Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Χάνουν το επίδομα ανεργίας χιλιάδες απολυμένοι;


Από 1.1.2013, σε κάθε περίπτωση, τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας, εντός της προηγούμενης από την εκάστοτε έναρξη της επιδότησης λόγω ανεργίας, τετραετίας, δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των τετρακοσίων πενήντα (450). 


Εάν εντός της τετραετίας ο άνεργος έχει επιδοτηθεί για χρονικό διάστημα μικρότερο των τετρακοσίων πενήντα (450) ημερήσιων επιδομάτων, δικαιούται να επιδοτηθεί λόγω ανεργίας για τον υπόλοιπο αριθμό ημερήσιων επιδομάτων, μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου των τετρακοσίων πενήντα (450) ημερήσιων επιδομάτων.



Αυτό στην πράξη σημαίνει πως αν κάποιος απολυθεί τον Ιανουάριο του 2013 εκτός των άλλων δικαιολογητικών που απαιτούνται, η υπηρεσία θα αναζητήσει για πόσες ημέρες έχει επιδοτηθεί με επίδομα ανεργίας στο χρονικό διάστημα Ιανουάριος 2009-Δεκέμβριος 2012.

Αν έχει επιδοτηθεί για ένα έτος (300 ημέρες) , θα μπορεί να πάρει επίδομα για άλλες 150 ημέρες (6 μήνες)

Αν έχει επιδοτηθεί για 18 μήνες μέσα σε αυτή την 4ετία, τότε δεν θα παίρνει απολύτως τίποτα παρά το γεγονός ότι πληροί τις υπόλοιπες προϋποθέσεις και αυτό βέβαια ισχύει και για τους εποχικούς εργαζόμενους, όπως οι ξενοδοχουπάλληλοι, οι οποίοι κάθε χρόνο εργάζονται για τους θερινούς μήνες και έμπαιναν στο ταμείο ανεργίας για τους χειμερινούς μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου