Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΑΣ


Τα όνειρα ουρλιάζουν μα οι μικροαστοί τα έχουν στο αθόρυβο προσμένοντας το τίποτα.
Τα ράφια των σούπερ μάρκετ μισότιμής ληγμένα,η πείνα στο μακαρόνι,ειδικού τύπου ρύπανση,δουλειά καθόλου λόγω δουλίας,δημόσιο-νομικά μέτρα χώρις νομική κάλυψη αλλά με νομιμοποίηση της μή νομιμότητας  και τα Προποτζίδικα πλημμύρισαν μελλοντικούς επιχειρηματίες.


Οι κατσαρόλες έγιναν οι χειρότερες φυλακές των ονείρων ζωής και η τηλεόραση και το ίντερνετ αντικατέστησε την έξοδο, το άγγιγμα, την ανθρώπινη επαφή.
Προδομένοι έρωτες και ξεπεσμένες συνουσίες, ματωμένες σκέψεις και ψεύτικα λόγια σκαρφαλώνουν στη σήψη του αυθεντικού και του αγνού.
Χρυσοί σταυροί και μοιρολάτρες προσκυνητές βάζουν τα καλά τους τις Κυριακές μπας και μειώσουν την ενοχή τους.
Αδόλεσχοι πολιτικάντηδες νανουρίζουν τη διάχυτη ματαιοδοξία και αυτόκλητοι ευεργέτες εισβάλουν στις δεξαμενές των σκέψεων με καραμέλα την αλληλουχία της αλληλεγγύης.
Πατριωτικές κορόνες και ανθρωπιστικοι ψίθυροι η αέναη μελωδία που ρουφάει συνειδήσεις.
Έτοιμη αγανάκτηση και άδειες αφίσες κολλήθηκαν στους τοίχους, στις οθόνες, στα ηχεία και στα μυαλά.
Είμαστε πάτωμα και μας πατούν τα διερχόμενα τακούνια και οι σοβαροφανείς κουστωδίες, είπαμε να ανέβουμε τα σκαλοπάτια της οργής μα οι καθαρίστριες των βασιλιάδων σκούπισαν καλά και γλιστρήσαμε......


                                               


Οι απελπιστικά εθελόδουλοι, διανοητικά νωθροί, ψυχικά διαταραγμένοι και σωματικά υπέρβαροι ως επί το πλείστον μέντορες της γηγενούς πολιτικής σκηνής μου προξενούν αφάνταστη απέχθεια και αηδία. Χωμένοι στα σακάκια τους και πνιγμένοι απ' τις γραβάτες τους ειδικέυονται στις κοινωνικοπολιτικές και οικονομικές αναλύσεις καθώς και στην ανάδειξη του χρήματος ως αυταξία στα πλαίσια ενός τόσο καταδικασμένου συστήματος που ονομάζεται καπιταλισμός.
Όλοι αυτοί κάνουν βέβαια ένα καλό ως φιλοξενούμενοι καθημερινά από τα μέσα μαζικής εξημέρωσης καθώς υποχρεώνουν όλους τους πολίτες δίχως ίχνος ενοχής να αυτομουτζωθούν που συμμετέχουν σε ένα τραγελαφικό πολιτικό σύστημα έστω και μέσω της ψήφου τους σε αυτούς.

Είμαστε ριγμένοι και δεν υπάρχει αμφιβολία.

Η ακροδεξιά βρίσκει πάτημα σε αγράμματους μεσήλικες και ''συντόμως ενήλικους'' που αναζητούν την ιδεολογική τους ταυτότητα και το καταφέρνει επάξια.
Η σχέση μεταξύ καπιταλισμού και φασισμού είναι αμφίδρομη και αυτό είναι ιστορικά αποδεδειγμένο (Ισπανία '36, βοήθεια Αγγλίας-Γαλλίας στον Φράνκο). Σήμερα σε μια εποχή αποβλάκωσης και όχι ταξικού αλλά εξουσιαστικού μίσους από τον ίδιο το λαό, η ανάγκη αντιμετώπισής τους φαντάζει τεράστια. Το κίνημα των αγανακτισμένων όσο συντηρεί την υιοθέτηση αόριστων συνθημάτων απέναντι στο πολιτικό σκηνικό και το σε αρκετές περιπτώσεις eurovisionιακό κλίμα δεν νομίζω ότι πλήττει το σύστημα.Αυτό γίνεται αντιληπτό και από τη στήριξη των αστικών ΜΜΕ στην κίνηση αυτή. Το σύστημα τρέμει όταν υπάρχει ιδεολογική βάση που οδηγει στην αγανάκτιση.

Δεν θυμάται ο Παπακωνσταντίνου - Δεν ξέρει ο Βενιζέλος - Ενοχλημένοι οι ''λοβοτομημένοι'' που παρακολούθησαν την εκπομπή της Στεφανίδου - Οι μπάτσοι πωλούν την πρέζα - Τα ''κάδρα'' του Συριζα - ''Οι αλήτες οι αναρχικοί'' αυτοί φταίνε - Πουτάνα αιθελομίχλη - Αρρώστησε η Χιλλάρυ - Σταμάτησαν οι διαφημήσεις αλληλεγγύης (πέρασαν οι γιορτές) ...να πεθάνουν όλοι!!



Ζώντας τόσα πολλά χρόνια κάτω από το εναλλασσόμενο φως του ήλιου του ΠΑΣΟΚ και του πυρσού της ΝΔ βυθιστήκαμε στις αυταπάτες μας.
Ώσπου έφτασε η στιγμή που ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ έδυσε και ο πυρσός της ΝΔ τρεμοσβήνει.
Τότε οι Έλληνες βρέθηκαν μπροστά στην πραγματικότητα. Το σκοτάδι αποκάλυψε τον αληθινό μας εαυτό..........Και είναι τερατώδης!

                                                



Πως είναι δυνατόν να θυσιάζονται τα ταξικά ζητήματα στο βωμό της εθνικής ισσορροπίας; Μία τέτοια κίνηση είναι συγκάλυψη και στήριξη των Ελλήνων καπιταλιστών μόνο και μόνο επειδή έτυχε να γεννηθούν στη χώρα μας. Είναι σα να έχεις έναν αδερφό που είναι λαμόγιο, έχει βγάλει τρελό χρήμα εις βάρος σου και κατηγορείται για πολλαπλά εγκλήματα όμως μόνο και μόνο επειδή είναι αδερφός σου, τον καλείς να ενωθεί μαζί σου για να αντιμετωπιστεί το παγκόσμιο έγκλημα. Για εμένα στην παρούσα φάση η ταξική συνείδηση καθώς και η διεκδίκηση των δικαιωμάτων του απλού εργαζόμενου λαού είναι αυτά που προέχουν και όχι η εθνική ακεραιότητα. Στην τρέχουσα κρίση όλοι πρέπει να σκεφτούμε και να δράσουμε με γνώμονα τον ανθρωπισμό μας και όχι τον πατριωτισμό μας... "Ευτυχώς" υπάρχουν δεκάδες εθνικιστικές οργανώσεις που έχουν αναλάβει τη διάσωση της πατρίδας. Ας επιδιώξουμε εμείς τη διάσωση του αγωνιστικού και επαναστατικού μας πνέυματος ενάντια στους γηγενείς κεφαλαιοκράτες μη δελεαζόμενοι από μια εθνική συναίνεση σε ένα έγλημα στημένο......αλλιώς;

Γαμώ την κοινωνία μας !

Σε μιά κοινωνία που μας θέλει επαναστάτες του κώλου,
εγώ τη χέζω την επανάσταση.
Σε μιά κοινωνία που γουστάρει να ντύνεται
τους μανδύες των περιστάσεων,
εγώ θα κυκλοφορώ γυμνός.
Σ' αυτή την κοινωνία που συζητάει πολιτισμένα
τους φόνους των ανήλικων παιδιών της,
εγώ δε συμμετέχω, γαμώ την κοινωνία σας.
Σε μιά κοινωνία που το μόνο που διεκδικεί
είναι η διατήρηση του μεγέθους της μιζέριας της,
εγώ δε θα ντραπώ γιά τις ευτυχισμένες στιγμές μου.
Γιά μιά κοινωνία που δέχεται να πληρώνονται με δικά της έξοδα
οι έμμισθοι φονιάδες των παιδιών της,
εγώ δε θα νοιώσω καμία ντροπή.
Να ντρέπεστε εσείς κι η κοινωνία σας, γαμώ την κοινωνία σας.
Την κοινωνία που χειροκροτεί
αυτούς που ξεβρακώνονται δημοσίως,
εγώ την έχω χεσμένη πατόκορφα.
Καρφάκι δε μου καίγεται πλέον ρε
γιά την κατάντια της κοινωνίας σας.
Άει στο διάολο που θα κάτσω
να ψυχοπλακώνομαι γιά τα χάλια σας
και να συμμερίζομαι τη μαλακία που σας δέρνει.
Στην κοινωνία που ανέχεται να πηδάνε τα παιδιά της,
δε γουστάρω να ανήκω.
Στην κοινωνία που χάσκει έκθαμβη
μπροστά στην εξυπνάδα των ηλιθίων,
δε γουστάρω να συμμετέχω.
Την κοινωνία που μονίμως βλαστημάει
αυτά που μονίμως επιλέγει,
επιλέγω να τη φτύσω και να πάρω τα βουνά.
Άει στο διάολο, γαμώ την κοινωνία σας.


Διαβάστε περισσότερα: http://i-grilia.webnode.gr/news/a2/#.UOcnFdl8Ync.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου