Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Λή(υ)μματα από το νεοφιλελεύθερο λεξικό


Αναδιάρθρωση χρέους: Διαδικασία απομείωσης του χρέους, που θα οδηγούσε σε χρεοκοπία τη χώρα. Δε θα πρέπει να συγχέεται με το κούρεμα χρέους, που είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα, αλλά αποτελεί σωτηρία για τη χώρα. 


ΓΑΔΑ (αρκτικόλεξο, εκ του Γαμιάδες Αστυνομικοί Δέρνουν Αβέρτα): Λούνα παρκ για υπόπτους εγκληματικών πράξεων, όπου απολαμβάνουν μοναδικές στιγμές διασκέδασης.



ΔΝΤ (προφέρεται Δου-Νου-Του): Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Οργανισμός με πλούσιο φιλανθρωπικό έργο σε χώρες όπως η Αργεντινή, το Μαλάουι και φυσικά η Ελλάδα, οι οποίες υπό τις οδηγίες του γλίτωσαν από την καταστροφή (και αντ’αυτής οδηγήθηκαν στην εξόντωση).

Λαϊκισμός: Κάθε απόπειρα διαφωνίας με όσα υποστηρίζει ένας νεοφιλελεύθερος.

ΜΜΕ (Αρκτικόλεξο, εκ του Μόνιμοι Μνημονιακοί Εταίροι): Πολύτιμοι σύμμαχοι στη μάχη κατά του λόμπι της δραχμής, των κερδοσκόπων και των πάσης φύσεως αντιφρονούντων. Πάντα εκεί όταν τους χρειάζεσαι.

Μνημονιακός: Απολύτως εχέφρων άνθρωπος, που πιστεύει ακράδαντα πως η μόνη λύση για να σωθεί μία χώρα βουτηγμένη στα χρέη είναι να αποκτήσει κι άλλα, ακόμα πιο βαριά χρέη.

Μνημόνιο: Διεθνής συμφωνία, που ορίζει ότι για να σωθεί μία χώρα πρέπει να εξοντωθούν οι πολίτες της.

ΣΥΡΙΖΑ (εκ του ΣΥΡφετός Ιερόσυλων Ζαλισμένων Αριστερών): Σατανικό πολιτικό μόρφωμα, που επιθυμεί την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή, την ηθική κατάρρευση της κοινωνίας και την πλήρη παράδοση της χώρας στον Εωσφόρο, τον Νταρθ Βέιντερ ή οποιοδήποτε άλλο σκοτεινό συμφέρον εξυπηρετεί.

Τράπεζα: Ευαγές ίδρυμα, του οποίου η επιβίωση είναι πολλαπλώς σημαντικότερη από την επιβίωση ενός λαού. 
http://www.zougla.gr/blog/article/658753

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου