Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Προσαγωγες αναρχικών για τη Βίλλα έξω από τον ΣΚΑΙ


Την ώρα που οι υπάλληλοι του Αλαφούζου έκαναν την προπαγάνδα τους εναντίον των καταλήψεων, έξω από τη γιάφκα του ΣΚΑΙ, η αστυνομία επιτέθηκε σε συντρόφους που έβαζαν πανό για τη βίλλα αμαλίας 


Στις 7/3/2013 στις 11.30 το βράδυ ομάδα συντρόφων επιχείρησε να τοποθετήσει πανό αλληλεγγύης για την Βίλλα Αμαλίας επι της παραλιακής λεωφόρου ακριβώς απέναντι από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.



Μετά την τοποθέτηση του πανό, το περιπολικό φύλαξης του κτιρίου του καναλιού κινήθηκε εναντίον τους και λίγο παρακάτω 3 σύντροφοι και μια συντρόφισσα δέχτηκαν την επίθεση των αστυνομικών. Ένας δε αστυνομικός έριξε με βία τη συντρόφισσα στο έδαφος. Περάστηκαν χειροπέδες και ακολούθησε προσαγωγή με περιπολικά στην αστυνομική διεύθυνση Πειραιά. Μετά απο κάποια ώρα ακολούθησε μεταγωγή με ασφαλίτικα αυτοκίνητα στη ΓΑΔΑ. Τους ανέλαβε η κρατική ασφάλεια στον 6ο όροφο και κατα τις 2.00 το πρωί αφαίρεσαν τις χειροπέδες από τους συντρόφους. Ακολούθησε η γνωστή ανόητη κουβέντα - κασέτα με έναν εκ των συντρόφων περί σεβασμού σε ολες τις ιδέες από μεριάς της αστυνομίας και με τα παράπονα για τη στοχοποίηση των "μπάτσων που βγάζουν το ψωμί τους και υπακούουν σε εντολές". Κάτι εξυπνάδες για τη βίλλα Αμαλίας απαντήθηκαν κατάλληλα και λίγο μετά, στις 4.00 το πρωί η ομάδα αφέθηκε ελεύθερη. 5 πανό κατασχέθηκαν. Εκτός από την ώρα της αστυνομικής επίθεσης και τις χειροπέδες επί ώρες, η συμπεριφορά της αστυνομίας στη συνέχεια ήταν σύμφωνα με τους τύπους..



Είναι φανερό ότι το κράτος βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό. Η επίθεση του ενάντια στην κοινωνία, που μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο κλιμακώνεται, κλιμακώνει μαζί και τους φόβους του ότι η κοινωνική ειρήνη που φαίνεται να έχει επιτευχτεί είναι πρόσκαιρη και παραπλανητική. Το κοινωνικό ρευστό σιγοβράζει και οι μετεωρολόγοι του συστήματος πασχίζουν να εντοπίσουν και να προλάβουν όσο μπορούν το σημείο της έκρηξης. Και το κάνουν με τον γνωστό τρόπο που έχει η κάθε εξουσία εδώ και χιλιετίες: προσπαθούν προληπτικά να φιμώσουν, να τρομάξουν, να αποσυντονίσουν εκείνες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που θα τραβήξουν μπροστά και θα εισφέρουν όραμα, στόχο και αγωνιστική εμπειρία στην καταπιεσμένη κοινωνία όταν αυτή βγει από το λήθαργο.

Σε αναλογία με την πρωτοφανή οικονομική και πολιτική επίθεση όλης αυτής της περιόδου της "κρίσης" μια περίοδο που μόλις άρχισε, το καθεστώς βαδίζει σταθερά προς την εγκαθίδρυση ενός νέου ολοκληρωτισμού. Απέναντι σε αυτόν τον ολοκληρωτισμό το αναρχικό κίνημα υψώνει ανάστημα και προετοιμάζεται. Δεν θα αφήσουμε τίποτα χωρίς μάχη: αν θέλουν να απαγορέψουν την έκφραση πολιτικού λόγου, αν θέλουν να στήσουν μια νέα χούντα δεν θα τους επιτρέψουμε να το κάνουν στη ζούλα. Θα τους αναγκάσουμε να το κάνουν ανοιχτά και επίσημα, χωρίς φερετζέδες δημοκρατίας. Έτσι ώστε και αυτοί να αναλάβουν την ευθύνη και τις συνέπειες μιας τέτοιας επιλογής, και το προοδευτικό κομμάτι της κοινωνίας να αναλάβει τις δικές του ευθύνες αλλά και το ριζοσπαστικό κομμάτι να βρει το βηματισμό του χωρίς δισταγμούς.

Θα συνεχίσουμε και πανό να σηκώνουμε και αφίσες να κολλάμε και να διαδηλώνουμε, και να μιλάμε με τον κόσμο και να οργανωνόμαστε και να οργανώνουμε και να κάνουμε οτιδήποτε απαιτεί ο αγώνας μας, ας μην έχει καμιά αμφιβολία το κράτος γιαυτό. Και στεκόμαστε στο πλευρό της Βίλλα Αμαλίας και σε κάθε χώρο που δέχεται επίθεση.

Η βίλλα ήταν είναι και θα είναι για πάντα κατάληψη.



Αναρχικοί για την Κοινωνική Απελευθέρωση.

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1447557

1 σχόλιο:

  1. Aφιερόμενο στά αυγά. Μην τον φοβάσαι τον πλούσιο. Τον γιο της πλύστρας να φοβάσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή