Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Σαν τους μαφιόζους…


polls_thieves_4817_472733_poll_xlarge
Ο τρόπος που αντιδρά το χρεωκοπημένο πολιτικό σύστημα, με αιχμή τη διαπλοκή, παραπέμπει σε μαφιόζικες ιστορίες.

Η κρίση αποκάλυψε ότι οι λαμπεροί στυλοβάτες της “ισχυρής Ελλάδας” ήσαν λαμόγια.
Ακόμη και οι διεθνείς προστάτες τους έμειναν άφωνοι με την αναιδή και απάτριδα συμπεριφορά τους. Ακόμη και τώρα που βογγάει η κοινωνία, το αμαρτωλό τρίγωνο της διαπλοκής, “κόμματα εξουσίας – τράπεζες – μίντια”, βάζουν πάνω απ’ όλα τη σωτηρία τους, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι προ πολλού έχουν περιέλθει σε κατάσταση “ζόμπι”. Υπερχρεωμένοι οικονομικά, απονομιμοποιημένοι πολιτικά. Ακόμη και τώρα επιχειρούν να συγκαλύψουν το σκάνδαλο με τις λίστες της φοροδιαφυγής.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, το μέγα δάνειο του Mega επιβεβαιώνει οικονομικές εύνοιες και πολιτικές εξαρτήσεις. Εξηγεί γιατί το κανάλι αυτό, λυσσασμένος προπαγανδιστής της μνημονιακής πολιτικής, έχει στοχοποιήσει, επί τόσα χρόνια, κάθε κοινωνική κινητοποίηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη και χθες επιχείρησε να παίξει την ακροδεξιά ατζέντα και να συμπράξει στις κινήσεις αντιπερισπασμού του Δένδια με στόχο να δημιουργηθεί η “καρικατούρα” του ΣΥΡΙΖΑ. Διαστρεβλώνει τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και φιμώνει το κόμμα, παρότι το διασύρει πολιτικά, χωρίς να αναφέρεται στην κριτική για πράξεις και παραλείψεις του καναλιού.
Χρειάστηκε να παρέμβει το ΕΣΡ μετά την προσφυγή του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε το Mega να μεταδώσει τρεις ημέρες μετά τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τις οποίες επί τρεις ημέρες λοιδορούσε. Προφανώς τα αφεντικά του Mega φοβήθηκαν ότι η καταδίκη τους από το ΕΣΡ μπορεί να οδηγούσε σε διακινδύνευση της δανειοδότησής τους.
Έχουν το θράσος να κατηγορούν την αξιωματική αντιπολίτευση, επειδή, λέει, ασκεί κριτική σε σχόλια δημοσιογράφων, διότι, λέει, τους… “εκφοβίζει”! Από πότε η κριτική συνιστά απόπειρα εκφοβισμού; Γιατί το κανάλι αρνήθηκε να μεταδώσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ; Από πότε οι χρυσοπληρωμένοι “αστέρες” της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας, αυτοί που κάθε βράδυ “παίζουν” την ατζέντα της εξουσίας, αποτελούν “ανίσχυρους” δημοσιογράφους που ελέγχουν την εξουσία; Αυτοί που κάθε βράδυ προσωποποιούν αδίστακτα την εξουσία και “γαβγίζουν” ως “ντόπερμαν” για να τρομοκρατήσουν όσες κοινωνικές ομάδες αντιστέκονται στη μνημονιακή επέλαση; Δεν έχουν διαβάσει τα αποτελέσματα των κοινωνικών ερευνών, στις οποίες η αξιοπιστία της τηλεοπτικής ενημέρωσης καταβαραθρώνεται συνεχώς; Για ποια εμπιστοσύνη των τηλεθεατών μιλούν;
Η αντίδραση των Μεγάλων Αφεντικών προδίδει έλλειψη αυτογνωσίας. Συνηθισμένοι στην ατιμωρησία, εθισμένοι να κυβερνούν παρασκηνιακά, δεν έχουν αντιληφθεί ότι “ξηλώνεται το πουλόβερ” της εξουσίας τους. Ορισμένοι από αυτούς δεν διστάζουν να μιλήσουν τη γλώσσα της “οικογένειας”, όπως το συγκρότημα Μπόμπολα, που απειλεί εμμέσως με απολύσεις και υπενθυμίζει ότι κέρδισε διαχρονικά τις μάχες με την πολιτική εξουσία και ειδικότερα με την κυβέρνηση Καραμανλή για τον “βασικό μέτοχο”. Προδίδονται ότι θα τα παίξουν όλα για όλα, ώστε να μακιγιαριστεί η σημερινή πολιτική εξουσία της διαφθοράς, της κοινωνικής αδικίας και της δημοκρατικής εκτροπής. Τα παίζουν όλα για όλα ώστε να ανακοπεί η λαϊκή πορεία προς τη δημοκρατική ανατροπή. Ο λαός θα τους διαψεύσει! Τα δίχτυα τους είναι τρύπια!
Πηγή : left.gr
http://gregordergrieche.blogspot.gr/2013/01/blog-post_4313.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου