Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Δεν είναι τυχαίο ότι η Ελλάδα είναι τόσο “άτυχη”. Υπάρχουν ένοχοι.



Eπειδή ήταν γιός του Ανδρέα έγινε Πρωθυπουργός. Αλλο προσόν δεν είχε o κοπρίτης που οδήγησε τη χώρα σε 3000 αυτοκτονίες το χρόνο!


Δεν είναι όλοι οι Ελληνες σαν αυτόν τον άνθρωπο, δεν έχουν την παιδεία του και καλό είναι οι γονείς να μιλάνε από τώρα στα παιδιά τους για το πώς ένας που αν και έκανε μπάμ απο μακριά τί ήταν και ποιοί τον έβαλαν, έγινε Πρωθυπουργός και βούλιαξε τη χώρα κοροιδεύοντας ένα λαό και ατιμάζοντας την ιστορία του.

Το μάθημα αυτό πρέπει να γίνεται διότι τα βιβλία της ιστορίας τα οποία αλλάζουν δήθεν προς το καλύτερο στο μέλλον θα στερούνται της περιγραφής των αιτίων και των υπαιτίων που έφεραν την Ελλάδα εδώ.

Οταν θα “μιλήσει” o GAP για να προβληματίσει δήθεν τους άλλους με τις φαντασιώσεις του, θα πάρει πολλούς στο λαιμό του. Mε τη συμπεριφορά του και όσα λέει τελευταία στα ΜΜΕ φαίνεται ότι είναι έτοιμος να σπάσει. Μπορεί να το θέλει και ο ίδιος. Πιστεύει ότι αυτό θα τον ολοκληρώσει σαν μεγάλο στοχαστή του κ…, κάτι που είναι αδιαπραγμάτευτο. “Πές μου ποιός είναι ο φίλος σου να σου πώ ποιός είσαι” λένε στην Ελλάδα. Αυτό αφορά τον ΓΑΠ και όσους υπήρξαν ή παραμένουν φίλοι του. Το υπενθυμίζω γιατί πρέπει. Ο Ελληνικός λαός ξεχνάει εύκολα και είναι απρόσεκτος.

Οσοι είναι φίλοι του ΓΑΠ και τον εχρησιμοποίησαν ή ευνοήθηκαν από όσα έκανε, ας τον έχουν απο κοντά. Εχει σαλπάρει και θα τους βγάλει στην πίστα. Αυτή τη φορά δεν προσποιείται. Εχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Οι μπαταρίες του είναι πεσμένες. Ο ΓΑΠ τρεμοσβύνει σαν το κερί.

Αυτά τα πράγματα τα παθαίνουν όσοι... Δεν ξέρω άν έκανε πάντα υγειινή ζωή ή σαν παιδί χωρισμένων γονιών είχε τραύματα απο την παιδική του ηλικία, τα οποία του βγήκαν σαν ευφυείς απόψεις αργότερα ή σαν αναγκαστικές πράξεις που θα εξισορροπούσαν όσα του έλειψαν π.χ. τη θαλπωρή, τη συντροφικότητα κλπ. Ο πρώτος του γάμος έδειξε ότι δεν έπρεπε να ξαναπαντρευτεί. Του εύχομαι να γίνει καλά πρίν πεθάνει.

Ο ΓΑΠ με τον Κωνστανίνο Σημίτη διεκδικούν περισσότερο απο κάθε άλλο πολιτικό το τίτλο του “καταστροφέα” της Ελληνικής κοινωνίας και δή εκείνων που δέν  έφταιξαν. Και αυτός και ο πατέρας του διέλυσαν τη χώρα και τη δημοκρατία. Τίποτα δεν λειτουργεί σωστά στην Ελλάδα. Εδρασαν και άλλοι όμως. Δυστυχώς… Αλλων το “έργο” φαίνεται και άλλων όχι. Ο κ.Βενιζέλος ανήκει σε εκείνους των οποίων το “έργο” φαίνεται. Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, η απόκρυψη της λίστας Lagarde, τα PSI και η τράπεζα Proton είναι εκείνα που θα τον θυμίζουν στις επόμενες γενεές  όπως όλοι θυμούνται τον Νέρωνα, που έκαψε τη Ρώμη.

Δεν υπάρχει Ελληνας πολιτικός που να μήν έκανε κακό στη χώρα.


Στην Ελλάδα λένε “κάθε πέρισυ και καλύτερα”. Στο χάρτη αριστερά από μια επιστημονική μελέτη, φαίνεται ότι η λειτουργία της δημοκρατίας στην Ελλάδα από το το 2008 μέχρι σήμερα (2012) χειροτέρευσε. Αυτό το συμπέρασμα δεν ξενίζει κανένα. Ολοι το παραδέχονται στην Ελλάδα. Εγώ μάλιστα το γράφω χρόνια και ιδαίτερα τονίζω το θέμα της κακής λειτουργίας της δικαιοσύνης που δουλεύει επιλεκτικά, αργά, άνισα και πολλές φορές χωρίς να θέλει να καταλάβει. Είναι και χαμηλό το επίπεδο της κοινωνίας, πράγμα που δίνει την ευκαιρία σε πολλούς να φαίνονται κάτι άλλο απο αυτό που είναι. Υπάρχουν όμως και πολλά κατάλοιπα της Τουρκοκρατίας που με πρώτη ευκαιρία έρχονται στην επιφάνεια π.χ. η αποφυγή της υποχρέωσης να πληρώνει ο κάθε πολίτης τους φόρους του. Οταν βλέπει βέβαια ένας πολίτης τους εφοπλιστές να μη πληρώνουν τίποτα χωρίς να προσφέρουν τίποτα, όπως και πολλές άλλες αδικίες στο φορολογικό σύστημα τότε γίνεται αντιληπτό πόσο δύσκολο είναι για το κράτος να συλλέξει τους φόρους και γιατί κανένα μοντέλο της τρόικας δεν δούλεψε. Δεν είναι μόνο να αποφασιστεί κάτι, πρέπει και να εφαρμοστεί. Στην Ελλάδα ούτε οι νόμοι που υπάρχουν δεν εφαρμόζονται.

Το λάθος των Γερμανών που έχουν αναλάβει εργολαβία τη “διάσωση”  της Ελλάδας, είναι ότι κάνουν το ξεκαθάρισμα της κατάστασης απο κάτω προς τα πάνω ενώ θα έπρεπε να το κάνουν αντίθετα. Αυτό οφείλεται και στις σχέσεις “στοργής” που είχαν αναπτύξει επι χρόνια όλες οι Γερμανικές κυβερνήσεις με τα Ελληνικά πολιτικά τζάκια. Αυτό είναι λάθος και τα λάθη πληρώνονται.

Οπου η δημοκρατία δεν λειτουργεί, η διαφθορά βασιλεύει.
Eνδιαφέρον έχουν οι δημοσκοπήσεις μέσω διαδικτύου, που διενήργησε πρόσφατα το zougla.gr. Σας παραθέτω ενδεικτικά μία, που τη βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα.

Παρατηρείστε, ότι ο Κανένας με τον Αλλο φτάνουν μαζί το 40%. Αυτό σημαίνει ότι ο λαός ξυπνάει απο την αναλγησία. Τα χαμηλά ποσοστά του κ.Τσίπρα σημαίνουν ότι παρότι σαν επιλογή το ΣΥΡΙΖΑ έχει μια δυναμική να ανέβει, οι επιλογές του κ.Τσίπρα δεν αρέσουν. Μεταξύ αυτών είναι οι θέσεις του στο μεταναστευτικό, στη δημιουργία ΕΟΖ στην Ελλάδα, στο Μακεδονικό, η έλλειψη σοβαρού και πειστικού πολιτικού λόγου. Αλλά και η πλημελής ενημέρωση απο τα ΜΜΕ για αυτές τις απόψεις του. “Γιατί άραγε”, διερωτώνται πολλοί.

Η έλλειψη εντίμων, ικανών, μορφωμένων και σοβαρών πολτικών είναι ένα κοινό πρόβλημα όλων των κομμάτων. Η Ελλάδα είναι πρώτη στη διαφθορά στην ΕΕ. Τα ΜΜΕ είναι πάρα πολλά για μια χώρα σαν την Ελλάδα ενώ η ανάπτυξη της χώρας συγχέεται με την ανάγκες για ρευστότητα της αγοράς. Στην κυβέρνηση και δεν ξέρουν τι είναι ανάπτυξη αλλά και δεν θέλουν. Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο όμως είναι η έλλειψη προγράμματος από τα κόμματα που πιθανόν στο μέλλον να κληθούν να κυβερνήσουν. Είναι απαράδεκτο και προκλητικό να μήν έχουν σοβαρό και εμπεριστατωμένο πρόγραμμα, όπως και το ότι τα ΜΜΕ κρύβουν κατά τεκμήριο τις απόψεις τους εκείνες που μπορούν να αλλάξουν τα ποσοστά που τους δίνουν οι δημοσκοπήσεις. Διαπλοκή και διαφθορά μέχρι αηδίας.

Σημίτης και Παπανδρέου πρέπει να μπούν φυλακή. Μέσα. Στη στενή. Και να ακολουθήσουν και άλλοι.
Το Πρακτορείο Reuters πρόσφατα σε μία δημοσίευσή του έθιξε το πρόβλημα των τριών ΜΜΕ που βγάζουν μέχρι πρωθυπουργούς στην Ελλάδα και αναλαμβάνουν τη κατασκευή δημοσίων έργων, εργολαβίες του δημοσίου, πετρελαικές έρευνες κλπ. Το κείμενο του Reuters ήταν μια καλή προσπάθεια να περιγραφεί ένα απόστημα που ταλανίζει επί δεκεατίες τη χώρα. Το πρακτορείο όμως έχει ξεχάσει (γιατί άραγε;) τον Εθνικό Προμηθευτή, τον Εθνικό πετρελαιά, τον πρωταθλητή των πλουσίων Τραπεζίτη και πολλούς άλλους. Το τραγικό είναι, ότι και το Reuters ακόμη ξεγελάστηκε. Δεν είχε εμπειρίες από Ελλάδα μάλλον… Δέστε εδώ ένα απόκομμα απο το Βήμα και θα καταλάβετε τι εννοώ, αφού όμως διαβάσετε τη πλήρη δημοσίευση του Reuters εδώ. Ωραίο έ; Ακούγεται, ότι ο κ.Μπόμπολας συμμετέχει με μια εταιρεία του στις έρευνες για υδρογονάνθρακες. Τί άλλο να πώ… Καμόρα.

Υπάρχουν ένοχοι για τη κατάντεια της χώρας αλλά το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στην εκάστοτε εξουσία ή τις εκάστοτε εξουσίες. Υπάρχει και κάποια συλλογική ευθύνη αλλά υπάρχουν και πολλοί αθώοι, που δεν ήταν σε θέση να καταλάβουν τί ψήφιζαν ή τί τους έκαναν, όπως συμβαίνει και τώρα. Στην περίπτωση της Ελλάδας το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι και αυτό είναι που πρέπει να κοπεί πρώτα. Είναι και η νοοτροπία, είναι και η έλλειψη εμπειρίας στη τεχνολογία την οποία χρειάζεται η χώρα και την οποία δεν μπορούν να διαχειρισθούν στη κυβέρνηση γιατί είναι άνθρωποι της “παραγωγής...”

Η Ιαπωνία ενδέχεται να αυξήσει τις διδακτικές ώρες στα σχολεία και να γίνει το πενθήμερο εξαήμερο, διότι αποδείχτηκε ότι το πενθήμερο δεν έδινε στα παιδιά τα σωστά εφόδια. Στη χρεοκοπημένη και καθυστερημένη σε όλα Ελλάδα θέλουν να αφαιρέσουν μαθήματα άπό το Λύκειο για να μάθουν λέει τα παιδιά να μη παπαγαλίζουν… Μάλλον πρόφαση για να αλλάξοιυν τα ιστορικά βιβλία είναι πάλι ή κάποιο άλλο κόλπο που θα φανεί. Σε αυτά είναι μανούλες…

Σε μια χώρα που έχει υποστεί τρείς φορές επιλεκτική χρεοκοπία όλοι θα έπρεπε να δουλεύουν περισσότερο για να αυξηθεί η παραγωγή της, να υπάρξουν οργανογράμματα στο δημόσιο και μεταθέσεις υπαλλήλων, να αλλάξει η κατεύθυνση της έρευνας στα ΑΕΙ  και να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις που εξάγουν. Μια σκατούλα έχουν κάνει μέχρι τώρα όλες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης. Μια εικοαετία έχουν ματώσει απο το πολύ ξύσιμο. Οι Ελληνες πολιτικοί θα πεθάνουν απο τον ιό της φαγούρας.

Στην Ελλάδα οι πολιτικοί έχουν μεταλαμπαδεύσει στους πολίτες την επιθυμία να θέλουν τα πάντα στο δίσκο. Ο λαός είναι ανεκπαίδευτος. Αν αυτή η νοοτροπία όλων συνεχιστεί, αν δεν υπάρξει πραγματική παραγωγή, άμα δεν δουλέψουν όλοι μαζί και δεν συνεργαστούν, άμα δεν ανανεωθεί όλο το πολιτικό σύστημα τότε υπάρχει και πιό κάτω και θα υπάρξει, διότι όσα πρέπει να γίνουν δεν χωράνε χωροχρονικά στα όρια που είναι αναγκαία. Το ένα μνημόνιο θα διαδέχεται το άλλο και ο ορυκτός πλούτος της χώρας θα οικειοποιηθεί γιά ελάχιστα ανταλλάγματα και σε απρόοπτο χρόνο από τους δανειστές.

Αν δεχτούμε ότι η Αλβανία και η Βουλγαρία είναι πιό ανταγωνιστικές χώρες απο την Ελλάδα, αντιλαμβάνεστε ότι τα ημερομίσθια των Ελλήνων θα γίνουν μικρότερα απο ότι τα ημερομίσθια σε αυτές ή θα μείνουν ίδια και θα αυξηθούν οι φόροι που πληρώνουν όλοι οι συνήθεις ύποπτοι.

Το άλλο θέμα αφορά το αν το χρέος γίνει βιώσιμο. Εχω πεί πολλές φορές ότι υπάρχουν λύσεις και μέσα και έξω απο την ΕΕ. Αυτό ισχύει. Δεν βλέπω όμως να λαμβάνονται τα σωστά μέτρα από κανένα και πιστεύω ότι το κοινωνικό κόστος θα εξαναγκάσει την Ελλάδα να βγεί απο την ΕΕ και να επιστρέψει στη δραχμή. Μετά τις Γερμανικές εκλογές θα υπάρξουν επανατοποθετήσεις όλων και φυσικά αν δεν γίνει το κούρεμα των ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ ή αν επιζητηθούν ξεκάθαρα εγγυήσεις των δανειστών απο τον ορυκτό πλούτο της χώρας, τότε τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα. Το ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας είναι σάπιο, διεφθαρμένο και υπάκουο δεν σημαίνει ότι σε στιγμή μεγάλης κρίσης θα έχει την ικανότητα να ανταπεξέλθει. Είδαμε παραδείγματα. Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. Ολα αυτά μαζί δεν είναι σίγουρο ότι θα δώσουν ελεγχόμενη κοινωνική αντίδραση και όλοι γνωρίζουν ότι οι προβλέψεις σε αυτές τς περιπτώσεις είναι δύσκολες.

Στην Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη αξιοκρατία, περισσότερη τάξη και περισσότερη επίκληση ακόμη και της απλής λογικής, ώστε να επιλύονται γρήγορα τα εύκολα προβλήματα.

Τα υπουργεία υγείας, γεωργίας, ανάπτυξης, παιδείας καί άμυνας είναι σε λάθος δρόμο. Δεν έχουν παράγει σημαντικό έργο. Εμπάσει περιπτώσει “δεν μπορείς να πας στη Γαστούνη μέσω Κωλοπετινίτσας” ή ο κάθε άσχετος υπουργός ΔΕΝ μπορεί “να μαθαίνει στου κασίδη το κεφάλι…”

Η χώρα είναι σε κρίση και στην Ελλάδα οι υπουργοί ακόμη χτενίζονται… Στην Ιαπωνία π.χ. μπορούσαν να πωλούνται πολλά γεωργικά προιόντα διότι η χώρα αυτή δεν έχει μεγάλη παραγωγή γεωργικών προιόντων και αγοράζει απο παντού αλλά με προδιαγραφές.

Mε τα χέρια στις τσέπες ανάπτυξη δεν γίνεται.
Eπί δεκαετίες δεν γινόταν τίποτα και τώρα όμως πάλι δεν γίνονται αυτά που χρειάζονται. Η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι.

http://zcode-gr.blogspot.gr/2012/12/blog-post_19.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου