Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Από τη συγκέντρωση - διαμαρτυρία των εργαζόμενων της Γενικής Ταχυδρομικής στο Αιγάλεω


Δεκάδες εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής εργαζομένων στη Γενική Ταχυδρομική Αιγάλεω για συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά της εταιρείας. Η εργοδοσία αρνήθηκε συνάντηση με τους εργαζόμενους και έστειλε εκπρόσωπό της για να ανακοινώσει ότι δεν κάνει πίσω στη "λύση" που προτείνει.

Οι εργαζόμενοι του υποκαταστήματος στο Αιγάλεω, το οποίο λειτουργούσε με το καθεστώς του φραντσάιζ (franchise) είναι απλήρωτοι από το Σεπτέμβρη. Η μητρική εταιρεία ανέλαβε ξανά τη λειτουργία του υποκαταστήματος στο Αιγάλεω γιατί ο τύπος στον οποίο είχε παραχωρηθεί δεν ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις του. Αυτό που αρνείται όμως να αναλάβει είναι τις υποχρεώσεις του υποκαταστήματός της απέναντι στους εργαζόμενους. Τους πρότεινε να παραιτηθούν τόσο από τη διεκδίκηση των απλήρωτων δεδουλευμένων όσο και από τη διεκδίκηση αποζημίωσης απόλυσης για χάρη μιας δίμηνης σύμβασης η οποία είχε έντονη την «οσμή» επερχόμενης απόλυσης, τουλάχιστον για τους περισσότερους από αυτούς. Μάλιστα, η συγκεκριμένη πρόταση κινιόταν ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος με τις «οικειοθελείς αποχωρήσεις» που επεδίωκε ο προηγούμενος εργοδότης και τις οποίες, μάλιστα, είχε καταθέσει ο ίδιος στην Επιθεώρηση Εργασίας χωρίς να το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι!!!

Στη σημερινή παρέμβαση "διακριτική" παρουσία είχαν τα ΜΑΤ, μια κλούβα, τα οποία κατά δήλωση του εργοδοτικού εκπροσώπου ήρθαν ...άγνωστο πως.
Μετά από δύο ώρες παραμονής στο χώρο μπροστά από την εταιρεία εμφανίστηκε η δικηγόρος της η οποία επέπληξε τον  επικεφαλής των αστυνομικών γιατί επέτρεψε την συγκέντρωση. Να σημειωθεί ότι η συγκέντρωση είχε τη μορφή της παράστασης διαμαρτυρίας και ότι οι εργασίες καθώς και η κίνηση των φορτηγών δεν παρεμποδίστηκαν καθόλου.
Παρουσία δεν είχαν το ΣΕΤΤΕΑ (κλαδικό σωματείο) αλλά ούτε και το επιχειρησιακό ΣΕΓΕΤΑ.
Ε
Οι εργαζόμενοι του υπ
οκαταστήματος του Αιγάλεω στο τέλος της συγκέντρωση δήλωσαν ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους και το επόμενο ραντεβού τους είναι την Τρίτη το πρωί, στις 10:30, στην επιθεώρηση εργασίας Περιστερίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου