Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Μουσείο Ακρόπολης




Η Αθήνα αρχίζει σιγά-σιγά να αδειάζει.. Οι περισσότεροι bloggers ήδη έχουν φύγει διακοπές ή ετοιμάζονται να φύγουν..
Εν' όψει του δεύτερου καύσωνα του καλοκαιριού.., περιμένουμε και εμείς να περάσουν οι μέρες.., να την κάνουμε από την Αθήνα...



Για βουνό, για θάλασσα, σε ίσκιους, με βιβλιαράκια, με μουσικές, για εμπνεύσεις, για επαφές με ανθρώπους όλο αλήθεια - μόνο αλήθεια - και θετικότητα, με "θέλω", δίχως "δήθεν"..

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα τις τελευταίες μέρες στην πόλη...
...η ομορφιά βέβαια εξακολουθεί να υπάρχει..
Σε αυτό το post, ας "μιλήσουν" οι φωτο...

Στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης έχω πάει ήδη δυο φορές..και θα ξαναπάω.. Τα εκθέματα, όλων των αιθουσών, είναι τέτοιας απερίγραπτης ομορφιάς που πραγματικά σου "κόβουν" την ανάσα.... Όποιος δεν έχει πάει ακόμη, να το βάλει οπωσδήποτε στο πρόγραμμα του.. Σημειώστε μόνο πως πλέον δεν επιτρέπονται οι φωτογραφίες.., δυστυχώς απαγορεύτηκαν.

Συγκλονιστικό το ότι μπορείς να δεις από τόσο κοντά τις Καρυάτιδες.. Χαίρομαι που δεν βρίσκονται εκτεθειμένες σε αυτό το καύσωνα, σε αυτό το νέφος, στο υπερβολικό καυσαέριο, στο σκοτάδι των αποθηκών, μέσα σε κούτες, στην υγρασία.., αλλά έχουνε πλέον το "σπίτι" τους..Όπως και όλα τα υπόλοιπα εκθέματα, που το καθένα έχει τη δική του ξεχωριστή ιστορική αξία..

Η άμεση οπτική επαφή με τον Παρθενώνα, ο συνδυασμός του αρχαίου και του σύγχρονου σίγουρα κλέβει τις εντυπώσεις.. Όσο και αν προσπαθούσα, υπήρχαν στιγμές που αντί να κοιτώ τα εκθέματα, χάζευα την Ακρόπολη.. και τον γαλανό ουρανό της...

Το να βλέπεις μπροστά σου την ζωφόρο και ακριβώς απέναντι σου το αρχαίο μνημείο...αυτή η άμεση επαφή.., όλη αυτή η σύνδεση είναι κάτι το μοναδικό..
Ακολουθούν κάποιες φωτο από την Ακρόπολη και τον ουρανό της.. μέσα από το Μουσείο..

Ο αττικός ουρανός και η Ακρόπολη..

..και η Αθήνα μεταμορφώνεται σε Θεά..

Τα σύννεφα "παίζουν" τα δικά τους μοναδικά παιχνίδια..

..που μαγνητίζουν το βλέμμα..

...δε ξέρεις πραγματικά που να πρωτοκοιτάξεις..
..αλλά παντού πρωταγωνιστής (μέσα..και έξω από το Μουσείο) είναι το θεϊκό αττικό φως..

http://roadartist.blogspot.gr/2009/07/blog-post_21.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου