Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Τα γκαζάκια θα μας βρουν απέναντί τους


Τις τελευταίες εμπρηστικές επιθέσεις, καθώς και την χθεσινή επίθεση στο σπίτι του αδερφού του κυβερνητικού εκπροσώπου καταδίκασε και ο ΣΥΡΙΖΑ.


«Η συντονισμένη επιχείρηση βίας και τρομοκρατίας που παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες είναι απολύτως καταδικαστέα, είναι ασύμβατη με τις αξίες και τους στόχους της αριστεράς και του λαϊκού κινήματος και μας βρίσκει απέναντί της.

Είναι απολύτως σαφές ότι αν στοχεύουν κάπου, αυτές οι ενέργειες είναι στον αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά επίδικα, αλλά και στην εμπέδωση ενός κλίματος φόβου, που προσχεδιάζει σε πρακτικές ακροδεξιάς και παρακρατικής τρομοκρατίας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Από το Βερολίνο όπου βρίσκεται συνοδεύοντας τον κ. Τσίπρα, ο διευθυντής του γραφείου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Παππάς καταδίκασε με κατηγορηματικό τρόπο την τακτική των βομβιστικών επιθέσεων.

«Τα γκαζάκια θα μας βρουν απέναντι μέχρι τέλους. Η ανθρώπινη ζωή δε μπαίνει στο ζύγι», επισημαίνει ο κ. Παππάς σε μήνυμα του στο twitter και προσθέτει: «Αν έχουν πολιτικό στόχο είναι η αναχαίτιση της αριστεράς», αφήνοντας έμμεσο υπαινιγμό ότι οι επιθέσεις με γκαζάκια μπορεί να αποτελούν προβοκάτσια με σκοπό να ενοχοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τις βομβιστικές επιθέσεις αυτές.

«Δυστυχώς, η κυβέρνηση και η Νέα δημοκρατία σπεύδουν να αξιοποιήσουν πολιτικά τις πράξεις τυφλής βίας, για να αποκομίσουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Η κυβέρνηση θέλει να εκμεταλλευτεί τα γεγονότα αυτά, υλοποιώντας μια στρατηγική έντασης και διχασμού, απαξιώνοντας παράλληλα τους κοινωνικούς αγώνες. Στοχοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ενώ συνειδητά καλλιεργεί κλίμα ενός νέου εμφυλίου», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
http://www.zougla.gr/politiki/article/siriza-ta-gazakia-8a-mas-vroun-apenanti-tous

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου