Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Αρχιστράτηγος της συγκάλυψης ο Σαμαράς


Ιεροκήρυκα ενός νέου εμφυλιοπολεμικού διχασμού, αρχιστράτηγο της συγκάλυψης της διαφθοράς στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και μέγα εγγυητή της μνημονιακής πολιτικής της εξαθλίωσης και της φτώχειας χαρακτηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή συνέντευξη του πρωθυπουργού στην εφημερίδα «Το Βήμα».


Τα τρία αυτά στοιχεία, αναφέρει η ανακοίνωση, αποτελούν το βασικό τρίπτυχο της νέας κυβερνητικής στρατηγικής, που έχει στόχο την απρόσκοπτη εφαρμογή του μνημονίου, αδιαφορώντας για τις συνέπειές που έχει για την πλειοψηφία της κοινωνίας, μέσα από μια ρητορική που περνάει από τους εκβιασμούς στα ψέματα κι από κει στις υποσχέσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Α. Σαμαρά ότι, ενώ μιλάει για ανάπτυξη, επενδύσεις και φως στο τούνελ, το μόνο βέβαιο αποτέλεσμα από τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής είναι νέες απολύσεις, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέοι φόροι και λουκέτα στις επιχειρήσεις. Σημειώνει ότι επαναλαμβάνει τις προθέσεις του για πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, ενώ βασική συγκολλητική ουσία της κυβέρνησής του είναι η εγκληματική συνέχιση της συγκάλυψης της ανομίας και της διαπλοκής.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου