Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Τσίπρας: «Κορυφή του παγόβουνου της κλεπτοκρατίας η λίστα Λαγκάρντ»


«Κορυφή του παγόβουνου ενός συστήματος κλεπτοκρατίας που εγκαθιδρύθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια και ήταν η βασική αιτία της χρεοκοπίας» χαρακτηρίζει την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.


Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει ότι «το σκάνδαλο αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με τη συζήτηση του τελευταίου διαστήματος, την περιπτωσιολογία δηλαδή, ποιος παρέλαβε τη λίστα, ποιος το CD, ποιος το αντέγραψε. Εδώ έχουμε μονάχα ένα μέρος μιας στρατηγικής που ακολουθείται από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που τη στηρίζουν όλα τα χρόνια της Μεταπολίτευσης, να βρίσκεται σε φορολογική ασυλία το μεγάλο κεφάλαιο και η πλουτοκρατία σε αυτόν τον τόπο».

Με αφορμή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ -πέραν του κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Τσίπρας ξεκαθαρίζει ότι το κόμμα του δεν έχει κανένα λόγο να θέλει να «χτυπήσει» προσωπικά τον κ. Βενιζέλο.

«Αυτό που μας απασχολεί είναι, ανεξάρτητα από τα πρόσωπα, να υπάρξει αυτό που αναζητά ο ελληνικός λαός. Ο λαός ζητά δικαιοσύνη. Και ζητά να διερευνηθούν όλες οι υποθέσεις, ανεξάρτητα από το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει αυτή η διερεύνηση» υπογραμμίζει.

Διευκρινίζει ακόμη ότι, όταν ζητείται διερεύνηση, αυτό δεν σημαίνει ότι «οι ύποπτοι a priori είναι και ένοχοι», ωστόσο τονίζει ότι «οι πολιτικές ευθύνες είναι δεδομένες, δεν μπορούν να συγκαλυφθούν και ανήκουν σε όλα τα στελέχη των κυβερνήσεων που διαχειρίστηκαν την πορεία της χώρας στον συγκεκριμένο γκρεμό».
http://www.zougla.gr/politiki/article/tsipras-korifi-tou-pagovounou-tis-kleptokratias-i-lista-lagarnt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου