Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Πύργος: Κατάληψη των κατοίκων στο ΧΑΔΑ στις «Λίμνες»


Αποφασισμένοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους είναι οι κάτοικοι της Αλφειούσας, μετά τη νέα παράταση που δόθηκε για την χρήση του πρώην Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στη θέση «Λίμνες».


Σε δηλώσεις τους κάνουν λόγο για ψεύτικες υποσχέσεις και για υποβάθμιση του περιβάλλοντος που συνεχίζονται. Οι κάτοικοι πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στην είσοδο του ΧΑΔΑ, προειδοποιώντας πως θα σκληρύνουν τη στάση τους αν δεν εισακουστούν.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αλφειούσας, Δημήτρης Βαρώτσος, τόνισε ότι «μετά από έγγραφη καταγγελία που είχαμε την περασμένη Τρίτη το μεσημέρι, πήγαμε με τους συμβούλους στην κοινότητα και μετά από συνεδρίαση αποφασίσαμε να αποκλείσουμε το χώρο. Η Τοπική Κοινότητα Αλφειούσας δεν αντέχει άλλα σκουπίδια. Ήδη από τον πρώην δήμο Βώλακος, η Αλφειούσα δεχόταν τα σκουπίδια για αρκετά χρόνια. Τώρα ο δήμος Πύργου επέλεξε την περιοχή για να μαζέψει τα σκουπίδια από δύο Καλλικρατικούς δήμους. Η περιοχή έχει υποβαθμιστεί, είναι δίπλα στην κοίτη του ποταμού Αλφειού, επηρεάζεται το οικοσύστημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρώτσος.

«Μας ταλαιπωρούν από το 2000 και αποκατάσταση δεν έχει γίνει ακόμα. Από το δήμο Βώλακος, ο χώρος πέρασε στο δήμο Πύργου. Λειτουργούν όλοι σε βάρος του χωριού και των περιουσιών μας» ανέφερε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής.

Πηγή: ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου