Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Ολοκληρώθηκε η πορεία των αντιεξουσιαστών


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι περίπου 7.000 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που διαμαρτύρονται για την επέμβαση των αστυνομικώνστη «Bίλα Αμαλία», τη δίωξη των καταληψιών σε βαθμό κακουργήματος, καθώς και τη δρομολόγηση διαδικασιών κατάσχεσης του εξοπλισμού που βρίσκεται στο κτήριο από τον Δήμο Αθηναίων. Στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, η οποία έκλεισε για λίγη ώρα.


Η παρουσία της αστυνομίας ήταν ισχυρή.




Περίπου 7.000 άτομα συμμετείχαν στην πορεία


Χιλιάδες αντιεξουσιαστές, προς τη λεωφόρο Αλεξάνδρας


Στις 12.00 πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και από εκεί ξεκίνησαν πορεία μέσω των οδών Πανεπιστημίου, Πατησίων και Κοδριγκτώνος προς την Ευελπίδων.



«Αυτοί είμαστε. Εμείς και οι χιλιάδες διαδηλωτές, αγωνιστές, καταληψίες, απεργοί, μαχητές των δρόμων. Είμαστε οι άστεγοι και οι ανέστιοι, οι πανκς και οι αλήτες, οι χορτοφάγοι και οι φεμινίστριες, οι ξενύχτηδες και οι εργάτες, οι πένητες και οι αδικημένοι, τα θύματα του ρατσισμού και οι εκδικητές του άδικου…» αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους.
Διαμαρτύρονται, επίσης, για την επίθεση που δέχτηκε το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Xanadu στην Ξάνθη, την κατάσχεση του εξοπλισμού του αυτοοργανωμένου ραδιοσταθμού 98fm και τις αστυνομικές επιχειρήσεις στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι της ΑΣΟΕΕ.

Την Παρασκευή μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε διάφορα σημεία της Αττικής και μοίρασαν φυλλάδια σε πολίτες. 

Λόγω της συγκέντρωσης, έπειτα από εντολή της αστυνομίας, έκλεισαν από τις 10.00 το πρωί του Σαββάτου οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα και στο Πανεπιστήμιο, οι οποίοι ξεκίνησαν να λειτουργούν και πάλι λίγο μετά το μεσημέρι.

Διαβάστε επίσης: Κατά ομάδες απολογούνται οι κατηγορούμενοι της «Βίλα Αμαλία»


http://www.zougla.gr/greece/article/silalitirio-tou-antieksousiastikou-xorou-sta-propilea


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου