Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Επίκεινται απολύσεις σε ΔΟΛ και ΣΚΑΪ


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Ποντίκι», η συγχώνευση των ιντερνετικών Μέσων του ΔΟΛ αναμένεται να ολοκληρώσει την αναδιοργάνωση του ομίλου του Σταύρου Ψυχάρη.


Στην ουρά της αναμονής για την αναχρηματοδότηση των δανείων της εταιρείας, σε «Νέα» και «Βήμα» τελείωσε ο πρώτος κύκλος συρρίκνωσης προσωπικού. Η εθελούσια έξοδος στις δύο εφημερίδες έκλεισε με την έξοδο δεκάδων αναγνωρίσιμων δημοσιογράφων, οι οποίοι σφράγισαν με τη πένα τους την πολιτική - κοινωνική παρέμβαση των εντύπων του ΔΟΛ.

Οι περισσότεροι από τους αποχωρούντες, κοντά στο όριο της συνταξιοδότησης, αποδέχθηκαν την υποχρεωτική έξοδο και το πριμ της εθελούσιας αποχώρησης, ενώ όπως λένε οι πληροφορίες, πορισμένοι από αυτούς θα συνεχίσουν να γράφουν για τις δύο εφημερίδες. Με άλλους όμως όρους.

Από την εφημερίδα των «Νέων» φεύγουν μεταξύ άλλων, οι: Γιώργος Αγγελόπουλος, Νίκος Αμανίτης, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Δημήτρης Δανίκας, Πόπη Διαμαντάκου, Δημήτρης Δοντάς, Αντώνης Λαγός (ύλη), Βασίλης Λουμπρίνης (ύλη), Βαγγέλης Καρακάσης (γραφήματα), Μαρία Μαρκουλή, Γ. Παπαχρήστος, Χάρη Ποντίδα, Λεονί Σταφυλά, Μικέλα Χαρτουλάρη.

Από το «Βήμα» εξαναγκάσθηκαν σε έξοδο οι δημοσιογράφοι Ζήσης Καραβάς, Νίκος Μπακουνάκης και ο εκπρόσωπος των συντακτών Τάσος Αναστασιάδης. Επόμενο μεγάλο βήμα στον Δημοσιογραφικό Όμιλο Λαμπράκη είναι η ενοποίηση των τμημάτων στις δύο εφημερίδες και η συγχώνευση των λειτουργιών, με ένα ενιαίο news room των διαδικτυακών σελίδων. Η αναδιοργάνωση του εκδοτικού ομίλου θεωρείται απαραίτητο βήμα για την υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου του Σταύρου Ψυχάρη, καθώς εκκρεμεί η έξοδος του ΔΟΛ από το Χρηματιστήριο, ενώ την Πέμπτη εγκρίθηκε για την «Τηλέτυπος Α.Ε.» και το δάνειο ύψους ομολογιακού δανείου, ύψους 98 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, οι πολιτικές και τραπεζικές εξελίξεις θα κρίνουν την πορεία του ομίλου, που δεν αποκλείεται να αλλάξει έως και τίτλο.

Στο Νέο Φάληρο τώρα, ρεπορτάζ της ίδιας εφημερίδας κάνει λόγο για μεταίχμιο στο οποίο βρίσκεται το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Η ολοκλήρωση της εθελούσιας εξόδου οδήγησε εκτός ΣΚΑΪ τουλάχιστον 20 εργαζόμενους, ενώ έπονται και απολύσεις. Από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς, εκτός από τον Δημήτρη Γιατζόγλου, αποχώρησε και ο Βασίλης Κουφόπουλος, με αποτέλεσμα ο ΣΚΑΪ να έχει κενό στο απογευματινό του πρόγραμμα. Όπως φημολογείται και μεταφέρεται στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας, στο ραδιόφωνο του Νέου Φαλήρου υπάρχει πρόβλεψη μόνο για 18 θέσεις εργασίας, όταν σήμερα μετά την εθελούσια, εργάζονται περίπου 80 άτομα. Το βάρος του ΣΚΑΪ πέφτει στην τηλεόραση, οπότε τα κενά του προγράμματος στο ραδιόφωνο, αλλά και την παραγωγή αναμένεται να καλυφθούν από όσους εργάζονται για τον τηλεοπτικό σταθμό.
http://www.zougla.gr/media/article/epikinte-apolisis-se-dol-ke-skai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου