Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό γραφείων κομμάτων


Κείμενο για ανάληψη ευθύνης σχετικά με τους μεταμεσονύκτιους εμπρησμούς στα γραφεία τοπικών οργανώσεων κομμάτων αναρτήθηκε στο indymedia.


Η zougla.gr δημοσιεύει αυτούσια δίχως περικοπές και διορθώσεις την ανακοίνωση:



«Η τρικομματική κυβέρνηση των μνημονίων αποφάσισε να χτυπήσει ένα από τα πιό μαχητικά κομμάτια της κοινωνίας, αυτό των αυτοοργανωμένων χώρων, σε μία προσπάθεια όξυνσης της καταστολής και προώθησης του κοινωνικού εκφασισμού. Είτε με το γελοίο πρόσχημα του "κέντρου ανομίας" για να εκκενώσει την κατάληψη Villa Amalia, είτε με τον τραγελαφικό ισχυρισμό ότι η ΑΣΟΕΕ λειτουργεί ως αποθήκη παρεμπορίου, για να εισβάλει στο αναρχικό στέκι του ιδρύματος και να κλέψει τα μηχανήματα του αυτοδιαχειριζόμενου ραδιοφωνικού σταθμού 98fm, η αλήθεια δεν κρύβεται... Οι αυτοοργανωμένες αντιιεραρχικές δομές είναι η απάντηση στη νέα χούντα που θέλουν να επιβάλουν.

Για 23 χρόνια η κατάληψη Villa Amalia αποτελεί έναν αυτοοργανωμένο ανοιχτό κοινωνικό χώρο με αντιεμπορευματικά χαρακτηριστικά, στεγάζοντας συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, προβολές και εκδηλώσεις. Πέρα από κατάληψη στέγης, έδινε χώρο σε αυτοδιαχειριζόμενο τυπογραφείο, εργαστήρι βιτρό, ανοιχτό καφενείο και δανειστική βιβλιοθήκη. Η Villa Amalia αποτελούσε, και συνεχίζει να αποτελεί, ένα ισχυρό αντιφασιστικό ανάχωμα, ειδικότερα στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα, ενάντια στα σχέδια των νοεναζί της Χρυσής Αυγής, και των καπιταλιστών.

Ως ένδειξη αλληλεγγύης, στις 6 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 03:30, πυρπολήσαμε 3 γραφεία τοπικών οργανώσεων της συγκυβέρνησης. Συγκεκριμένα, ένα γραφείο του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή του Βύρωνα, και δύο της ΝΔ στην Ηλιούπολη.

Τη Βίλα δεν θα την πάρετε ούτε στα όνειρά σας.

Ο αγώνας συνεχίζεται.

.για την αναρχία και τον κομμουνισμό

Υ.Γ. Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά εκεί στη ΓΑΔΑ για την κινηματογραφική υπερπαραγωγή που προσέφεραν στο φιλεθεάμον κοινό. Άντε καραγκιόζηδες... την επόμενη φορά και σε 3D».
http://www.zougla.gr/greece/article/analipsi-ef8inis-gia-ton-emprismo-topikon-organoseon-komaton

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου