Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Αυξάνονται τα περιστατικά κατάθλιψης λόγω κρίσης


Αύξηση στα περιστατικά κατάθλιψης καταγράφεται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των ολοένα αυξανόμενων ποσοστών ανεργίας.


Τα παραπάνω αναφέρει η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη απαντάντωας σε ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη, Κωνσταντίνου Μπάρκα, Μαρίας Μπόλαρη, Βασίλη Κυριακάκη και Χρήστου Καραγιαννίδη.



Αναφέρει επίσης ότι υπουργείο Υγείας δεν διαθέτει στοιχεία από τα νοσοκομεία της χώρας ή από το ΕΚΑΒ, σχετικά με τον αριθμό των αυτοκτονιών (τελεσθείσες και απόπειρες), καθώς μέχρι στιγμής δεν γίνεται πλήρης και συστηματική καταγραφή των αντίστοιχων περιστατικών.

«Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των ολοένα αυξανόμενων ποσοστών ανεργίας, υπάρχει αύξηση στα περιστατικά κατάθλιψης και ενδεχόμενα να έχει υπάρξει και αύξηση των αυτοκτονιών», τονίζει η κ. Σκοπούλη.

Στη συνέχεια παραθέτει μόνο τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Ελληνική Στατιστική Αρχή και αφορούν τους αριθμούς των αυτοκτονιών στην Ελλάδα μέχρι και το 2010 καθώς για το 2011, δεν έχουν δοθεί ακόμη τα σχετικά στοιχεία.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, το 2008 καταγράφηκαν 373 αυτοκτονίες, το 2009 391 και το 2010 377 αυτοκτονίες.

Στην ίδια ερώτηση των βουλευτών είχε απαντήσει εγγράφως και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, διαβιβάζοντας στοιχεία από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας που δείχνουν ότι οι απόπειρες αυτοκτονίας από τον Μάιο του 2010 έως και το Δεκέμβριο του 2012 ανήλθαν σε 837.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου