Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Μαφίες AOZ και Tραπεζών εν δράσει. H xώρα έρμαιο ανήθικων και άχρηστων.

ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΡΑΧΤΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ...Στην Ελλάδα δεν δρούν μόνο οι οικονομικοί δολοφόνοι με τα τσιράκια τους αλλά και οι πετρελαικές εταιρείες με τα δικά τους, oι έμποροι όπλων με τα δικά τους, οι έμποροι των μεταλλαγμένων με τα δικά τους, οι έμποροι οργάνων με τα δικά τους κοκ. Μικρή χώρα η Ελλάδα και  όλα φαίνονται.

H AOZ έχει τη δική της Μαφία, που φυσικά κινείται πρός τα κοιτάσματα του φυσικού αερίου και των πετρελαίων, που διαθέτει η χώρα. Οι τράπεζες πάλι, έχουν τα δικά τους “standards”. Ενα κοινό που έχουν  όλες αυτές οι “εταιρείες” ανωνύμων είναι, ότι είναι πατριωτικού ενδιαφέροντος και αυτό για να δένει καλύτερα μέ ένα λαό μεμψίμοιρο, παραδομένο σε ιστορίες φαντασμάτων και οράματα…
Σήμερα, ο υπ. οικονομικών κ.Στουρνάρης ανακοίνωσε ότι σκέφτεται να επιτρέψει την αγορά περιουσιακών στοιχείων της χώρας, με Ελληνικά ομόλογα στην ονομαστική τους αξία, παρότι ξέρει ότι στη δευτερογενή αγορά δεν τα αγοράζει κανείς. Δεδομένης δε της οικονομικής πολιτικής της ευρωζώνης για τους επόμενους μήνες η αξία τους θα πέσει ακόμη περισσότερο.
O κ.Σαμαράς θα έπρεπε ήδη να είχε απολύσει τον κ. Στουρνάρη ενώ η απουσία σχολίων για το θέμα σύσσωμης της “αντιμνημονιακής” αντιπολίτευσης και των ΜΜΕ είναι εμφανής.

Κανένας φιλέλληνας υπουργός οικονομικών δεν θα έπαιρνε μια τέτοια απόφαση τώρα. Θα ήταν λάθος. Η Ελλάδα, εμείς δηλαδή, θα χάσουμε πολλά δίς αν η φαεινή του “ιδέα” γίνει πραγματικότητα. Πολύ “Ελληνικούρα…” και βάζει και σε κίνδυνο το ευρώ!
Εμπάσει περιπτώσει… Μετά το κ.Στουρνάρη, ποιός παίρνει σειρά για υπουργός; Δεν υπάρχει κανένας καλύτερος; Εχουμε κουρασθεί να τους αποδεικνύουμε την βραδύτητα πνεύματος και τα άλλα χαρακτηριστικά τους… Δεν έχει νόημα πιά.
Σχετικά με την ανακήρυξη της ΑΟΖ. Δεν συμφωνώ με την άποψη να ανακηρυχτεί πρώτα η Ελληνική ΑΟΖ και να κατατεθεί “αργότερα” ο χάρτης της στον ΟΗΕ. Διότι τότε, θα μπορούσε να κατατεθεί απο τη κυβέρνηση ένας χάρτης κρυφά απο το λαό και δή μειωμένος κατά την έκταση.
Stupid TwinsΚανείς δεν γνωρίζει αυτοί οι τύποι που τώρα κυβερνούν, όπως και οι προηγούμενοι τι έχουν υπογράψει μέχρι τώρα με τη Τουρκία. Στην περίπτωση αυτή, η ανακήρυξη της ΑΟΖ θα είναι μία φούσκα. Σημειώστε το αυτό.
”Προετοιμασία για την ανακήρυξη της ΑΟΖ” χρειάζεται αλλά θα έπρεπε ήδη να είχε γίνει. Tόσα χρόνια που η ΝΔ ήταν αντιπολίτευση τί έκανε, μπαλονάκια φούσκωνε; Πέραν αυτού του γνωστού “τροπαρίου της Κασιανής” περί ανακήρυξης της ΑΟΖ, που έχει ακουστεί πολλές φορές περισσότερο για πολιτική εκμετάλλευση, ηΕλληνική ΑΟΖ θα ανακηρυχθεί μόνο αν το επιθυμούν οι HΠΑ και εφόσον προυπάρξουν κάποιες συγκεκριμένες προυποθέσεις ή συγκυρίες.
H παρουσία των όρων των μνημονίων δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για το πότε θα ήταν η καταλληλότερη χρονική στιγμή για να γίνει η ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ, αφού μετά την ανακήρυξή της ο ορυκτός πλούτος της χώρας θα μπορεί να γίνει το καλύτερο ορεκτικό για τους δανειστές της, ανεξάρτητα του εάν η κυριότητα του ορυκτού πλούτου παραμένει νομικά στην Ελλάδα, αφού οι δανειστές θα παίρνουν τα έσοδα της χώρας για όσο καιρό χρωστάει (πρακτικά για πάντα, αφού δεν την αφήνουν να παράγει τίποτα).
Σιγά-σιγά και αναγκαστικά η χώρα πλησιάζει στο δια ταύτα… αλλά προηγουμένως πρέπει να κάνει κάποια άλλα πράγματα, τα οποία όπως πάντα δεν τα κάνει και όλο χάνει.
Η Ελλάδα πρέπει σε κάθε περίπτωση, να προκηρύξει την ΑΟΖ της και να ενημερώσει εγγράφως τη σχετική επιτροπή του ΟΗΕ το αργότερο μέχρι τις 11.06.2018 αλλοιώς θα χάσει τα δικαιώματά της.
Η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε προκηρύξει την ΑΟΖ της πριν το 2000… Αυτή τη στιγμή είναι λάθος να ανακηρυχθεί η ΑΟΖ. Μόνο οι δανειστές της χώρας θα ευνοηθούν. Προετοιμασία όμως πρέπει να υπάρχει.
Εν τω μεταξύ, η Ελλάδα προετοιμάζεται για το Μνημόνιο 3 και την περαιτέρω ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος. Το μέν πρώτο ονομάζεται για ψυχολογικούς λόγους “επαναδιαπραγμάτευση των Μνημονίων”, η δε δεύτερη “κρατικοποίηση τραπεζών” αντί του σωστού όρου “ανακεφαλαιοποίηση 2”. Η χρησιμοποιούμενη ορολογία εξαρτάται απο το αν ένα κόμμα ανήκει στο μνημονιακό ή στο δήθεν αντιμνημονιακό στρατόπεδο.

Tώρα η Ελλάδα σώθηκε...Ουπς, κάτι θυμήθηκα!

Με εκείνη τη περίπτωση της δωρεάς των χρημάτων της Μετοχής της Τράπεζας του Καματερού, αξίας 670 δις ευρώ, τί έγινε;
Ξεχάστηκε και αυτό.
Γιατί άραγε;
Πότε έρχονται τα λεφτά; Ξέρει κανείς τίποτα;

http://www.zcode-gr.blogspot.gr/2012/07/y.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου