Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Νέα καταγγελία από τους απλήρωτους εργαζόμενους στο ΠΑΣΟΚ


Στην αντεπίθεση πέρασαν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στο ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι μάλιστα επαναλειτούργησαν το blog τους.

Σε ανακοίνωσή τους που απέστειλαν στη zougla.gr αναφέρουν:



Αφού ευχηθούμε σε όλους σας καλή χρονιά με υγεία σε εσάς και τις οικογένειες σας , θα θέλαμε να ενημερώσουμε το Ελληνικό λαό για την κατάσταση που βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο ΠΑΣΟΚ.

Κατεβλήθη τμηματικά το δώρο των Χριστουγέννων.
Παραμένουμε απλήρωτοι επί 11 μήνες.

Από το φθινόπωρο η ηγεσία του κόμματος μας υποσχόταν ότι περιμένει δόση από την κρατική επιχορήγηση για να εξοφλήσει τους εργαζόμενους. Από δημοσιεύματα μάθαμε ότι το ΠΑΣΟΚ πήρε 3,1 εκ. ευρώ.

Δηλώνουμε ότι δεν έχουμε πάρει ούτε μισό σεντς, και μάλιστα διαρρέουν ότι δεν πρόκειται να πάρουμε στο άμεσο μέλλον, μιας και καλύψανε τραπεζικές υποχρεώσεις.

Η κοροϊδία είναι απίστευτη.. γι αυτό και εμείς συνεπείς στις ανακοινώσεις μας ανεβάζουμε ξανά σήμερα το blog των απλήρωτων εργαζομένων του ΠΑΣΟΚ.

Σαν πρώτη ανάρτηση θα θέλαμε να αναφερθούμε στα εξής και να απαντήσουμε στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στην αναφορά που έκανε σε εμάς σε συνέντευξη τύπου για την παιδεία στις 18-12-2012, σε ερώτηση του δημοσιογράφου του ΚΟΝΤΡΑ channel Παναγιώτη Τζανετατου για εμάς. https://www.youtube.com/watch?v=mqWIL_As8Nw στο 38.40 και μετά.)

Ο κύριος Βενιζέλος είπε:

1.«Τα κείμενα που διακινούνται στο διαδίκτυο δεν είναι από πραγματικά πρόσωπα και εργαζόμενους του ΠΑΣΟΚ»

Οι λόγοι που διατηρούμε την ανωνυμία μας είναι προφανείς, αλλά αν πραγματικά πιστεύετε ότι δεν είμαστε εργαζόμενοι σας, αλλά «προβοκάτορες» και μη υπαρκτά πρόσωπα δεν έχετε παρά να πάτε στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να δείτε ποιοι τα γράφουμε και από πού. Προσέξτε όμως γιατί όταν θα ανακαλύψετε ότι ΚΑΙ εργαζόμενοι είμαστε ΚΑΙ απλήρωτοι, θα απαντήσουμε στις αστοιχείωτες κατηγορίες σας με ανάλογο τρόπο.

2.«Εθελοντισμός και εργασία στο ΠΑΣΟΚ κάπου συμπίπτουν η διασταυρώνονται»

Κουνάτε το δάχτυλο στους απλήρωτους εργαζόμενους και τους μιλάτε για εθελοντισμό; ΠΟΙΟΙ ΕΣΕΙΣ; Με τις βίλλες τα κότερα και τα εκατομμύρια καταθέσεων στις τράπεζες; ΕΣΕΙΣ υπουργοί, σύμβουλοι, βουλευτές, και παρατρεχάμενοι… για πείτε μας; Πόσο κοστίζει ο «εθελοντισμός σας», πως τολμάτε να χασκογελάτε στις κάμερες κόβοντας πίτες στο Κοινοβούλιο από το οποίο πληρώνεστε αδρά, ενώ εργαζόμενοι στο κόμμα σας τρέχουν στα συσσίτια, η πουλούν ότι υπάρχοντα έχουν για να βρουν γάλα στα παιδιά τους;...αλλά θα μας πουν όσοι διαβάζουν αυτό το κείμενο… εδώ σακάτεψαν μισθούς, συντάξεις, επέβαλαν χαράτσια σε έναν ολόκληρο λαό, τους 200 υπαλλήλους τους θα σκεφτόντουσαν…

3.«Οι εργαζόμενοι ως στελέχη στο ΠΑΣΟΚ έχουν ευθύνη για την μεγαλύτερη εκλογική επιρροή του κόμματος, που συνδέετε και με τα οικονομικά».

Αυτό είναι δηλαδή που λέμε πριμ παραγωγικότητας; Μήπως ως εργαζόμενοι με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου πληρωνόμασταν τόσα χρόνια με ποσοστά? Μήπως οι εργαζόμενοι κατάντησαν αυτό το κόμμα να φλερτάρει στις επόμενες εκλογές με την έξοδο του από τη βουλή; Μήπως οι εργαζόμενοι πήραν αυτές τις καταστροφικές αποφάσεις, και εφάρμοσαν και εφαρμόζουν αυτές τις καταστροφικές πολιτικές;

ΕΣΕΙΣ που προκαλέσατε όλη αυτή τη ζημιά στο κόμμα μειώθηκε ο μισθός σας κατά 75% όπως μειώσατε το ποσοστό του κόμματος;

Λυπούμαστε ειλικρινά για όλα όσα συμβαίνουν, αλλά κυρίως για την στάση ορισμένων χορτάτων προς τους απλήρωτους επί 11 μήνες εργαζόμενους.

Καλούμε ΑΜΕΣΑ την ηγεσία του κόμματος να ξεκινήσει τις πληρωμές των δεδουλευμένων. Είπαμε και ξαναλέμε ότι το οργανόγραμμα του κόμματος και το πόσους εργαζόμενους θα έχει, η το πόσο θα αμείβονται σε ένα πολύ μικρότερο πια κόμμα είναι ένα άλλο θέμα και το κατανοούμε . Αλλά ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟΝ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟ ΜΑΣ…

Και κάτι άλλο.. πείτε μας επιτέλους αν καταβάλλονται κανονικά οι εισφορές μας στο ΙΚΑ;

Και επειδή εδώ και χρόνια έχετε ξεχάσει κάθε τι που να έχει σχέση με σοσιαλισμό, αλλά έχετε ιδιαίτερες επιδόσεις στο «παραγωγικό κεφάλαιο» και την οικονομία, στο ερώτημα, που θα βρείτε να πληρώσετε τους εργαζόμενους σας;, σας απαντάμε όπως θα απαντούσε μια σοσιαλιστική κυβέρνηση σε έναν επιχειρηματία… ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΙΣ ΒΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΤΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ!!!!

(το blog αποτελεί πρωτοβουλία εργαζόμενων και δεν εκφράζει το σύνολο τους).

http://aploirotoiergazomenoipasok.blogspot.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου