Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του Δ. Βίτσα περί ξένων επενδυτών


Νέα οξεία αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσαν δηλώσεις του γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρη Βίτσα, κατά των ξένων επενδυτών, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, όπου αναφέρθηκε σε επανακτήσεις Οργανισμών, στις οποίες έχουν μπει ξένοι επενδυτές, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτές τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ και το λιμάνι του Πειραιά (COSCO).


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τις δηλώσεις του κ.

Βίτσα, λέγοντας ότι όσο κι αν προσπαθεί ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ να περιβληθεί ευρωπαϊκό μανδύα μιλώντας για «σοβαρές ιδιωτικές επενδύσεις», «τον απογυμνώνουν διαρκώς οι ενέργειες και δηλώσεις στελεχών και βουλευτών του».

«Ευτυχώς ο κόσμος τους έχει πια καταλάβει» πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου. Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο απάντησε λίγο αργότερα το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «όταν ο κ. Κεδίκογλου αναφέρεται σε επενδύσεις, προφανώς εννοεί το fast track ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τα deals και τις μίζες υπέρ των φίλων τους. Δεν είναι επενδύσεις ούτε οι Ε.Ο.Ζ της άγριας εκμετάλλευσης των εργαζομένων και της καταστροφής του περιβάλλοντος, ούτε η απώλεια από το Δημόσιο κάθε εργαλείου παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης».

Παρέμβαση στο θέμα, από την Κύπρο όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο του ΕΛΚ, έκανε και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, προτρέποντας μάλιστα τον κ. Τσίπρα να ματαιώσει τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, αν προτίθεται να του πει κάτι ανάλογο. Ο κ. Κεφαλογιάννης, αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ. Βίτσας εναντίον των ξένων επενδύσεων στη χώρα, τόνισε: «Η Ελλάδα για να βγει από την κρίση και να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας, χρειάζεται γιγαντιαίες δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν, σήμερα, ότι θα επανακρατικοποιήσουν επιχειρήσεις με πρώτα τα λιμάνια. Είναι αυτό το οποίο θα πει ο κ. Τσίπρας στον κ. Σόιμπλε; Ότι, δηλαδή, η Αξιωματική Αντιπολίτευση σκοτώνει τις επενδύσεις, διώχνει τις επενδύσεις από την Ελλάδα; Οι ξένες επενδύσεις δεν είναι επενδύσεις τις οποίες χρειάζεται η χώρα μας; Αν είναι αυτό το οποίο θα πει στον κ. Σόιμπλε, καλύτερα να ματαιώσει το ταξίδι του στη Γερμανία».
Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου