοινωνία με ίσα δικαιώματα».

Υπογράμμισε επίσης ότι, «ας αφήσουμε τα κροκοδείλια δάκρυα που ήρθαν κάποιοι εκ των υστέρων να μας κατηγορήσουν και προσπαθούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους πάνω στα δράματα των ανθρώπινων ψυχών. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ευθύνη να αποποιηθούν δημόσια τη δική τους θέση και στάση. Ας μας πουν συγκεκριμένα τι προτείνουν και τι έχουν κάνει μέχρι τώρα γι' αυτό το θέμα. Στον 21ο αιώνα δεν μπορούν να υπάρχουν καταυλισμοί».

http://www.zougla.gr/greece/article/tatoulis-epimeno-na-figoun-i-katavlismi-roma-apo-tin-peloponiso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου